тракане 525да, 2003
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
тракане 525да, 2003
Здравейте колеги и за много години!
Имам странен проблем. Последният месец, заради тропане в предницата я смених почти цялата. След като взех колата от сервиза забелязах, че същата е започнала да работи по шумно. Вибрациите вътре в купето се усещат повече и се чуваства като същински дизел. Преди това и се възхищавах колко мазно работи шестака. Сега обаче ми напомня леко на работата на 2.5тди на Ауди. Според майсторите чули двигатела нямало проблем, дюзите бачкали, клапаните на колекторите са махнати. Видимо колата няма ядове, ама двигателят ми е станал по шумен и то вътре в купето се чува по грубата му работа. От какво може да е тва, няква кора да са ми махнали или разместили кат са правили предницата. Много се ядосах. Моля са съвет.
Имам странен проблем. Последният месец, заради тропане в предницата я смених почти цялата. След като взех колата от сервиза забелязах, че същата е започнала да работи по шумно. Вибрациите вътре в купето се усещат повече и се чуваства като същински дизел. Преди това и се възхищавах колко мазно работи шестака. Сега обаче ми напомня леко на работата на 2.5тди на Ауди. Според майсторите чули двигатела нямало проблем, дюзите бачкали, клапаните на колекторите са махнати. Видимо колата няма ядове, ама двигателят ми е станал по шумен и то вътре в купето се чува по грубата му работа. От какво може да е тва, няква кора да са ми махнали или разместили кат са правили предницата. Много се ядосах. Моля са съвет.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: тракане 525да, 2003
advokata25 написа:Здравейте колеги и за много години!
От много неща може да е иди до колата и се ослушай от къде идва и пиши пак,а катализатор имал ли си да не би да са ти го свили?
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Мисля, че катализатора беше изначално сменен. Отвън колата си работи като преди. Приятния звук на на комон рейл. Вътре обаче вече все едно съм в друга кола. По едро е самото тракане и по грубо 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Най-вероятно някоя дюза да се базика,ама казваш там не е пипано,така по форума без да се чуе колата на живо абсурд.Отиди я ослушай по хубаво и ни насочи от къде идва най-силно и ще го мислим.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
При мен преди време се беше появило едно бучене и се оказа някакъв тампон, но не помня по генерацията ли беше или на скоросите... предгледайте всичи тампони отдоло, та дори и на мотора.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Абе колега,цялата работа ти идва от там,че ти е ново всичко по окачването и няма разбити неща нормално е да се усеща по твърда работата,задай и малко газ на печката кво и се чудиш.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
GecataBMW-E46 написа:Абе колега,цялата работа ти идва от там,че ти е ново всичко по окачването и няма разбити неща нормално е да се усеща по твърда работата,задай и малко газ на печката кво и се чудиш.
Кажи, че се шегуваш, моля те!

Няма такъв филм - от ремонти по ходова част двигателя да работи по-твърдо и шумно. Човекът говори за самия звук от двигателя, не споменава тресене и т.н. А това по нашите ширини твърде често е причинено от гадното гориво. Наскоро чух за познат на един приятел, който е маниак на тема дизел и винаги си пречиства горивото, преди да го налее (разполага с някакви лабораторни условия). разликата била огромна. Изводът - хубав дизел в БГ май няма никъде.

Аз ако съм на мястото на колегата бих отишъл на диагностика да видя корекциите на дюзите. Бих излял една добавка от по-известните и бих поръчкал известно време колата да се поотпуши. То без това е редно да се прави периодично.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Грозния звук го чувам най вече като работи на място или като набирам бавно. Бих го оприличил като звук на двигател на микробус. Дюзите са наред, всички тампони са ок. Да не би да има някаква кора отдолу или обезшител дет ми лиспва.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
То кори има много, но чак толкова да обезшумяват ме съмнява. Вкарайте я на някакъв канал и огледай дали всичко е на място.
При мен също стана така след излизане от един сервиз. Не знам какво общо има, но се съмнявах в тампона на двигателя и след смяната му изчезна въпросното "бучене" (аз на такова го оприличих). Може отпреди подмяната на някоя част да е поомекнал и като си сложил нова да прави вибрации, които се предават в купето.. 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
При мен проблемът е че и тампоните на двигателя са ми сменени. Нищо чудно наистина някое желязо да предава вибрациите. Одеве пак покарах колата и звукът е все едно нещо ври и балбука. Типичния гаден звук на дизела 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:При мен също стана така след излизане от един сервиз. Не знам какво общо има, но се съмнявах в тампона на двигателя и след смяната му изчезна въпросното "бучене" (аз на такова го оприличих). Може отпреди подмяната на някоя част да е поомекнал и като си сложил нова да прави вибрации, които се предават в купето..
правилно мислиш!
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
kalingk написа:С ей това и мотора ще си заработи по мазно:
+1 Карам с нея и съм адски доволен ! Сипвам я преди нафтата пълня резервоара до горе и газ и на 2рия резервоар колата почна да върви много повече от преди все едно съм я чипосал,работи супер тихо не пуши препоръчвам я на всички.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Аз сипвам Pro tech.Сравнително нови са на нашия пазар ,но са много добри.Бях писла за една С класа,тогава ефеката направо ме срази.Погледни дали са сложили вакумите към тампоните.Демферна щайба?Свали и ремъците само за пробата и вижте дали ще намали тракането
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2