Съвместимост на казанче за антифриз от TDS на 530ДА

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Съвместимост на казанче за антифриз от TDS на 530ДА

Мнение от todorakis82 » 31 Дек 2013, 17:07

Колеги колата ми е 530ДА 2001г. 193к.с. фейслифт казанчето ми е спукано и ме предстои смяна намерих от TDS външно са едно към едно но имам питания относно датчика на 530-та е по различен дали ще стане буксата, може ли да сложа датчика от моето казанче но гледам, че моя датчик е по тънак и различен, и е син на цвят ако това е от значение.
Маркуча, които е отгоре до капачката НЕ тънкия, който е преливник, а другия на TDS-а като махна този маркуч има нещо като желязо а на мойто като пипам този маркуч си е мек няма я тая метална шина. Тънкия мъркуч (преливника) на казанчето което взех от TDS-а се маха много лесно а на мойто казанче не мога да го махна.
Въпросът ми е съвместими ли са казанчетата или ще имам ядове.
Това е казанчето което намерих от TDS-а има и някакви щръкнали неща на стойката:
04122013604.jpg

Весело посрещане на новата година.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Съвместимост на казанче за антифриз от TDS на 530ДА

Мнение от boksioraE39 » 31 Дек 2013, 17:13

Става. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар
Кара: E34->Е39->Е38

Мнение от gosho_d » 01 Яну 2014, 14:57

Казанчетата са еднакви, да.
Само за информация да допълня - това "желязо" което стърчи е за да заздрави пластмасовия щуцер, и на ново казанче не стърчи, а си е вкарано плътно в него. Явно с течение на годините се изхлузва, един вид. На малкия щуцер - отгоре, също има и също се изхлузва, и заради това на ТДС-ката ми се беше счупил щуцера и сменях казанчето - има го само оригинално.

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 01 Яну 2014, 15:48

Информативно да кажа че ново беше около 108-лева.
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 01 Яну 2014, 20:22

Колеги това желязо идва от казанчето не се изхлузва много си е стабилно и е вкарано плътно, просто махнах маркуча НОМЕР ЕДНО от снимката, той се махна доста трудно и видях това желязо мисля, че на моето казанче нямам такова желязо, защото маркуча ми е по мек като го стисна, идеята е да махна този маркуч от казанчето на ТДС-ката и да сложа моя. Искам да сменя казанчетата без да точа антифриза незнам дали ще е възможно. Също датчика на моето казанче на 530-ката е различен и е син на цвят ще може ли да заменя датчиците или да сложа казанчето от ТДС-ката с неговия датчик.
Тънкия маркуч преливника НОМЕР ДВЕ от снимката на казанчето от ТДС-ката се маха много лесно този щуцер мисля, че е здрав, а на моето казанче не мога да го махна доста добре е захванат има ли начин да го направя да не се маха толкова лесно този маркуч от казанчето донор от ТДС-ката.
04122013603.jpg

Колеги да питам и за капачката на казанчето от ТДС-ката пише 2 бара не е ли само за бензиновите, мойта капачка си е 1,4 бара.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 01 Яну 2014, 22:50

Главния проблем на тия казанчета е номер 2,където си зачеркнал,оригинално няма метал а си е пластмаса,явно казанчето от ТДС-а побългарявано или не съм те разбрал...Просто са стари и пластмасата се е опекла,аз не бих рискувал за 100-лева да си прегрея колата...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 02 Яну 2014, 0:31

boksioraE39 написа:Главния проблем на тия казанчета е номер 2,където си зачеркнал,оригинално няма метал а си е пластмаса,явно казанчето от ТДС-а побългарявано или не съм те разбрал...Просто са стари и пластмасата се е опекла,аз не бих рискувал за 100-лева да си прегрея колата...

Колега номер 2 тънкия маркуч преливника да разбирам, че като свободно се маха маркуча е проблем и да не го монтирам, защото преди нова година го купих от колега втора ръка и сега незнам да го връщам ли...
Метала е в маркуч номер 1 от снимката и на пипане самия маркуч е по-твърд затова го махнах и видях желязото, при моето казанче от моята кола 530ДА което е за смяна, маркуча е мек и за това мисля, че нямам токова желязо, а тънкия маркуч преливника от моето казанче не се маха така свободно както при казанчето но ТДС-ката.

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 02 Яну 2014, 1:22

Този метал който е набит в маркуч номер 1 не е оригинален,защото там се чупи,бях се объркал и сега слезнах до колата да погледна.
Ако е здрав го слагай,проблема е именно там а не в преливника.

Ето линк с казанчетата на М57 и М51.

http://www.bmwclub.fi/fi/engines/diesel/images.html
Изображение

Назад към E39