След колко време духва топло през зимата?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
След колко време духва топло през зимата?
Здравейте колеги , видях доста теми но никъде невидях за колко време доло горе е нормално колата да задуха топло сега в зимния период. Имам съмнение , че моята или не е обезвъдушена на пълно или имам термостат за смяна и изкам да си сверя часовника.
Мотора ми е М52Б20 и днес на - 5 градуса на десетата минута като 5 беше на място и 5 в движение съвсем леко започна да се усеща топлото.
Снощи на 15 мин каране от напулно студен двигател стигнах на първата бяла линия и започна да духа сравнително топло но като сложа ръка на духалките температурата не е като на добре загрял двигател чак лекичко да пари.
Как стоят нещата при вас ? Извинявам се ако темата вече съществува но прибягвам до вас тъй като нямам познат с е39.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Мотора ми е М52Б20 и днес на - 5 градуса на десетата минута като 5 беше на място и 5 в движение съвсем леко започна да се усеща топлото.
Снощи на 15 мин каране от напулно студен двигател стигнах на първата бяла линия и започна да духа сравнително топло но като сложа ръка на духалките температурата не е като на добре загрял двигател чак лекичко да пари.
Как стоят нещата при вас ? Извинявам се ако темата вече съществува но прибягвам до вас тъй като нямам познат с е39.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: След колко време духва топло през зимата?
Колега ако веднага с паленето пуснеш да духа топло още по трудно ще ти загрее колата... Изчакай малко преди да пуснеш парното и ще усетиш как по бързо загрява мотора..
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
hacker4eto1 написа:Колега ако веднага с паленето пуснеш да духа топло още по трудно ще ти загрее колата... Изчакай малко преди да пуснеш парното и ще усетиш как по бързо загрява мотора..
подкрепям горното мнение
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
15min е много за достигане на първата чертичка.Иначе наистина е по-добре да не пускаш и парното още със запалване на двигателя.Пускай като достигне до чертичката,примерно.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Колеги разбирам , че е по добре колата първо да загрее малко , но колата нощува отвън и сутрин имам един пръст лед по прозорците и като запаля пускам реотаните и да духа на стъклата.
Ако 15 мин е много време какъв може да е проблема термостат ли ?
Ако 15 мин е много време какъв може да е проблема термостат ли ?
- freestyler10
- Потребител
-
Колега, мойта духаше хладно 15-20 мин, но и колата за толкова загряваше - решението е нов термостат за 35 лв. качествен и проблема се реши
) може и при теб да е това

- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
По минути на загряване трудно ще прецениш. Запалваш напълно студена колата, оставяш е да работи около 5мин и гасиш. Пипаш водния радиатор, ако е почнал да загрява значи термостата ти е заседнал отворен.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колеги, сега ще споделя моето мнение за е39-ката. Значи моята също е оставям навън да нощува и в момента,в които запаля автомобила, понеже климата съм е оставил на 'авто'' не духа нищо, дори гледам и вентилатора е само на първата чертичка . Минавам 3-4 км и вече съм на синьото и изведнъж вентилатора се включва на максимума-т.е. на толкова на колкото съм го оставил предишната вечер. В обобщение мога да кажа, че когато го направя на 25 градуса вътре не се стои ,защото духа и на краката, от средните конзоли и отгоре и се принуждавам дори 'автото'' да го изключвам или да го намалям на 23 градуса. В заключение това, което съм забелязал при моята е, че когато е студен автомобила, и климата е загасена на 25 градуса, когато е запалиш на другият ден минават 2-4 минути докато стрелката вдигне на синьото и тогава се включва да духа топло и в момента, в които се включи на максимума наистина духа топло .... По принцип примерно тръгвам от Асеновград и до Пловдив разстоянието е 18 км, ами вентилатора примерно е почнал от максимума да духа, а аз съм го настроил на 26 градуса, е при влизане в Пловдив вентилатора е смъкнал и поддържа само една две чертички на скалата -следователно е стигнало зададената температура.Това е колега при мен ,ти се равнявай ... Само искам да отворя една скобичка и да споделя, че лятото съм сменил термостат и промивка на радиаторите - профилактично !!!Това лято ако трябва пак ще го сменя и пак ще направя промивка на радиаторите ... Поздрави от мен и си карайте автомобилчетата със здраве и внимателно ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Добре наистина е много относително явно така няма да стане. Иска ми се да сменя термостата но гледам , че различните магазини го предлагат в два варианта единия е с цялата траба както си е готов за монтаж, а другия е само термостат "механизма с патронче" разликата в цената е грубо 100 лв. Мога ли да сменя само механизма ?
- nashku
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: с бензин от 1лв/л
При мен започва да подухва топло в момента, когато стрелката е излязла точно от синьото. и наскоро забелязах, че водната помпа е за смяна, защото с покачане на оборотите вкарва много топло направо горещо, като съм задал 23 градуса. Прав ли съм или греша? Другото, което исках да попитам и няколко пъти не намирам сходни теми е, че когато натисна да духа на АУТО, започва да си духа на някаква степен (не максимална), но близка до нея. И скалите ми ги няма стоят си празни без промяна? Някакви идеи от какво може да е? Не ми се отваряше друга тема да задръстваме форума. Весели празници и много безаварийни!
- senata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: Bmw X5
незнам дали при дизела е същото, но при мен е:
1. Когато е в гаража(бетонна клетка) докато я изкарам и заключа гаража вече духа леко топло горе долу 3-4 мин. климатроника е направн на 32г и е на 2 чертичка.
2. Когато я оставям пред блока, и прозорците са изпотени пускам парното да духа наполовина, след като ги издуха трагвам и вече духа топло.. подгрева е загрял отдавна на седалките
1. Когато е в гаража(бетонна клетка) докато я изкарам и заключа гаража вече духа леко топло горе долу 3-4 мин. климатроника е направн на 32г и е на 2 чертичка.
2. Когато я оставям пред блока, и прозорците са изпотени пускам парното да духа наполовина, след като ги издуха трагвам и вече духа топло.. подгрева е загрял отдавна на седалките

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аз какво правя напоследък.
Оставил съм колата на напълно ауто циркулация и температура на климатроника - 20 градуса.
Днес при около 10 градуса топлото се усети след около 300-400 метра.
Когато е по-студено и трябва около километър и половина.
523i
Оставил съм колата на напълно ауто циркулация и температура на климатроника - 20 градуса.
Днес при около 10 градуса топлото се усети след около 300-400 метра.
Когато е по-студено и трябва около километър и половина.
523i

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Парното седи на 20 гр. и на първа чертичка. На отиване стрелката е вече мръднала докато затворя вратата на гаража и до 3-4 минути започва да духа топло. На връщане вече зависи дали колата е напълно изстинала и колко е студено навън, но при всички случаи до 10 мин. трябва да е загряла.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колеги нормално ли е като пусна парното на 32градуса силата на 50% и се застоя на едно място 5-10 мин да ми падат градусите.Прави го от миналата зима не сам имал проблеми в движение в градъ и извън нямам симптоми за термостат но се пак ....

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Ми мисля че не е нормално. Моя ТДС дори на място с включено парно си загрява. Редовно си го оставям да клопа на място заради детето и грам не изстива. По темата: при минусови темп. една две мин. след запалване тръгвам и на духалките вече се усеща леко топло, а след 5-6мин. вече топло.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2