За колко може да се продаде тази кола на части?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За колко може да се продаде тази кола на части?

Мнение от theOnly » 28 Ное 2013, 20:46

Здравейте,
реших да си продавам колата, и въпроса ми е на части или на цяло може да се вземат повече пари.Ясно ми е,че на части разправията е голяма и е доста разтегнато във времето. Колата е в движение,но има забележки по мотора, гори масло(казаха ми,че вероятно са гумички тъй като за толкова километри няма как да счупи мотора),а отскоро изтича и охладителната течност,нещо надува и завира.Идваха да я гледат няколко човека и казаха,че работила на 5 цилиндъра. Казаха,че е поправимо,но едва ли не да я вземат на безценица,но предпочитам да си я вземе някой да я оправя,тъй като аз не разбирам и не знам колко пари може да ми струва,после колата става непродаваема.За смяна са и предните дискове и накладки.Всичко друго по колата е ок,рециклирана рейка на скоро с гаранция 60 000км.
Колата е немска,внесена е 2001-ва година и съм й втори собственик в България,правил съм й фейслифт с оригинални нови части,но съм наясно че немога да му търся парите.Ето и линк за обявата,склонен съм да я дам изгодно на някой мераклия да си я направи и кара,защото съм я гледал с много мерак и няма смисъл да отива за части. В краен случай ако няма интерес, ще отиде за части.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11384412798802827&f1=details&slink=4x5zb7

младши ентусиаст
Аватар

Re: За колко може да се продаде тази кола на части?

Мнение от Night_Wolf » 28 Ное 2013, 21:02

Ако ще я пускаш на части - прати ми линк към обявата, че има интересни неща :mrgreen:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Ное 2013, 21:23

То всяка една кола ако тръгнеш да я продаваш на части ще вземеш повече от това което ще й вземеш цяла. Но като я продаваш цяла взимаш парите на куп и се приключва с продажбата, а части ще има да продаваш сума ти време, това са разправии, нерви..
Според мен смъкни цената и ще има интерес да я купят цяла. 4к лева ми се струва повечко, при положение проблемите дето има. (външните забележки да се оправят и мотора, и салона си иска освежаване)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 28 Ное 2013, 21:37

Казал съм на няколко човека 3.5К, като не съм им скрил забележките, но пак няма интерес,затова се замислих за частите. Правих си сметка,че влезна ли в другата година, данък,гражданска,преглед и съм 500лв отгоре,затова исках бърза продажба но не стана:) за под 3 естествено,че ще си я дам на части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 29 Ное 2013, 9:02

Аз на твое място бих обмислил варианта да я оправя и после ако е нужно, да я продавам. На първо четене една гарнитура на главата и едни гумички не са кой знае каква цифра за ремонт, но смениш ли ги, цената на колата си идва на място, а като я гледам, интерес ще има... :yes:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 29 Ное 2013, 9:04

Z3Ro* написа:Аз на твое място бих обмислил варианта да я оправя и после ако е нужно, да я продавам. На първо четене една гарнитура на главата и едни гумички не са кой знае каква цифра за ремонт, но смениш ли ги, цената на колата си идва на място, а като я гледам, интерес ще има... :yes:

ти колко колко коли продаде, че си толкова сигурен.
от опит казвам 520 е много трудна за продаване, ако ще и музеен експонат с всички екстри. просто хората се научиха че 520 не е най-оправдания мотор разход/вървеж ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 29 Ное 2013, 10:14

Аз не съм много сигурен, че на части ще й се вземат 3к лева... Може и да бъркам.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 29 Ное 2013, 10:46

turbo написа:Аз не съм много сигурен, че на части ще й се вземат 3к лева... Може и да бъркам.

След 7-8 месеца може и да ги достигне, и то ако не разпродава интересните неща на безценица /както се случва обикновено в такива случай/ :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 29 Ное 2013, 11:10

turbo написа:Аз не съм много сигурен, че на части ще й се вземат 3к лева... Може и да бъркам.

Бъркаш колега :mhihi: ето цени от въпросната кола в горе-долу долния диапазон:

салон - 200
джанти с 2 чифта гуми - 400
волан - 90
пр.капак - 200
пр.броня - 250
калници - 100
ЦД с МИД - 100
бубини - 100
стартер - 80
алтернатор - 60
компресор клима - 120
помпа хидравлика - 70
фарове - 400
маска - 70
радиатори - 180
дебитомер - 90
ламбда сонди - 70
врати необорудвани - 4х70 - 280
механизми ел.стъкла + машинки - 300
табло с големия борд - 100
лост мигачи с БК - 30
скоростна кутия - 100
двигател - със сигурност поне 4-500лв на части /глава, колектори, колянов вал, бутала, биели .../
кардан - 100
диф - 100
амортисьори - 180
датчик колянов вал - 45
датчик разпр. вал - 45
парктроник - 100
...и т.н.

... май подминахме вече 3К :mhihi: ... друг е въпроса за колко време ще ги разпродадеш ... предполагам за около половин година...

...но според мен най-големия проблем ще ти е разглабянето...трябват ти условия...инструмент...място където да си прибереш частите, така че да ги и намериш, когато ти ги потърсят...

Аз лично напоследък имам доооста свободно време и преди 7-8 месеца кипих 3 е46-ци и направих една добра за жена ми - останалото на части...след това направих същото и с е39 - взех си 2 и едната си оставих за мен - остатъка от другата - ясно е вече :mhihi: хареса ми - имах още 2 коли - и тях ги разглобих ... но имам близаък приятел със сервиз и с нужните условия е някак си друго...

Ако мислиш да я паркираш някъде и когато ти потърсят нещо да го сваляш ... ще се видиш в приключение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 29 Ное 2013, 11:29

Мерси на всички,изразили мнение. При така направената сметка колата идва на 4400, с 10% отстъпка от мен = 4000, като се има предвид че таблото е М-ково, и в списъка ги няма стоповете,които са 250лв поне.Така че едно 4500 може да й се вземе, наистина си трябват условия и умения,за да се разглоби.Накрая купето за скрап и готово. Ако има желаещ с условия да я взема за 3.5 и да си изкара поне 1000лв нека пише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 29 Ное 2013, 12:01

Успех :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 29 Ное 2013, 12:12

Колега, ако ти е омръзнала колата я почвай на части, за 3500 ще я подариш на някой само, има интересни неща по колицата, гласил си я, аз на твое място бих я продал на части, така ще си по-малко назад.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 29 Ное 2013, 13:43

ако беше и дизел... :mhihi: веднага да я е взел някой, но за въпросните 1000 и нещо печалба за следващите 6 месеца...не съм сигурен, че някой разумен би инвестирал 3 и половина за да взема на месец по 200 и нещо печалба, след цялата хамалогия...
За да го прави за парите някой, не би дал за нея повече от 2 и малко К.
Другия малко вероятен сценарии е да я вземе на 3500 някой "ентусиаст", който иска да се позанимава /има и време .../ и да си прехвърли на неговата кола, каквото му харесва и след това да продаде ненужното... :mhihi:

...та за "на части" варианта е ти да си в ролята на инвеститора :mrgreen:

п.с. - според мен за 3К някой нов фен на БМВ ще си я хареса, ще си я стегне и ще си я кара година - две... и ще си купи след това 528 или подобно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 29 Ное 2013, 15:52

Bavarcho написа:
Z3Ro* написа:Аз на твое място бих обмислил варианта да я оправя и после ако е нужно, да я продавам. На първо четене една гарнитура на главата и едни гумички не са кой знае каква цифра за ремонт, но смениш ли ги, цената на колата си идва на място, а като я гледам, интерес ще има... :yes:

ти колко колко коли продаде, че си толкова сигурен.
от опит казвам 520 е много трудна за продаване, ако ще и музеен експонат с всички екстри. просто хората се научиха че 520 не е най-оправдания мотор разход/вървеж ;)

Не мисля, че е нужно да съм някакъв капацитет, за да съм наясно, че изправната кола струва повече от неизправната...
Ако някой твърди обратното, то си е негов проблем и на неговите клиенти, де... :mhihi:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 29 Ное 2013, 19:16

4 000 ще събереш след мноого време, ако ги събереш.
То на хартия е много лесно.
А цяла 3.5к пак мнооого трудно ще й вземеш, виж за 3к може да имаш по-голям успех.
Изображение

Следваща

Назад към E39