Бмв 530д е39 вибриране на пистовия ремък при студен старт

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Бмв 530д е39 вибриране на пистовия ремък при студен старт

Мнение от valeri_ignatov » 28 Ное 2013, 13:02

Здравейте колеги много търсих,рових из форума но като моя проблем не открих та реших да пусна нова тема,проблема ми е следния при студен старт ми вибрира пистовия ремък това го прави за около 5 минути до кат позагрее малко двигателят и след това всичко спира и утихва по случая съм направил доста ремонти смяна на всички обтегачи,ролки,ремъци,нова водна помпа с метална турбина,нови тампони на мотора,всичко това съм го сменял с цел да спре това досадно вибриране но не утихва,колата я купих преди година от германия с този проблем вече съм изминал 15 000 километра и странното е че нито се влошава нито подобрява това вибриране,някои ако е имал същият проблем или знае каква може да е причината и може да ми помогне ще съм му много благодарен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Бмв 530д е39 вибриране на пистовия ремък при студен стар

Мнение от Z3Ro* » 01 Дек 2013, 18:51

Ако под "вибрира" имаш предвид леко завишени вибрации в купето при студен старт, то и при мен ги има и мисля, че е нормално. Ако вибрациите са така да се каже "по-hard" и са придружени с някакъв шум, обърни внимание на демпферната шайба, ако не си я сменял скоро! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 01 Дек 2013, 19:17

здравей колега и благодаря за мнението,но мисля че проблема не е от виско то защото по някога не остава зацепено и пак го има това вибриране пак за консумативите сутрин не включвам нищо нарочно и пак същия филм,и най лошото е че взе да се усеща вече и като е загрял мотора на светофарите когато чакам на D ,ремъците ми са Континентал нови но проблема не е от тях и със старите пак беше същата работа,вече взех да мисля че е най лошото демпферна шайба защото точно преди да влезе в шайбата ремъка вибрира

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 01 Дек 2013, 19:43

не колега не съм я сменял проклетата демпферна шайба,а вибрацията не е да се усеща леко по купета това е нормално,при мене е като отворя капака и виждам как ремъка вибрира точно преди да влезе в демпферната шайбата,шайбата съм я оглеждал внимателно когато сменях обтегачи и ролки на пръв поглед се вижда да е здрава няма луфт не се вижда да е напукана гумата поне от вънка,не съм я свалял да я огледам от вътрешната страна какво е положението не знам колеги какво да правя и какво да сменям пред нервна криза съм полудявам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Мнение от dosko » 02 Дек 2013, 12:45

И аз имам наблюдения , че при студения старт колата е леко по шумна и мотора има малко вибрация.
Но буквално за 5 минути работа на място - всичко си идва на място.
Имал съм допир с чисто нов дизелов автомобил - същата работа.
Скромното ми мнение е че няма нишо страшно от малко по шумен студен мотор, без странични звуци разбира се.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 02 Дек 2013, 13:24

Не и се впрягай на машината колега, вибрацийте при дизела особено като е студен са нормални, то бензина работи твърдо при палене при ниски температури..... Ако няма тропане пукане и тн кофти звуци, хич не се впрягай... карай си смело и това е, аз преди и се палех много на мойта 39ка, нещо малко да чуя по-странен шум от някъде и давай смяна наред на какво ли не- резултата пари на вятъра и останали резервни части в мазето или подарени на колеги......... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 02 Дек 2013, 14:52

то и аз като се събудя сутрин първите 5 минути съм по-нервен :mhihi: :mhihi: , нормално е мотора е студен, маслото също просто му трябват няколко минути да затопли леко и влезе в работен режим, нали и за това хората казват зимата палиш, чакаш една цигара време или докато изчистиш снега и потегляш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 04 Дек 2013, 11:15

цялата работа е била от демпферната шайба вчера я смених и двигателя се успокои изчезнаха шумовете вибрации и всичко.Но интересното е че моята шайба беше като нова нямаше напукано сцепено нищо явно гумата сее спекла вече нямам си на идея но всичко е било от нея

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 11 Дек 2013, 0:12

Демферна шайба.......ма..цата и мръсна.Разтрака е от един път ама толкова силно,че се прибирахме с пътна помощ.Помислих че е веригата.И до ден днешен ме е яд,че не свалих ремъците на сред пътя за проверка
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 11 Дек 2013, 13:36

Да колега мръсни са тия шайби,при мен не беше от един път да се разтрака а постепенно,купих я колата с леки„вибрации„от към ролките и обтегачите но само при студен старт и като позагрее малко всичко беше ОК и така ходих и се връщах 3 пъти до Германия общо за 1 година стана вече и навъртях повече от 15 хиляди и се предаде най накрая ролката почна не само сутрин а през целия ден да трака,смених доста неща докът стигна до демфера но такова е положението.И така намерих си 2 ра употреба една шайба защото неми се дават сега точно по празниците луди пари за някаква нова и сега съм с нея но нещо пак сякаш„вибрира„сутрин може би защото все пак са минусови теператури или може би защото вече съм се побъркал,че мисълта мие мисля да я сменям след нова година с някаква нова и искам да ви попитам колеги някой може ли дами препоръча каква шайба да купя някоя да не е много скъпа и долу горе да е качествена,знам колеги че от Оригинала по добро и качествено няма но е еб.........ти цифрата за някаква шайба все пак колите ни не са 2012 г.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 12 Дек 2013, 1:04

valeri_ignatov написа:Да колега мръсни са тия шайби,при мен не беше от един път да се разтрака а постепенно,купих я колата с леки„вибрации„от към ролките и обтегачите но само при студен старт и като позагрее малко всичко беше ОК и така ходих и се връщах 3 пъти до Германия общо за 1 година стана вече и навъртях повече от 15 хиляди и се предаде най накрая ролката почна не само сутрин а през целия ден да трака,смених доста неща докът стигна до демфера но такова е положението.И така намерих си 2 ра употреба една шайба защото неми се дават сега точно по празниците луди пари за някаква нова и сега съм с нея но нещо пак сякаш„вибрира„сутрин може би защото все пак са минусови теператури или може би защото вече съм се побъркал,че мисълта мие мисля да я сменям след нова година с някаква нова и искам да ви попитам колеги някой може ли дами препоръча каква шайба да купя някоя да не е много скъпа и долу горе да е качествена,знам колеги че от Оригинала по добро и качествено няма но е еб.........ти цифрата за някаква шайба все пак колите ни не са 2012 г.

Не мога да те посъветвам за марка,аз взех една втора ръка само за пробата.Времето ме "натисна" и така а днес ,а утре и така вече 2 години съм с нея и проблеми и вибрации нямам.Ролки,ремаци,водна помпа и термостати взех от М кар Русе ( шайбата я взех за 50 лева) :yes:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 12 Дек 2013, 20:57

браво колега уцелил си шайбата дано да я караш още 20 години,аз нещо не сполучих с тая шайба взех я за 80 лева но ще видя след нова година и аз нещо 2 употреба дано тоя пат уцеля нещо здраво ще потърся и нова де ако намеря за по нормална цена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 13 Дек 2013, 1:44

Провери дали става от 530i e39 имам впредвид една,ще ти дам тел. номер.Колегата много си подържаше колата...

Назад към E39