Бмв 530д е39 вибриране на пистовия ремък при студен старт
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Бмв 530д е39 вибриране на пистовия ремък при студен старт
Здравейте колеги много търсих,рових из форума но като моя проблем не открих та реших да пусна нова тема,проблема ми е следния при студен старт ми вибрира пистовия ремък това го прави за около 5 минути до кат позагрее малко двигателят и след това всичко спира и утихва по случая съм направил доста ремонти смяна на всички обтегачи,ролки,ремъци,нова водна помпа с метална турбина,нови тампони на мотора,всичко това съм го сменял с цел да спре това досадно вибриране но не утихва,колата я купих преди година от германия с този проблем вече съм изминал 15 000 километра и странното е че нито се влошава нито подобрява това вибриране,някои ако е имал същият проблем или знае каква може да е причината и може да ми помогне ще съм му много благодарен
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Бмв 530д е39 вибриране на пистовия ремък при студен стар
Ако под "вибрира" имаш предвид леко завишени вибрации в купето при студен старт, то и при мен ги има и мисля, че е нормално. Ако вибрациите са така да се каже "по-hard" и са придружени с някакъв шум, обърни внимание на демпферната шайба, ако не си я сменял скоро! 

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
здравей колега и благодаря за мнението,но мисля че проблема не е от виско то защото по някога не остава зацепено и пак го има това вибриране пак за консумативите сутрин не включвам нищо нарочно и пак същия филм,и най лошото е че взе да се усеща вече и като е загрял мотора на светофарите когато чакам на D ,ремъците ми са Континентал нови но проблема не е от тях и със старите пак беше същата работа,вече взех да мисля че е най лошото демпферна шайба защото точно преди да влезе в шайбата ремъка вибрира
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
не колега не съм я сменял проклетата демпферна шайба,а вибрацията не е да се усеща леко по купета това е нормално,при мене е като отворя капака и виждам как ремъка вибрира точно преди да влезе в демпферната шайбата,шайбата съм я оглеждал внимателно когато сменях обтегачи и ролки на пръв поглед се вижда да е здрава няма луфт не се вижда да е напукана гумата поне от вънка,не съм я свалял да я огледам от вътрешната страна какво е положението не знам колеги какво да правя и какво да сменям пред нервна криза съм полудявам
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
И аз имам наблюдения , че при студения старт колата е леко по шумна и мотора има малко вибрация.
Но буквално за 5 минути работа на място - всичко си идва на място.
Имал съм допир с чисто нов дизелов автомобил - същата работа.
Скромното ми мнение е че няма нишо страшно от малко по шумен студен мотор, без странични звуци разбира се.
Но буквално за 5 минути работа на място - всичко си идва на място.
Имал съм допир с чисто нов дизелов автомобил - същата работа.
Скромното ми мнение е че няма нишо страшно от малко по шумен студен мотор, без странични звуци разбира се.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Не и се впрягай на машината колега, вибрацийте при дизела особено като е студен са нормални, то бензина работи твърдо при палене при ниски температури..... Ако няма тропане пукане и тн кофти звуци, хич не се впрягай... карай си смело и това е, аз преди и се палех много на мойта 39ка, нещо малко да чуя по-странен шум от някъде и давай смяна наред на какво ли не- резултата пари на вятъра и останали резервни части в мазето или подарени на колеги......... 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
то и аз като се събудя сутрин първите 5 минути съм по-нервен
, нормално е мотора е студен, маслото също просто му трябват няколко минути да затопли леко и влезе в работен режим, нали и за това хората казват зимата палиш, чакаш една цигара време или докато изчистиш снега и потегляш 

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
цялата работа е била от демпферната шайба вчера я смених и двигателя се успокои изчезнаха шумовете вибрации и всичко.Но интересното е че моята шайба беше като нова нямаше напукано сцепено нищо явно гумата сее спекла вече нямам си на идея но всичко е било от нея
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Демферна шайба.......ма..цата и мръсна.Разтрака е от един път ама толкова силно,че се прибирахме с пътна помощ.Помислих че е веригата.И до ден днешен ме е яд,че не свалих ремъците на сред пътя за проверка
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
Да колега мръсни са тия шайби,при мен не беше от един път да се разтрака а постепенно,купих я колата с леки„вибрации„от към ролките и обтегачите но само при студен старт и като позагрее малко всичко беше ОК и така ходих и се връщах 3 пъти до Германия общо за 1 година стана вече и навъртях повече от 15 хиляди и се предаде най накрая ролката почна не само сутрин а през целия ден да трака,смених доста неща докът стигна до демфера но такова е положението.И така намерих си 2 ра употреба една шайба защото неми се дават сега точно по празниците луди пари за някаква нова и сега съм с нея но нещо пак сякаш„вибрира„сутрин може би защото все пак са минусови теператури или може би защото вече съм се побъркал,че мисълта мие мисля да я сменям след нова година с някаква нова и искам да ви попитам колеги някой може ли дами препоръча каква шайба да купя някоя да не е много скъпа и долу горе да е качествена,знам колеги че от Оригинала по добро и качествено няма но е еб.........ти цифрата за някаква шайба все пак колите ни не са 2012 г.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
valeri_ignatov написа:Да колега мръсни са тия шайби,при мен не беше от един път да се разтрака а постепенно,купих я колата с леки„вибрации„от към ролките и обтегачите но само при студен старт и като позагрее малко всичко беше ОК и така ходих и се връщах 3 пъти до Германия общо за 1 година стана вече и навъртях повече от 15 хиляди и се предаде най накрая ролката почна не само сутрин а през целия ден да трака,смених доста неща докът стигна до демфера но такова е положението.И така намерих си 2 ра употреба една шайба защото неми се дават сега точно по празниците луди пари за някаква нова и сега съм с нея но нещо пак сякаш„вибрира„сутрин може би защото все пак са минусови теператури или може би защото вече съм се побъркал,че мисълта мие мисля да я сменям след нова година с някаква нова и искам да ви попитам колеги някой може ли дами препоръча каква шайба да купя някоя да не е много скъпа и долу горе да е качествена,знам колеги че от Оригинала по добро и качествено няма но е еб.........ти цифрата за някаква шайба все пак колите ни не са 2012 г.
Не мога да те посъветвам за марка,аз взех една втора ръка само за пробата.Времето ме "натисна" и така а днес ,а утре и така вече 2 години съм с нея и проблеми и вибрации нямам.Ролки,ремаци,водна помпа и термостати взех от М кар Русе ( шайбата я взех за 50 лева)

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
браво колега уцелил си шайбата дано да я караш още 20 години,аз нещо не сполучих с тая шайба взех я за 80 лева но ще видя след нова година и аз нещо 2 употреба дано тоя пат уцеля нещо здраво ще потърся и нова де ако намеря за по нормална цена.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
Провери дали става от 530i e39 имам впредвид една,ще ти дам тел. номер.Колегата много си подържаше колата...
13 мнения
• Страница 1 от 1