Проблем с багажника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
Проблем с багажника
Здравейте колеги , преди около 3 месеца ми се развали механизма за отваряне на багажника( като натисна копчето от ключа или това в краката на шофьора се чуваше да щрака като шевна машина отзад и не отключваше )След този проблем смених машинката с нова и нямаше никакви проблеми до днес. Натискам копчето от ключа да се отвори багажника и нищо не се случва , натискам копчето под волана и пак нищо не се случва. Отидох при багажника наведох се на нивото на ключалката и натискам копчето от дистанционното и се чува само как релето щрака но нищо не се случва с ключалката.
Някой има ли идея какво може да се е случило.
п.п До сега не е имало никакви симптоми за отказ на работа

Олл забравих да напиша кола е седан.
Някой има ли идея какво може да се е случило.
п.п До сега не е имало никакви симптоми за отказ на работа

Олл забравих да напиша кола е седан.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с багажника
Машинката която сложи втора употреба ли беше? Измери идва ли ток до нея и ако не идва си смени скъсаните кабели на багажника.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Сега тъкмо пак си играх с солата. След няколко отваряния и затваряния на багажника машинката отново взе да шие като шевна машина следователно може и кабел да е и машинката защото освен , че не отключва в момента не мога да затворя багажника хлопва до край но не се затваря и не може да се заключи.
Останах много изумен поне ако проблема беше електрически или в машинката с ключа можех да отворя или да заключа , а сега даже и да го затворя немога
(
Останах много изумен поне ако проблема беше електрически или в машинката с ключа можех да отворя или да заключа , а сега даже и да го затворя немога

- Atsalov
- Ацалов
-
Нали не е комби? Ако не иска да заключва може пак да е от машинката или по вероятно от счупена пружинка на затварящия механизъм.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Като отвориш багажника в десния горен край има гумен маншон, в който минават кабелите към машинката. Провери го първо него , понеже в доста случаи има скъсани проводници в него и от там проблема с отварянето на багажника.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Не е комби , да странното освен всичко останало е ,че не се затваря ..... много жалко ,че вече се мръква много рано и нямаше кога да я отворя за да проверя.
bohcho написа:отново взе да шие като шевна машина следователно може и кабел да е(
Щом пак е като шевна машина имаш 2 варианта.
Или си купуваш нова , или отиваш при някой добър стругар да ти изработи детайла показан на снимката , но от бронз. Точно това им е проблема на тези машинки.
Отвори я и виж. Но 100% съм сигурен че червяка е счупен.
Не го лепи - не става
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Точно така колега, проблема си беше изцяло от този който си показал на снимката. Отново се е счупил и понеже е заседнал в отворено положение багажника не се затваряше. Свалил съм машинката и нямам проблем да си заключа багажника с ключа. И съм ангажирал един стругар,видя му се сложно но ще видим крайния резултат.
Аз имам същия проблем и утре ще ми пристигне нова машинка за багажника. Чудя се дали направо да не ида при стругар както казвате и ако я направи както трябва поне да знам, че няма да се занимавам повече с тоа пуст багажник
Че иначе спираш на аварийни, гасиш фарове, двигателя, вадиш ключа, отиваш отваряш, връщаш се и така всеки път 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bohcho
- младши ентусиаст
-
Лично на мен ми е втора машинка за 2 месеца. Ако имаш възможност занеси я. Моя стругар нищо не е направил. Колеги имате ли снимка на вашите правени от стругар. Зъбното колело пластмасовото ли е или и него го правят метално?
- Atsalov
- Ацалов
-
Колко стари машинки трябва да си купиш и чупиш за да разбереш че нова ще ти е по евтино,а и загубеното време ...
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Atsalov написа:Колко стари машинки трябва да си купиш и чупиш за да разбереш че нова ще ти е по евтино,а и загубеното време ...
Да бе и тя да кара две години,аре няма нужда
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Според мен издражливоста зависи от експлоатацията. Имам племенник на 1 г. вече и цяло лято с майкаму обикаляхме напред назад и винаги в бгажника стоеше количката... сигурно имаше дни в които и 20 пути съм товарил и разтоварвал.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
ще ви кажа аз как оправих нещата и вече нямам проблем.същото червяче се счупи и при мен,двата детайла пробих с тънка бургия,с размер на тънък шестограм около 1,5мм който трябва да влиза плътно в отворите,намацах с течен метал шестограмчето-трябва да е с дължината на червяка,съединих елементите,и нямам грижа с това до ден днешен.
пробвайте.варианта работи успешно.
пробвайте.варианта работи успешно.
Така..днеска сложих новата машинка и се радвам отново на функционалноста му
Ще закарам старата машинка на стругар и ако успее да го изработи ще пиша 

enjoy life and drink cold beer

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2