TV и сигнал 16/9

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 n52b30

TV и сигнал 16/9

Мнение от safety car F1 » 17 Ное 2013, 12:12

Здравеите,изчетох доста по тази тема,но не намерих моите искания!
Колата ми е е39 комби 525д 06.2003г.-с голямата навигация,интересно е, че съм с МК3 вместо с МК4- някой преди мен си е поиграл най-вероятно и са разменени(иначе си работи и няма проблеми),радио модула ми е БМ54-с блутут-работи идеално,но за съжаление нямам ТВ-тунер(мисля ,че е свален).Въпросът ми е дали ще ми трябва оригинален тв-тунер-аналогов,за да мога някога да подкарам тв-то,или направо да си търся дигитален тв-тунер-идеи за някъкви такива(все пак отпред имам екран и какъвто сигнал му се подаде би трябвало да го излъчи).Ако някой е запознат и пробвал-нека сподели. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: TV и сигнал 16/9

Мнение от gentata » 17 Ное 2013, 12:39

За да излезе каквато и да било картина на монитора трябва видеоизображението да се подаде в RGB формат към монитора. Мултимедията - навито, радио тунера, DSP ако е налично, ТВ-тунера и т.н. се управлявт през I-Bus-а. Така че ако се намери някакъв цифров ТВ тунер поддържащ командите валидни за ТВ-тунера по IBus-a много е вероятно да тръгне цифровата телевизия и без оригиналния тв тунер. Освен това въпросния поддържащ Ibus-команди цифров тунер трябва да разполага и с RGB изход за монитора. Ето една от темите за цифровата тв в колите ни. Там се споменава за OEM тв тунер за цифрова телевизия с цена 278,15 €.

Назад към E39