моментна загуба на ток при първо положение на ключа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

моментна загуба на ток при първо положение на ключа

Мнение от nqkuv_lud » 26 Окт 2013, 17:11

коелги проблема е следния преди една седмица влизам в колата и тръгвам да паля,още на първо положение на ключа всичко в колата изгасна за секунда-две след което си запали и не съм имал проблеми близо седмица.
Вчера пак при първо положение на ключа както слушах музика всичко изгасна за 1 секунда и без да бутам нищо пак си се включи
колата е 530д 2000г ако имате представа какво може да е ще съм ви благодарен

Потребител
Аватар

Re: моментна загуба на ток при първо положение на ключа

Мнение от 193hp » 04 Ное 2013, 4:15

При мен имаше нещо подобно и се оказа , че едната клема на акумулатора беше много хлабава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkuv_lud » 04 Ное 2013, 20:08

и друг колега ми каза същото,истината е че преди 2-3 месеца свалях акомулатора,поразбутах клеймите,прегледах ги стегнати са до момента само 2 пъти ми го е направило това ще пиша ако се случи пак
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 05 Ное 2013, 9:32

Провери и в бялата кутия над акумулатора да не е разхлабен малко по-тънкия червен кабел дето тръгва от плюса на акумолатора, както и останалите кабели в тази кутия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 12 Ное 2013, 1:15

Здравейте колеги.
И при мен проблема е подобен. Давам на контакт, всичко си тръгва. В момента, в който завъртя да запаля и всичко гасне. След това няма никакъв ток за около 10-60 секунди. Захранването идва внезапно и всички настройки по борд компютъра (дата, час, мемори на седалките...) са анулирани. Случвало ми се е около 3-4 пъти. Това, което е общо между всички случаи е това, че винаги е имало силна буря или постоянни валежи. Все още няма решение на проблема. Ако някой има някакви идеи, моля да ги сподели.
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 12 Ное 2013, 23:01

pricheska написа:.... Давам на контакт, всичко си тръгва. В момента, в който завъртя да запаля и всичко гасне. След това няма никакъв ток за около 10-60 секунди. Захранването идва внезапно и всички настройки по борд компютъра (дата, час, мемори на седалките...) са анулирани. ....

Провери клемите на акумулатора както и пиро-шалтера на плюсовата клема може да прави разни номера.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkuv_lud » 19 Ное 2013, 22:20

онзи ден минах близо 900км по родните пътища всичко точно днес влизам в колата завъртам ключа и пълна тъмнина всичко и си стои така не светва,излязох затворих вратата и светна като се размърда колата,та явно е слаб контакт някъде но къде и защо не го прави и в движение и нещо ново което забелязах светлината на таблото пулсираше на празен ход
някакви реле регулатори ли има на динамото или нз да свалям да го ноя да го погледнат
в скритте менюта ми даваше 13.6в

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 22 Ное 2013, 2:02

И при мен го прави същия номер, колега. Като поразклатя колата и идва тока. Вчера сменях крушките на късите и изчезна тока, като дадох на контакт. За щастие багажника беше отворен. Започнах да мърдам кабелите около акумолатора и тока дойде, но не съм сигурен, че това беше причината. Клемите на акумолатора са здраво затегнати. Всички кабели около него също са стабилни. По немските форуми доста хора се оплакват от същия проблем. При всеки проблемът се е решил по различен начин. При някой след смяна на акумолатор, при други на динамо, при някои проблемът бил в стартера, при доста клемите на акумолатора били хлабави...Сериозно се замислям дали да не сменя акумолаторът. Той е все още оригиналния на БМВ на 95 м.а. Може да дава малък волтаж.
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkuv_lud » 22 Ное 2013, 2:07

говорих с ел техник занимаващ се с коли,замери ми зареждането от динамото и каза че най вероятно бил акумулатора,събирала се утайка по дъното и понякога самия акумулатор окъсявал или поне така ми го обясни,посъветва ме да пробвам с друг акумулатор

Назад към E39