Тресене тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тресене тдс

Мнение от fleeper » 16 Окт 2013, 14:23

Здравейте колеги , когато запаля сутрин ,колата започва да тресе докато работи на място и като тръгна не се усеща.При следващо палене същия ден го няма тозиа проблем, само след по-дълъг престой..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: Тресене тдс

Мнение от E30_DK » 16 Окт 2013, 17:03

Колега, при тдс-а има толкова много неща от които може да тресе, че без диагностика при човек който е на "ти" с тдс-ите, ще си е жива игра на тото да ти каже някой от какво точно е. Разбира се може да започнеш с гнп, дюзи, верига, датчик колянов вал...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Окт 2013, 17:25

При тресене на tds трябва да се спомене и демпферната шайба. Но както колегата казва е добре да се погледне ъгъла на впръскване и количеството на подаваното гориво.

Потребител
Аватар

Мнение от fleeper » 16 Окт 2013, 23:00

Горивото е настроено и няма грешки на диагностика , а странно е че го прави само след дълъг престой , около 12часа..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 tds
Мечтае да кара: X5
Детайли за колата: Колата е супер!!! Трудно намирам майстори за подържка...

Мнение от Skitnika » 17 Окт 2013, 18:06

Здравейте колеги ,имам подобен проблем,но моят е от ГНП. Голяма вероятност fleeper и твоя проблем е в ГНП но може и да е от дизела все още.Като начало пробвай да смениш бензиностанцията.
Казвам "все още" защото отначало и при мен беше така, особено ако не караш колата няколко седмици тресеше повече.На диагностика не показва.Не знам как се наричат тия парчета на гнп,но тази главина отгоре където се намира плочката и откъдето регулират настройката на двигателя като разхлабват болтовете,ако свалиш тази главина, отдолу има нещо като палец.Този палец движи "нещо кръгло" на една ос с идеално чиста повърхност,в моя случай повърхността на тази ос не е много гладка,особено там където трябва да бъде в идеалната настройка.Голяма вероятност заради нечистия дизел който продават на много места тази част се износва.
Платих много пари на "майстори" на гнп докато науча тази истина.И моята гнп стана почти като от злато но пак тресе,и търся вече нова.На моите майстори в сервиза вече им писна от свалянето и монтирането на гнп.Двете помпи които намерих във Варна, както ми казаха "перфектни", даже не запалиха колата.

Потребител
Аватар

Мнение от fleeper » 17 Окт 2013, 23:14

Благодаря ти колега ще го мисля нещо..но странното , е че го прави само след голям престой , а не на всяко палене и после все едно не е имало проблем...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 tds
Мечтае да кара: X5
Детайли за колата: Колата е супер!!! Трудно намирам майстори за подържка...

Мнение от Skitnika » 18 Окт 2013, 1:09

Знаеш ли колега че именно сега исках да ти дам малко по странен отговор,но все пак ще се постарая по "научно" да обесня.Не знам на колко години си, защото ако си много млад може все още да нямаш такъв "научен" опит, но никогане е късно да опиташ.
Изпържи яйца в един тиган и :
а) измий тигана веднага
б) измий тигана след (голям престой )

е това е разликата(странното)!!!

Назад към E39