Проблем с ЕГР клапан на Е39 530д 184кс.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Проблем с ЕГР клапан на Е39 530д 184кс.
Здравейте , когато взех колата ЕГР беше много задръстен с нагар , почистих го доре и веднага се усети разлика във вървежа. Откачих за всеки случай ваккума към ЕГРа и имаше подобрение е ускорението на колата (предимно на 1ва и 2ра предавка) , оставих го така но при диагностика излиза записана грешка иначе на таблото нищо не свети. Днес поставих обратно вакуума и гледах как работи ЕГР клапана на откачен маркуч до като един приятел даваше газ в колата , забелязах че клапана се движи доста по мудно в сравнение с клиповете които гледах в youtube. Предполагам за това има подобрение в ускорението когато ЕГРа е с откачен вакуум т.е. мудното му затваряне и отваряне влияе на мощността точно при малки предавки защото клапане не може да навакса с реакцията си на бързите промени. Проблема в самия клапан ли е или в управлението му ? Ако си карам с откачен вакум ще има ли някакви последици за мотора ?
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Re: Проблем с ЕГР клапан на Е39 530д 184кс.
От мен накратко - клапана не се изолира. Отиди в добър сервиз, провери управлението на вакуума за клапана, смени маркучите, прочисти клапана, вземи си един втора употреба, за да имаш чист и да сменяш бързо.
От моя опит, това е - клапанът е направен да бъде там и включен. Ако си фен на мнения, а на не на специалисти и сервизи, действаш сам. От моя опит е погрешно.
Темата за ЕГР е вечна, това е от мен.
Успех.
От моя опит, това е - клапанът е направен да бъде там и включен. Ако си фен на мнения, а на не на специалисти и сервизи, действаш сам. От моя опит е погрешно.
Темата за ЕГР е вечна, това е от мен.
Успех.
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Re: Проблем с ЕГР клапан на Е39 530д 184кс.
Колега , какво имаш предвид под добър сервиз , такива вече не останаха.
Други мнения ?
Други мнения ?
3 мнения
• Страница 1 от 1