Темпомат проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Темпомат проблем
Здравейте колеги знам, че има доста изписано относно темпомата но в моя случай не намирам отговор за което се извенявам ако има писано по тази тема. Когато карам примерно с 50/60/80 км. стартирам темпомата свети на таблото но не подържа скороста, която съм задал. Копчето за подаване на газ от волана си работи но не се подържа зададената скорост примерно да си подържа 60км. има ли някакви настройки без да искам да съм натиснал нещо проблема ми е от месец преди това не съм имал проблем. Моля помагайте.
Това ми е волана колата е Е39 530ДА 2001г. 193к.с. комби фейслифт.
Това ми е волана колата е Е39 530ДА 2001г. 193к.с. комби фейслифт.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна todorakis82 на 02 Окт 2013, 16:21, променена общо 1 път
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Темпомат проблем
Демек не работи,а само индикацията свети.Нали?
Провери си копчето на педала на спирачката.Като се наведеш и мърдаш педала с ръка трябва да чуеш едно цъкане
Провери си копчето на педала на спирачката.Като се наведеш и мърдаш педала с ръка трябва да чуеш едно цъкане
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
LUBO 555 написа:Демек не работи,а само индикацията свети.Нали?
Не колега не работи само свети индикацията, като натисна копчето за подаване на газ от волана си работи. От месец някъде е така примерно го пускам на 60км. и не зацепва. Колега значи мърдам педала на спирачката напред назад ли, и трябва да чуя цъкане не знаех, че там има копче защо е станало така.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колеги ръчках педала на спирачката но не чух цъкане дърпах го към мен но нищо, как да го натисна това копче. Нямам уреди за замерване нито разбирам от това. Нямам никакви проблеми с ABS и ASC/DSC.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
niki81vd написа:Идеята е следната:
Караш , включваш темпомата, повдигаш педала с крак и натискаш копчето за увеличаване на скороста и следиш какво се случва, дали поддържа скоростта или не.
Ники още утре ще пробвам в движение да повдигна педала и ще натисна копчето за увеличаване на скороста да видим дали ще се получи. Иначе копчето работи за скороста но не държи примерно 60км.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колеги всичко е наред, в движение павдигнах педала на спирачката нагоре, натиснах копчето за увеличаване на скороста и темпомата задържа на определената скорост. Благодаря ви за съветите

- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
И моя темпомат не работи и на диагностика нещо не излиза като проблем.Има само едно нещо супер странно,заради което посред майстора не работи темпомата.На диагностиката излиза,че колата ми е със автоматична скоростна кутия,а моята дефакто е с ръчна и незнам защо е така.Майстора каза,че може би компютъра ми е сменян и затова е така.Според вас,ще може ли да се оправи този проблем за да си ползвам екстрата-Темпомат. 

- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html
Ей тука го проверявам и излиза,че е с ръчна скоростна кутия,а на диагностиката с БМВ-софтуера излиза,че е автоматична.Незнам вече какво да си мисля.
Ей тука го проверявам и излиза,че е с ръчна скоростна кутия,а на диагностиката с БМВ-софтуера излиза,че е автоматична.Незнам вече какво да си мисля.
8 мнения
• Страница 1 от 1