загуба на антифриз

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бмв е39 2.5д туринг
Детайли за колата: производство 2001,М пакет,163 к.с.

загуба на антифриз

Мнение от baccila » 26 Сеп 2013, 10:10

Здравейте,колеги!Търсих във форума,но не успях да намеря подобен проблем.От месец близо,от маркучите,които отвеждат конденза от работата на климатроника започна да се появяват малки локви.Това е нормално,но когато си ползвал климатик,а аз не бях.при което обърнах внимание на течността стекла се по земята,и според мен се оказа антифриз.После веднага проверих казанчето,и установих,че нивото е паднало.Като загуба,количеството не много.Не съм наясно,тези два маркуча влизат в купето,в посока централна конзола,и климатика има ли някакви допирни точки с радиатора на парното,защото само за това се сещам.Да не би радиатора на парното да е спукан,а някъде под него да има съд за конденза на климатика,и от там антифриза да се смесва с него,и да се оттича по въпросните два маркуча.Нямам другаде теч.Благодаря предварително!

Потребител
Аватар

Re: загуба на антифриз

Мнение от baccila » 03 Окт 2013, 15:05

Благодаря колега,за отговора,но как да стигна до маркучите за да проверя дали не са се сцепили по дължина,както ти казваш?Както е средната конзола,открих две кори в основата,от двете страни,но не виждам да имам достъп до маркучите,от едната страна предполагам че виждам тръбите които влизат в радиатора,но не съм сигурен.Иначе мокета отдолу е сух

Потребител
Аватар

Мнение от baccila » 03 Окт 2013, 15:26

Или имаш в предвид маркучите които влизат в тройника под филтъра за климатроника към купето,ако някой се е сцепил,и да олива по външната стена на тръбата към купето,не знам ....,

Потребител
Аватар

Мнение от baccila » 04 Окт 2013, 19:03

благодаря,колега.ще проверя,дано да е там,защото гледах клип за смяна на радиатор на парно,доста играчка си е.междувременно няколко дни не капи въобще от маркучите на климатика

Назад към E39