загуба на антифриз
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- baccila
- Потребител
-
- Кара: бмв е39 2.5д туринг
- Детайли за колата: производство 2001,М пакет,163 к.с.
загуба на антифриз
Здравейте,колеги!Търсих във форума,но не успях да намеря подобен проблем.От месец близо,от маркучите,които отвеждат конденза от работата на климатроника започна да се появяват малки локви.Това е нормално,но когато си ползвал климатик,а аз не бях.при което обърнах внимание на течността стекла се по земята,и според мен се оказа антифриз.После веднага проверих казанчето,и установих,че нивото е паднало.Като загуба,количеството не много.Не съм наясно,тези два маркуча влизат в купето,в посока централна конзола,и климатика има ли някакви допирни точки с радиатора на парното,защото само за това се сещам.Да не би радиатора на парното да е спукан,а някъде под него да има съд за конденза на климатика,и от там антифриза да се смесва с него,и да се оттича по въпросните два маркуча.Нямам другаде теч.Благодаря предварително!
- baccila
- Потребител
-
Re: загуба на антифриз
Благодаря колега,за отговора,но как да стигна до маркучите за да проверя дали не са се сцепили по дължина,както ти казваш?Както е средната конзола,открих две кори в основата,от двете страни,но не виждам да имам достъп до маркучите,от едната страна предполагам че виждам тръбите които влизат в радиатора,но не съм сигурен.Иначе мокета отдолу е сух
- baccila
- Потребител
-
Или имаш в предвид маркучите които влизат в тройника под филтъра за климатроника към купето,ако някой се е сцепил,и да олива по външната стена на тръбата към купето,не знам ....,
- baccila
- Потребител
-
благодаря,колега.ще проверя,дано да е там,защото гледах клип за смяна на радиатор на парно,доста играчка си е.междувременно няколко дни не капи въобще от маркучите на климатика
4 мнения
• Страница 1 от 1