Теч на гориво

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 530d 2002g
Мечтае да кара: E39 M5

Теч на гориво

Мнение от joffri » 21 Сеп 2013, 13:19

Здравейте колеги.Вчера установих че имам теч на гориво.Колата си върви перфектно което ме навежда на мисълта че е от обратната нафта :dunno:
Известно време ми правеше впечатление че като си пусна парното или климатика мирише вътре на нафта но не мислех че проблема е сериозен до днес когато видях че цялата нафта която съм сипал снощи
я няма.На колектора в най задната част е мокро но около дюзата няма локва.Ако някой има представа къде да гледам за този теч ще бъда благодарен ако сподели.
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Теч на гориво

Мнение от Z3Ro* » 21 Сеп 2013, 15:41

Здравей!
Ако ти тече от страната на купето мисля, че обратната нафта върви от предната страна, откъм виското, така че едва ли течът е от нея. Точно там, зад колектора и аз имах теч, оказа се датчикът на рейла. Моят течеше и от корпуса откъм буксата, и от дифтунгата. Набиваше ми грешка " einspritzanlage" и колата влизаше в сервизен режим.
Първо смених дифтунгата и спря да записва грешка, но течът откъм буксата си остана и се наложи да сменя датчика. По спомен нов е
към 300 лева, аз взех втора ръка за 40 и досега за 12000 км. нямам ядове... :yes:

Назад към E39