Видео вход

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Видео вход

Мнение от Pavlinius » 30 Авг 2013, 18:25

Здравейте. Не успях да намеря точно това, което ме интересува и затова пускам тази тема. Разбрах, че може да се изкара видео вход на буксата на TV тунера, като се подаде сигнала на 2 от крачетата. Въпроса ми е първо след като подам сигнала там как да видя на монитора в колата резултата, тоест дали трябва да съм в главното меню или трябва да пусна телевизията и дали примерно мога да виждам сигнала, докато съм избрал радиото или AUX ? Втория ми въпрос е какъв е формата на сигнала - PAL/SECAM , някакви други специфики има ли ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Видео вход

Мнение от tngeorgiev » 30 Авг 2013, 22:14

Бялата букса на тв модул е Аудио/Видео ин/аут, като може да се пусне както картина от външно двд примерно, така и от камера. Картината от камерата излиза автоматично на задна, а картина със звук от друго - на 31 канал на тв тунер (където е черен екран А/В), и съответно звук от друг източник се подтиска колега
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Re: Видео вход

Мнение от Pavlinius » 02 Сеп 2013, 16:58

tngeorgiev написа:Бялата букса на тв модул е Аудио/Видео ин/аут, като може да се пусне както картина от външно двд примерно, така и от камера. Картината от камерата излиза автоматично на задна, а картина със звук от друго - на 31 канал на тв тунер (където е черен екран А/В), и съответно звук от друг източник се подтиска колега

Мерси за отговора колега. Изглежда, че съм прецакан, защото искам да имам едновременно звук от AUX (фабричен) и картина от външно устройство. Доколкото разбрах, звука през тунера е моно, което също не ме устройва. Някой да има идея как може да се направи това? Бтв не знам дали е бъг, но когато съм пуснал телевизията, а колата е изгасена, като запаля колата и автоматично ми превключва звука на радиото (ако съм слушал радио преди да пусна телевизията), докато картината на телевизията си остава да върви.
Изображение

Назад към E39