Разширителен съд - побългаряване :)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 TDS
Разширителен съд - побългаряване :)
Здравейте колеги , колата е е39 ТДС. Спука се разширителния съд на охладителната система ( счупи се чучурчето )
Извинявам се ако съм ви подразнил с нещо, но искрено се надявам да помогна на някого с тази тема. Благодаря ви за вниманието и поздрави
от което връща антифриза. Започнах да си търся друго, ново в дилър на БМВ е 160лв. От колеги тука от форума (няма да споменавам кои ) след уверения и по телефон, че казанчетата са перфектни ми ги изпратиха с куриерска фирма, но след оглед се оказа, че и техните са счупени на същото място като моето. Оказа се че в Пловдив известни големи магазини за резервни части нямат на склад такова казанче, трябва да го поръчат от БМВ и след като им казвам да ми го поръчат ми казват че БМВ били в отпуск август месец и на всичкото отгоре правели инвентаризация ми казват, че трябва да чакам. И така реших да си направя моето докато си купя ново. Взех старото счупени щифтче или поне каквото е останало от него, и го дадох на стругар: . Новото щифтче е изработено от неръждавейка. На казнчето много внимателно разпробих отвора и с метчик навих резбичка Намазах резбата на новия щифт с червен топлоустойчив силикон и го навих. Изчаках 24 часа да изсъхне хубаво силикона и сложих маркуча. Така карам вече една седмица и засега резултатът е задоволителен. Цялата процедура ми струваше една седмица без кола (докато чаках казанче), почерпка за стругаря изработил щифта и един ден молитви да се получи, че ми се караше вече 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
Re: Разширителен съд - побългаряване :)
Ето как изглежда:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
И един приятел направи нещо подобно и прегря колата...
И при мен се счупи и смених почти всичко по охладителната система да ми е мирна главата..
И при мен се счупи и смених почти всичко по охладителната система да ми е мирна главата..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
За направата на новия щутцер е мерен стария, дължина, външно и вътрешно "Ф-и" за да не се променя дебита. Дано да няма проблеми
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
колега, чудесно си се справил
има един проблем обаче, и той е температурното разширение... разликата при двата материала е голяма, което неминуемо ще доведе до напукване и счупване на пластмасата... колкото по-стара е тя, и , иронично, колкото по-здраво са залепени, толкова по-скоро ще се случи това...
така че, хвърляй око по-начесто, и не спирай да си търсиш здрав казан
пп: да допълня, най-близо по показателя температурно разширение е ... дъба
... та ако беше дъбов този щуцер, перфектно щеше да е 

има един проблем обаче, и той е температурното разширение... разликата при двата материала е голяма, което неминуемо ще доведе до напукване и счупване на пластмасата... колкото по-стара е тя, и , иронично, колкото по-здраво са залепени, толкова по-скоро ще се случи това...
така че, хвърляй око по-начесто, и не спирай да си търсиш здрав казан

пп: да допълня, най-близо по показателя температурно разширение е ... дъба

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Владо написа:пп: да допълня, най-близо по показателя температурно разширение е ... дъба... та ако беше дъбов този щуцер, перфектно щеше да е
To хубаво дъб, ама като пиине водица, каквото и да е дърво, също се разширява, само от факта че е дърво

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Мисля че в даскалов беше точно 106-лева чисто ново попринцип. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
що не си купувате коли дет може да си позволите частите.....баси циганията

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
Ами казаха две седмици доставка, до тогава с кънки ли да ходим. Понякога не е само до парите 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
на мен как ми ги доставят за 3 дни... 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Общо взето добре изглежда.
Единствената ми забележка е относно резбата - силикона ще държи до време, а метричната резба е синтна и се позлва, когато имаш метал-метал. Стругарят е трябвало да ти нареже резба за рапидни винтове(най-добре за пластмаса, ама тя е с 2 спирали - едната по-дълбока от другата), защото сега, ако се получи налягане тая резба може да се изхлузи или да подлизне около нея, поради мекия материал.
Замисли се дали не можеш да навиеш една ниска гайка(по спомен се водеха DIN 439 стандарт) от другата страна да го стисне към стената, но без пренатягане, че може да сцепиш пластмасата около него.
А от каква пластмаса е това казанче?
Ако е АBS има отлични лепила за нея и ще стане много здраво. Допълнително, около счупеното може да се омаже солидно със слабо еластична епоксидна смола и забравяш за проблемите.
А най-добре си купи здраво казанче
Единствената ми забележка е относно резбата - силикона ще държи до време, а метричната резба е синтна и се позлва, когато имаш метал-метал. Стругарят е трябвало да ти нареже резба за рапидни винтове(най-добре за пластмаса, ама тя е с 2 спирали - едната по-дълбока от другата), защото сега, ако се получи налягане тая резба може да се изхлузи или да подлизне около нея, поради мекия материал.
Замисли се дали не можеш да навиеш една ниска гайка(по спомен се водеха DIN 439 стандарт) от другата страна да го стисне към стената, но без пренатягане, че може да сцепиш пластмасата около него.
А от каква пластмаса е това казанче?
Ако е АBS има отлични лепила за нея и ще стане много здраво. Допълнително, около счупеното може да се омаже солидно със слабо еластична епоксидна смола и забравяш за проблемите.
А най-добре си купи здраво казанче

- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
Новото казанче идва, това е временно просто докато дойде новото. Явно за някои доставката е 3 дена за други са в отпуск и и идва за две седмици, но какво да се прави поне не съм пеша
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
за временно е екстра 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Това, като го гледам как си го направил, няма да мръдне никога. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2