Помощ Смяна на ДВИГАТЕЛ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- toshkobmwf10
- Потребител
-
- Кара: BMW 520
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: M52
Помощ Смяна на ДВИГАТЕЛ
Здрасти колеги днес трагнах да патувам от Ямбол за Пловдив и още на парвите километри одзаде се вдигна огромен облък дим след това отпреде нещо сякаш изсъска колата изгасна , успях да я запаля но мотора тресеше ужасно , погледнах под капака срещу 4 цилиндър те4е масло , викам си аиде изби гарнитура , трагнах лекичко поне да сляза от магистралата и се сетих че може да смеси маслото с водата и спрях вдигам щеката и наистина беше се смесило , както и да е прибрах се започнах да свалям главата уж за ремонт но вапросът ми е заслужава ли си , моят двигател е на БМВ 520 М52Б20 , но нещо ми се иска да сложа по мощен например от 528 , трябва ли да се сменят и компютрите или ще стане само със смяна на двигатела ?
пс. преди инцидента бях минал 1000 км и ми изгоря 3 л. масло
пс. преди инцидента бях минал 1000 км и ми изгоря 3 л. масло

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Помощ Смяна на ДВИГАТЕЛ
По-добре отиди при човек който се занимава с бмв-та и е правил такива мотори, за да стане както трябва
Относно смяната, изобщо не е както го мислиш, отделно е писано стотици пъти. Трябва ти оборудван мотор с инсталация (която директно да закачиш към тази на купето), всички датчици, филтърна кутия, компютър, имобилайзер и чипа от ключа на колата донор. За да върви пълноценно трябва да вземеш и изпускателната система на новия мотор, която е съобразена с обема и мощността му. Успех.

- toshkobmwf10
- Потребител
-
Добре за смяната ясно , имам един вапрос , за парви пат свалям глава на БМВ , когато свалях главата на VW Pasat помня че бележех ремака за да не се размести коляновия вал спрямо разпределителния и искам да попитам каква е процедурата тука защото никаде по форомите не намерих как се сваля глава
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- toshkobmwf10
- Потребител
-
някои мойе ли да ми помогне със мнение , как се сваля главата , аз сам свалил капака и се мача да сваля капака отстрани на главата зада ми се открият болтовете на забните колела на разпределителния вал и после евентуално какво следва ?
4 мнения
• Страница 1 от 1