Проблем с ванос

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ванос

Мнение от dankov64 » 09 Авг 2013, 18:56

Здравейте всички фенове на БМВ. От 1год. имам 523 97г. 2,5 бензин единичен ванос. След 30х. км. удоволствия и удовлетворение от автомобила, един хубав слънчев ден изпуши здраво. След ревизията се установи скъсана шпилка на главата не знам как се води -най близката до купето. Следващата стъпка бе майстор за оценка на щетите и решение на проблема. След демонтиране на главата мнението на майстора бе. Мотора явно е на реални км. (защото до този момент аз не вярвах на сервизната книжка нищо че до последно беше обслужван във сервиз на БМВ) Последва шлаиф на глава и още ?какво си и 10х.км. колата вървеше поне за мен много добре, до миналата седмица когато едва се прибрах от път. Колата прекъсваше като я задържиш на 110км. няма проблем в мига когато почнеш да превключваш започваше да придърпва. Сутринта като е закарах на майстор работеше като трактор но впоследствие се оправи. След обед при теста на майстора също е била много добре и ми вика ела си вземи колата няма нищо какво да те притеснява.Аз нарочно отидох на др. ден сутринта да я запали студена и наистина заработи с прекъсвания но докато е вкара в сервиза и започна да проверява коя свещ прекъсва тя пак се оправи. Така колата стоя 1седмица при него но като я закачи на компа изписа и 2ра грешка (МЕХАНИЧНА ПОВРЕДА НА ВАНОСА) Вчера си взех колата защото трябва да пътувам, прекъсването е отстранено но не могъл да открие причината за грешката, клапана каза че работи идр. нищо, ще я карам с не работещ ванос.
Моля помагайте.-1во има ли проблем ако я карам към 1000км.с не работещ ванос, защото майстора ми каза. -Само ще гори малко повече.
2ро -Трети ден чета форума и не можах да намеря сходен проблем с ваноса като моя.
Благодаря предварително. :bgflag:

Потребител
Аватар

Re: Проблем с ванос

Мнение от kostadin kuzev » 15 Авг 2013, 18:17

колега аз моиата е карах 1 година с неработеш ванос

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 18 Авг 2013, 22:52

Аз също бих искал да прочета от колегата,който е карал така една година,как усещаше колата.Колко разлика се усеща
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Потребител
Аватар

Мнение от kostadin kuzev » 19 Авг 2013, 20:16

как се разбира дали работи.ами закачете го,на диагностика,и веднага излиза грешка.ванос механична повреда.и датчика на разпределителниа вал дава стоиност +2 когато не работи ваноса.когато работи дава –4.надиавам се,че сам успиал да отговориа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 20 Авг 2013, 22:14

kostadin kuzev написа:как се разбира дали работи.ами закачете го,на диагностика,и веднага излиза грешка.ванос механична повреда.и датчика на разпределителниа вал дава стоиност +2 когато не работи ваноса.когато работи дава –4.надиавам се,че сам успиал да отговориа.

пълни глупости!!!!
съвеет към автора смени си майстора!
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 21 Авг 2013, 22:46

NAPSTE RS написа:пълни глупости!!!!
съвеет към автора смени си майстора!

Ти шЪ кай'ш. Човека се надиява че е Уписал отговория:D :lol:

Потребител
Аватар