Няма конденз от климатика

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Няма конденз от климатика

Мнение от meha » 04 Авг 2013, 21:57

От доста време забелязвам,че когато работи климатика, "не капе" конденз под колата :roll: Гледал съм след дълъг път,както и след работа на място продължително време-но капка не капва :paranoid:

Винаги преди да изгася колата когато е бил включен климатика,го спирам и увеличавам вентилатора на MAX,за да обдуха изпарителя и да не се развъждат бактерии,но вчера забравих да увелича вентилара на MAX ,а само спрях "снежинката" и той продължи на Auto,паркирах и забелязах че духалките на средната конзола са ми изпотени,влажни :paranoid:

Филтрите сменям редоводно,пръскам с препарат поне 3ти в годината,като свалям,въздуховодите отпред в моторния отсек,мия ги идеално и пръскам в дупката на работещ вентилатор яко :mhihi:

Та вчера предположих ,че са ми запушени дренажите-2 гумени маркуча излизащи в ботуша на скоростите под колата,вдигнах колата на подемник,свалих ги и бяха чисти,продухах ги със сгъстен въздух (6 атм.) ,след това влязах в купето и свалих декоративната кора отляво и отдясно на корпуса на парното,там има едни пластмасови капачки които се свалят и може да се погледне надолу,където започва маркуча за оттичане-всичко беше идеално чисто,климатика си работеше,но оттам и капчица конденз не минаваше,отначало бърках с пръст за да усетя дали има "вода" тъй като не се вижда,след това направих снимка с телефона на която се вижда ,че дори не е влажно :shock:

Та......въпроса ми е ,защо си нямам конденз подяволите :banghead: :banghead: :banghead:

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Re: Няма конденз от климатика

Мнение от INTEGRALE » 05 Авг 2013, 8:26

Пипни дехидратора, виж на колко се сменя.... Аз от както го смених климата стана осезаемо по-мощна и направо тече в гаража като влизам. Сменя се на около 100-150хил км. ( то си е филтър) Не е скъп , май в тех-ко беше най-тънко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 05 Авг 2013, 9:00

Дехидратора е за улавяване на влагата в ситемата,не виждам логика това да е "проблема"

А и аз нямам никакви уплаквания относно охлаждането на климатика-работи МНОГО добре :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Авг 2013, 10:11

meha написа:Дехидратора е за улавяване на влагата в ситемата,не виждам логика това да е "проблема"

А и аз нямам никакви уплаквания относно охлаждането на климатика-работи МНОГО добре :!:

Щом нямаш проблеми най-добре не се занимавай. Конденза в момента е малко, защото сега въздуха в София е сух, времето е доста топло, колата е силно нягрята и конденза може лесно да се изпари- и под моята кола сега няма почти нищо, а когато е валяло дъжд стават локви. За дехидрататора наистина няма какво да го коментираме. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 05 Авг 2013, 10:21

Ми май натам отиват нещата,или поне докато работи така добре :D

Някой друг с "нетечащ" климатик,за успокоение на душата :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 05 Авг 2013, 14:02

Скоро се возих в един шевролет и бяхме спрели на една отбивка - загледах се, че отдолу леко капе (на климатик пътувахме) и се зачудих, че аз отдавна не съм виждал при мен това явление, но в крайна сметка и при мен работи както трябва и засега не ми е притеснително, но и аз си го помислих :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 05 Авг 2013, 14:14

И аз не съм виждал да капе от климатика. Сега ще се загледам като пътувам за морето как е.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 05 Авг 2013, 15:09

Една идея по-скоен вече :mhihi:

П.С Е60,след 150км на климатик и спиране на място,течеше като лейка :conf: При мен Бургас-София и нито капна......освен пък толко добре да е измислена климатичната система на Е39,може би нещо добро накрая в тоя модел :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от Jeff Beck » 05 Авг 2013, 15:38

meha написа: Някой друг с "нетечащ" климатик,за успокоение на душата :lol:

Аз. Четвърта година не съм пипал нищо по климатроника (освен филтри). Както си работеше тогава, така работи и сега. Прави колата като хладилно помещение и веднъж не съм видял да капе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 06 Авг 2013, 1:03

моята бая тече винаги има мокро

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 06 Авг 2013, 19:12

meha написа:
Някой друг с "нетечащ" климатик,за успокоение на душата :lol:

..ми моя климатик е сменен и ремонтиран Основно,и почти никога не тече..знам ли
като го засиля темперетурата в колата се доближав до тази на месарския щанд в Метро
:mhihi:
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 07 Авг 2013, 9:44

Ако го пускаш да върти въздуха вътре (аз така права, и при мен няма конденз) няма от къде да дойде толкова влагата за обилен конден.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Авг 2013, 11:10

Ти като го пуснеш и започва да върти въздуха вътре и докато не свали достатъчно температурата, си върти само вътре.
По темата, при мен също нямаше конденз, не съм забелязвал ама миналия ден като спрях, под колата си течеше стабилно :lol: И при мен работи супер климата като изключим че понякога, след много дълго каране на клима ми намаляше притока на въздух и не духаше, явно проблем с един датчик и замръзваше изпарителя. Но това беше миналата година, тази още не съм забелязал да го прави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 07 Авг 2013, 13:12

Еми......караме така и това, на който му тече,тече :mhihi:

Според мен всичко зависи от влажността на въздуха....сутринта примерно карах доста време на клима, след изключването и, и продължаването на вентилатора да работи,аераторите посредата нямаше и грам "навлажняване"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Мнение от Vladocbr » 09 Авг 2013, 16:49

При мен също не тече. И аз като теб гледах тия дренажи продухвах ръчках та даже шише пълно с вода и маркуче бутах няма проблеми ма конденз НЕ. Та няма какво да го мислиш :yes:

Следваща

Назад към E39