Няма конденз от климатика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Няма конденз от климатика
От доста време забелязвам,че когато работи климатика, "не капе" конденз под колата
Гледал съм след дълъг път,както и след работа на място продължително време-но капка не капва
Винаги преди да изгася колата когато е бил включен климатика,го спирам и увеличавам вентилатора на MAX,за да обдуха изпарителя и да не се развъждат бактерии,но вчера забравих да увелича вентилара на MAX ,а само спрях "снежинката" и той продължи на Auto,паркирах и забелязах че духалките на средната конзола са ми изпотени,влажни
Филтрите сменям редоводно,пръскам с препарат поне 3ти в годината,като свалям,въздуховодите отпред в моторния отсек,мия ги идеално и пръскам в дупката на работещ вентилатор яко
Та вчера предположих ,че са ми запушени дренажите-2 гумени маркуча излизащи в ботуша на скоростите под колата,вдигнах колата на подемник,свалих ги и бяха чисти,продухах ги със сгъстен въздух (6 атм.) ,след това влязах в купето и свалих декоративната кора отляво и отдясно на корпуса на парното,там има едни пластмасови капачки които се свалят и може да се погледне надолу,където започва маркуча за оттичане-всичко беше идеално чисто,климатика си работеше,но оттам и капчица конденз не минаваше,отначало бърках с пръст за да усетя дали има "вода" тъй като не се вижда,след това направих снимка с телефона на която се вижда ,че дори не е влажно
Та......въпроса ми е ,защо си нямам конденз подяволите

Винаги преди да изгася колата когато е бил включен климатика,го спирам и увеличавам вентилатора на MAX,за да обдуха изпарителя и да не се развъждат бактерии,но вчера забравих да увелича вентилара на MAX ,а само спрях "снежинката" и той продължи на Auto,паркирах и забелязах че духалките на средната конзола са ми изпотени,влажни

Филтрите сменям редоводно,пръскам с препарат поне 3ти в годината,като свалям,въздуховодите отпред в моторния отсек,мия ги идеално и пръскам в дупката на работещ вентилатор яко

Та вчера предположих ,че са ми запушени дренажите-2 гумени маркуча излизащи в ботуша на скоростите под колата,вдигнах колата на подемник,свалих ги и бяха чисти,продухах ги със сгъстен въздух (6 атм.) ,след това влязах в купето и свалих декоративната кора отляво и отдясно на корпуса на парното,там има едни пластмасови капачки които се свалят и може да се погледне надолу,където започва маркуча за оттичане-всичко беше идеално чисто,климатика си работеше,но оттам и капчица конденз не минаваше,отначало бърках с пръст за да усетя дали има "вода" тъй като не се вижда,след това направих снимка с телефона на която се вижда ,че дори не е влажно

Та......въпроса ми е ,защо си нямам конденз подяволите

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: Няма конденз от климатика
Пипни дехидратора, виж на колко се сменя.... Аз от както го смених климата стана осезаемо по-мощна и направо тече в гаража като влизам. Сменя се на около 100-150хил км. ( то си е филтър) Не е скъп , май в тех-ко беше най-тънко
Дехидратора е за улавяване на влагата в ситемата,не виждам логика това да е "проблема"
А и аз нямам никакви уплаквания относно охлаждането на климатика-работи МНОГО добре
А и аз нямам никакви уплаквания относно охлаждането на климатика-работи МНОГО добре

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
meha написа:Дехидратора е за улавяване на влагата в ситемата,не виждам логика това да е "проблема"
Щом нямаш проблеми най-добре не се занимавай. Конденза в момента е малко, защото сега въздуха в София е сух, времето е доста топло, колата е силно нягрята и конденза може лесно да се изпари- и под моята кола сега няма почти нищо, а когато е валяло дъжд стават локви. За дехидрататора наистина няма какво да го коментираме.

Ми май натам отиват нещата,или поне докато работи така добре
Някой друг с "нетечащ" климатик,за успокоение на душата

Скоро се возих в един шевролет и бяхме спрели на една отбивка - загледах се, че отдолу леко капе (на климатик пътувахме) и се зачудих, че аз отдавна не съм виждал при мен това явление, но в крайна сметка и при мен работи както трябва и засега не ми е притеснително, но и аз си го помислих 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
И аз не съм виждал да капе от климатика. Сега ще се загледам като пътувам за морето как е.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Една идея по-скоен вече
П.С Е60,след 150км на климатик и спиране на място,течеше като лейка
При мен Бургас-София и нито капна......освен пък толко добре да е измислена климатичната система на Е39,може би нещо добро накрая в тоя модел 

П.С Е60,след 150км на климатик и спиране на място,течеше като лейка

- Jeff Beck
- Потребител
-
- Кара: E46 320d facelift
meha написа: Някой друг с "нетечащ" климатик,за успокоение на душата
Аз. Четвърта година не съм пипал нищо по климатроника (освен филтри). Както си работеше тогава, така работи и сега. Прави колата като хладилно помещение и веднъж не съм видял да капе.
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
моята бая тече винаги има мокро
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
meha написа:
..ми моя климатик е сменен и ремонтиран Основно,и почти никога не тече..знам ли
като го засиля темперетурата в колата се доближав до тази на месарския щанд в Метро

Bayerische Motoren Werke
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Ако го пускаш да върти въздуха вътре (аз така права, и при мен няма конденз) няма от къде да дойде толкова влагата за обилен конден.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ти като го пуснеш и започва да върти въздуха вътре и докато не свали достатъчно температурата, си върти само вътре.
По темата, при мен също нямаше конденз, не съм забелязвал ама миналия ден като спрях, под колата си течеше стабилно
И при мен работи супер климата като изключим че понякога, след много дълго каране на клима ми намаляше притока на въздух и не духаше, явно проблем с един датчик и замръзваше изпарителя. Но това беше миналата година, тази още не съм забелязал да го прави.
По темата, при мен също нямаше конденз, не съм забелязвал ама миналия ден като спрях, под колата си течеше стабилно

Еми......караме така и това, на който му тече,тече 
Според мен всичко зависи от влажността на въздуха....сутринта примерно карах доста време на клима, след изключването и, и продължаването на вентилатора да работи,аераторите посредата нямаше и грам "навлажняване"

Според мен всичко зависи от влажността на въздуха....сутринта примерно карах доста време на клима, след изключването и, и продължаването на вентилатора да работи,аераторите посредата нямаше и грам "навлажняване"
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
При мен също не тече. И аз като теб гледах тия дренажи продухвах ръчках та даже шише пълно с вода и маркуче бутах няма проблеми ма конденз НЕ. Та няма какво да го мислиш 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2