Относно поставяне на газова уредба

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW-E-39
Мечтае да кара: E-39

Относно поставяне на газова уредба

Мнение от legendata75 » 31 Юли 2013, 8:16

Привет колеги,
Темата , за която се допитвам до Вашите мнения е монтиране на газова уредба на моят невероятен,единствен,неповторим автомобил Е39-520 98г.
Като теглих чертата на месечния бюджет нещо куца та чак се криви.
Карам Е-39 2-ка 98 година и за мен просто друго не съществува.
Колата е поддържана и не е имала газова уредба.
Не съм от шофьорите , които карат бързо и рисково, ако щете вярвайте понякога след като я запаля пуша цигара докато слушам как работи, няма такъв кеф. Рядко вдигам над 140 на магистрала, в града карам в ограничения изобщо образцов дето се казва. Брат ми само каза един път дай да ти покажа как се кара БМВ и вдигна 210 по магистралата и си ги поддържа без проблем. В града съм я карал два-три пъти на прекъсвач от Овча купел до Орландовци и това е. Колата ми е била на многократни тестове за двигател и прочее и всичко е ОК. Основно се кара в града на ден около 25 км ., извън градско на два месеца около 700-800км и това е . Колата ми е без забележки и съм на 875986 км. Извън градско като си се кефя като съм се разплул на седалката и карам с 110-120 ми дава разход максимум 6.6 , в града без да натискам максимум 10.2(има свидетели ))).
Вашите мнения да слагам ли газ или не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Re: Относно поставяне на газова уредба

Мнение от player123 » 31 Юли 2013, 9:38

Газовият ти инжекцион ще е към 1200 лева ФОБОС с 5г. гаранция.Просто си направи една елементарна сметка.Летен сезон газта е 1.2 а бензина ти е 2.6.Колата на газ ще ти гори +1 1.5 максимум.На бензин работи докато достигне 30 градуса или 40 зависи как ти я настроят.Лятото до тази температура се достига за 2 3 минути даже като навън е 35 градуса още по-бързо.На бензин в момента колата ти гори да кажем 12 бензин което е 31.2лв. а на газ ще ти гори 13 да кажем 15.34лв.Така грубата сметка до къде стига,че всеки от нас кара 1000км на месец което е 12к на година,което означава,че на месец спестявап 150 лева а за една година 1800 лева.Сложи някой разход за бензина годишно и както и да го гледаш си напред.Зимата нещата са леко по-различни там ти трябва при по студено време за да обърне на газ повече време с което ще ги и повече бензин.Аз лично съм карал само на газ всичките си коли и съм много доволен.Дано да съм ти бил полезен :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 31 Юли 2013, 10:13

Да, доста по-евтино е на газ. Даже е по-евтино отколкото с БМВ дизел ;)
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 31 Юли 2013, 10:21

SpeedyMan написа:Да, доста по-евтино е на газ. Даже е по-евтино отколкото с БМВ дизел ;)
Да, така е.
Ако се сравнява разликата между бензин и газ - на газ излиза много по-евтино да се кара.
Ако се сравнява газ и дизел - на газ пак е по-евтино, но разликата е малка ~5лв. на 100 км. И понеже поддръжката на бензиновия двигател е по-скъпа нещата излизат равни.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 31 Юли 2013, 11:00

Има и вариант МЕТАН... ;)

Какво му е скъпото на поддържането на бензинов мотор? Нямаш турбини, скъпо ГНП, нямаш скъпи дюзи/инжектори..
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 31 Юли 2013, 11:12

SpeedyMan написа:...Какво му е скъпото на поддържането на бензинов мотор? Нямаш турбини, скъпо ГНП, нямаш дюзи..

Да не се отклоняваме от темата, но имай на предвид че "турбини, скъпо ГНП, нямаш скъпи дюзи/инжектори" се правят само ако се счупят, което е рядкост.
А при бензиновите задължително сменяш свещи периодично, пробега на маслото е по-малък, филтрите и те по-често се сменят, пистовия ремък с ролките също...

Пиша за стандартна поддръжка, иначе на бензина да не ти се случва да сменяш бубини, вануси и др....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 31 Юли 2013, 11:34

Слагай ГИ и не му мисли, избива се бързо. А и зареждаш до горе за 35лв :mhihi: / ако си с 36л бутилка, реално 30л /.

П.С. вярно ли е че на реални 875 986км?
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от legendata75 » 31 Юли 2013, 14:22

Колеги
Моля да имате в предвид че карам основно градско.
Относно съветите Ви благодаря , полезни са . Везните клонят доста към ГИ , сега ще се разгледам каква и къде да слагам. Колега ми изпрати телефон , ще се чуя и с с него.
Както виждам , предлагате и монтирате основно Фобос на Вашите коли, но къде да се монтира същата според Вас в София?
Някои колеги са монтирали в Еврогаз, има ли отзиви за там?
Сега се чух с мои приятели от Холандия и те ми казаха да монтирам задължително Виале.

Потребител
Аватар

Мнение от legendata75 » 31 Юли 2013, 14:33

barty написа:Слагай ГИ и не му мисли, избива се бързо. А и зареждаш до горе за 35лв :mhihi: / ако си с 36л бутилка, реално 30л /.

П.С. вярно ли е че на реални 875 986км?

Колега относно разхода имам и снимки , защото брат ми не вярваше, както и последния път изкарах 50,00 лв на бас като пътивах до морето.
за километрите са реални макар че вече съм на 876 373

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 31 Юли 2013, 14:56

legendata75 написа:Колеги
Относно съветите Ви благодаря , полезни са . Везните клонят доста към ГИ , сега ще се разгледам каква и къде да слагам. Колега ми изпрати телефон , ще се чуя и с с него.
Както виждам , предлагате и монтирате основно Фобос на Вашите коли, но къде да се монтира същата според Вас в София?
Сега се чух с мои приятели от Холандия и те ми казаха да монтирам задължително Виале.

Виалето е хубаво да не кажа , че е най-добрата газова дето съществува ама ще ти струва колкото автомобила :)

Потребител
Аватар

Мнение от legendata75 » 31 Юли 2013, 16:13

Колегата ме попита наистина ли съм на 875 986км , колега наистина , макар че като я купих моите приятели в Пловдив я разскостиха и показа тогава 882300км. , а като я купих на километраж беше 231000.
Колата е гледана от истински сервиз и казаха че е в отлично състояние на двигателя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 31 Юли 2013, 16:48

legendata75 написа:Колеги

Караш дърт дъргел ..това са коли на по 15+ години слагаш му фобос с 5години гаранция и караш.Аз не мога да разбера как може на едно кола да я караш само до 2 к обороти и да караш на бензин какъв е смисала.Вземи 3.0 2.8 4.4 някакъв мотор карай го на бензин и му давай газ ама на тея наще 2.0 1.8 газ бодеш сипваш на 1.2 и плачеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 31 Юли 2013, 19:40

legendata75 написа:Колегата ме попита наистина ли съм на 875 986км , колега наистина , макар че като я купих моите приятели в Пловдив я разскостиха и показа тогава 882300км. , а като я купих на километраж беше 231000.
Колата е гледана от истински сервиз и казаха че е в отлично състояние на двигателя.

Колега, ако си навъртял досега 600 000км на бензин не виждам защо питаш за ГИ чак сега, отдавна е трябвало да сложиш ГИ
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от legendata75 » 31 Юли 2013, 19:51

:nono: Де да ги бях навъртял аз. като я купих на км показва 231000 , а се оказа на 800000 ама майната му. Четох отзиви за Фобос за монтажа в оторизирания им сервиз в София. Отзивите не са никак добри.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 31 Юли 2013, 20:38

Я,вземи и прочети поста на колегата отново-изобщо не е трудно да се разбере какво е написал! :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Следваща

Назад към E39