Проблем с радио модула , или антената

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Проблем с радио модула , или антената

Мнение от ShibinG » 26 Юли 2013, 18:50

Добър вечер колеги, е36чката ми смеси вода и антифриз и ще раздвижа малко е39, но последни родителите ми ходиха до Бургас с нея и предполагам нещо са разбазикали по радиото то е ( http://www.kenrockwell.com/bmw/images/CIMG4446-mid.jpg ) но е с изгорели пиксели и е тъмна Индия, има ли някакво фабрично зануляване на този МИД да си намеря станциите с мулти волана и на дисплея под километража (на него пикселите са добре) за да разбера дали е софтуерен проблема или е хардуерен , и ако е хардуерен къде да търся въпросните модули за радио и антена на комби тдс 97ми набор?

Проблема е в това ,че хваща радио станциите с пращане и лош сигнал, преди да я кара баща ми и нямаше нищо и знам че обича да натиска копчета :mhihi:

Благодаря за всички отзовали се
6>4

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Re: Проблем с радио модула , или антената

Мнение от ShibinG » 21 Авг 2013, 16:44

тъй като никой не ми даде съвет, аз ще споделя за да има развитие , беше дефектирал усилвателя на антената , при комбитата се намира в лявата колонка на багажника , след подмяната му с друг всичко сработи .
6>4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Проблем с радио модула , или антената

Мнение от gentata » 25 Авг 2013, 21:38

niki81vd написа:Само за инфо, има още един усилвател в капака на багажника. Отделно има два вида антенни усилватели за BC и без, както и честота на работа. Не изисква програмиране а само подмяна. Някой може ли да сподели каква е функционалната разлика межди тези за борд и усилватели за автомобили без борд комп, Каква информация получава БК от антенния усилвател?

При комбито за антена на ключа се използват двете вертикални ивици на задното стъкло. За тази антена е и усилвателя. Има ключове с различни работни честоти незнам обаче от кога (дати на производство) е промяната. А антените за радиото и евентуално за ТВ се намират на лявото малко странично стъкло на багажника. За тях се използва и усилвателя в лявата задна колона.
:driving:

Назад към E39