Проблем със спирачки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Проблем със спирачки
Колеги преди 3 4 месеца смених предни дискове и накладки със оригинални но от около месец педала ми хлътна по надолу което ме дразни.Задните дискове и накладки са ми за смяна имали около 4 милиметра но ми казаха да карам докато ми светне лампата и тогава да ги сменям.Възможно ли е заради тях педала ми да хваща толкова надолу или има и някакъв друг проблем.Искам спирачките да си ковът докато ги чукнесх да не педала да е мек и да хващат по надолу.Възможно ли е да искат обезвъздушаване или си искат нови дискове и накладки отзад?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Проблем със спирачки
мисля , че педала ти има повечко ход точно заради износените задни дискове и накладки , логично е...
и аз съм със същия проблем - износени задни дискове и износени задни накладки и в последно време забелязвам голям ход на педала , време е за смяна всичко това
и аз съм със същия проблем - износени задни дискове и износени задни накладки и в последно време забелязвам голям ход на педала , време е за смяна всичко това

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
напълно нормално е колегата буталцето минава повече път докато стигне до по тънкият диск следователно повече натискане иска 

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Не би трябвало да има общо между двете. Хода на педала трябва да е един и същ. Провери нивото на спирачната течност.
Точно така. След като се пусне педала буталата на апаратите се връщат, колкото да освобядят, а не до начално положение.daddy_ написа:Не би трябвало да има общо между двете. Хода на педала трябва да е един и същ. Провери нивото на спирачната течност.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
bmw325tds написа:Точно така. След като се пусне педала буталата на апаратите се връщат, колкото да освобядят, а не до начално положение.daddy_ написа:Не би трябвало да има общо между двете. Хода на педала трябва да е един и същ. Провери нивото на спирачната течност.
+1
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Обезвъздушаване и си готов.
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
Да педала се връща до горе.Значи да карам още малко със тези дискове и накладки и да търся проблема или във обезвъздушаване или нещо друго?Преди две седмици сменях филтрите на климатика и видях че има течност а и нали ако е малко трябва да светне лампа или тази кола няма както няма и датчик за ниско ниво на антифриза нищо че има за ниско ниво на казанчето за чистачки 

- nightdriver
- ентусиаст
-
sasho1bs написа:Да педала се връща до горе.Значи да карам още малко със тези дискове и накладки и да търся проблема или във обезвъздушаване или нещо друго?Преди две седмици сменях филтрите на климатика и видях че има течност а и нали ако е малко трябва да светне лампа или тази кола няма както няма и датчик за ниско ниво на антифриза нищо че има за ниско ниво на казанчето за чистачки
Колега , има ли развитие по твоя проблем ?
И аз съм със същия проблем - сложих нови дискове с накладки отзад , но педала си потъва повече от нормалното , все едно има въздух в системата...
Нивото на течността е на мах. и се чудя какво става ?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Може наистина да е въздух в системата. Ако не си сменял течност я смени и обезвъздуши хубаво.
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
Смениха ми спирачната течност и се пооправиха но има още какво да се иска.Според тях като сменя задни дискове и накладки защото имат още малко живот и ще е ок но ще видим .Сега биват 

- nightdriver
- ентусиаст
-
мерси колеги ,
след около 2000км педала започна да хваща по-горе (може би се напаснаха) , но и при мен има още какво да се желае...
сигурно ще се оправят след смяна на течност и обезвъздушаване
след около 2000км педала започна да хваща по-горе (може би се напаснаха) , но и при мен има още какво да се желае...
сигурно ще се оправят след смяна на течност и обезвъздушаване

12 мнения
• Страница 1 от 1