Нова придобивка 525tds няколко въпроса

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Нова придобивка 525tds няколко въпроса

Мнение от Чанев » 22 Юли 2013, 8:54

Здравейте колеги,от 2 дни съм собственик на Е39 525 tds автоматик.Имам няколко въпроса към вас и ще бъда радостен ако получа отговори :yes: Нека започна от интериора,копчетата ми на климатроника падат като ги натисна какъв е начина да ги закрепя добре и да не падат има ли някаква възможност за побългаряване понеже разбрах,че това е детска болест при Е39?Понеже съм със панорамен шибидах има следния проблем когато го отворя се отваря без проблеми,но когато го пусна да се затваря една малка лаисна му пречи и трябва да се натисне леко отгоре за да може да се прибере шибидаха?Багажника не ми се затваря там проблема е следния,самото зъбче на ключалката незнам принципа му на работа но то си ходи свободно нагоре надоло,следователно багажника не може да се заключи,вътре има някаква пружинка която държи това зъбче ли?Как мога да го оправя или ми трябва нов заключващ механизъм?Отзад двете машинки за стъклата не работят,там вече ще сваля корите на вратите да видя там ли са машинките въобще?Иначе може ли да се поправят или трябва да си вземам други поразтърсих се и видях че са по 50 лева бройката 2ра ръка.Фаровете са много замърсени стъклата стоят така все едно са запотени направо и изгорели от слънцето,снощи за 1ви път карах вечерта и забелязох,че не са регулирани въобще едният свети много наляво другия много доло.Дали ще може да се свалят стъклата и да се полират ще се оправят ли или по-добрия вариянт да си взема други?Искам да сменя масло на автоматика колко литра събира за да знам колко да поръчам?Другото което видях когато я купувах е едно много странно и едва доловимо като ръмжене когато карам бавно и не подавам много газ до към 2000 оборота след тези обороти проблема изчезва от както може да е ?Това са ми въпросите за сега.Благодаря на всички направили си труда да ми отговорят :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: Нова придобивка 525tds няколко въпроса

Мнение от Beamerdriver » 22 Юли 2013, 9:10

Колега да ти е честита новата придобивка ,ама нещо много Damage има,защо така ?
39470

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Юли 2013, 9:37

Колега, да ти е честита придобивката, много безаварийни километри. :yes:

От мен ето това: ;)

Смяна на маслото на автоматична скоростна кутия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 22 Юли 2013, 10:40

Чанев написа:Багажника не ми се затваря там проблема е следния,самото зъбче на ключалката незнам принципа му на работа но то си ходи свободно нагоре надоло,следователно багажника не може да се заключи,вътре има някаква пружинка която държи това зъбче ли?Как мога да го оправя или ми трябва нов заключващ механизъм?

За другото не знам, но онзи ден на един колега му оправих ключалката. Има пружинка, на която и се беше скъсало едното ухо. При теб може и да се е откачила ама надали. Сваляш кората, сваляш и машинката от трите болта и я сменяш пружината или я правиш с една витка по къса с два чифта клещи човки

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 22 Юли 2013, 10:46

Чанев написа:Фаровете са много замърсени стъклата стоят така все едно са запотени направо и изгорели от слънцето,снощи за 1ви път карах вечерта и забелязох,че не са регулирани въобще едният свети много наляво другия много доло.Дали ще може да се свалят стъклата и да се полират ще се оправят ли или по-добрия вариянт да си взема други?

На моята ги полирах само отвън с няколко вида водни шкурки и след тях 2 вида полир паста с машина. Отвътре ги измих. Станаха като нови. Смених си реглажите, че бяха счупени. Хвани буксата на фаровете и разклати, ако шават си за реглажи. Продават пластмасови и алуминиеви.
Последна промяна Lawmaker на 23 Юли 2013, 9:27, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 22 Юли 2013, 15:48

Привет , стькла не работят / или има изгорял мотор или по вероятно са подпрени с дьрво - няма нищо / , стькла както каза колегата с полиране стават , а ако са много зле има вьв форума колеги които продават нови за около стотина лева , и ЧЕСТИТО :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 22 Юли 2013, 21:42

Колега, честито и от мен и добре дошъл в клуба на дизелите :)) Ами само да те попитам фаровете не са ли с фабричен ксенон , защото при мен като запалят и сами се нагласят, което си е готино особено вечер и да ти кажа нямат нищо общо с другият китайски .... Разликата е в пъти в полза на оригиналният ..Не ми се мисли като свърши газа в ампулата и стане време за смяна какви цифри ще ми кажат, но за сега си ме кефи вечер да се кара... Иначе много безаварийни от мен и да не забравиш като за начало да смениш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВОДНА ПОМПА, ТЕРМОСТАТ и промивка на радиаторите ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shock » 26 Юли 2013, 10:19

Здравей, карам ТДС Е39 от 2 месеца не съм много запознат с модела тъй като сега го разучавам, но знам няколко неща. ;) Този двигател има проблем с водната помпа ако е с пласмасова перка се чупи и мотора прегрява няма да е зле да смениш помпата с метална пресирана перка. Другото което бих те посъветвал виж си състоянието на перката- виско съединителя (дали е за смяна) и почисти листата и боклуците между водния и климатичния радиатор. След това продължи с проблемите, който имаш в момента. Успех от мен. Ако фаровете са ти старите преди фейс лифта се разглобяват и се почистват и полират.
Карам оборотомера да сънува кошмари

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 27 Юли 2013, 16:42

Lawmaker написа:
Чанев написа:Багажника не ми се затваря там проблема е следния,самото зъбче на ключалката незнам принципа му на работа но то си ходи свободно нагоре надоло,следователно багажника не може да се заключи,вътре има някаква пружинка която държи това зъбче ли?Как мога да го оправя или ми трябва нов заключващ механизъм?

За другото не знам, но онзи ден на един колега му оправих ключалката. Има пружинка, на която и се беше скъсало едното ухо. При теб може и да се е откачила ама надали. Сваляш кората, сваляш и машинката от трите болта и я сменяш пружината или я правиш с една витка по къса с два чифта клещи човки

Точно това беше проблема,тази пружинка се беше скъсала направихме я с една витка по къса и готово :yes: Ще поръчвам помпа от един колега във форума готова излята и ще сменям масло и тн другата седмица,само за копчетата на климатроника не можах да разбера има ли някакъв лек? :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 27 Юли 2013, 17:13

НаправихМЕ е много силно казано, но се приема, айде. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 28 Юли 2013, 10:43

Чанев написа:
Lawmaker написа:

Точно това беше проблема,тази пружинка се беше скъсала направихме я с една витка по къса и готово :yes: Ще поръчвам помпа от един колега във форума готова излята и ще сменям масло и тн другата седмица,само за копчетата на климатроника не можах да разбера има ли някакъв лек? :winky:

Има ,как да няма отиваш и си купуваш нови или си търсиш по моргите(ако някой ти даде),не са толкова скъпи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 28 Юли 2013, 13:01

Фаровете ги полирахме и станаха като нови,влиза влага и се запотяват колегата doncheff помага изключително много и ако не е той незнам как бих се справил сам :yes: Другата седмица ни чака обслужване масла филтри водна помпа?Чудя се термостата дали да го сменям понеже в момента проблеми с него нямам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 28 Юли 2013, 14:21

Смени го. За всеки случай.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 28 Юли 2013, 14:39

Смени го, аз преди няколко дена сменях масла филтри водна помпа и термостат като също нямах проблеми, но градусите в града на климатик варираха от 92-93 до 99-100-101. След сменята им над 94 градуса не вдига на място 10 минути работи и даже бях очуден. Старата помпа и термостат бяха на около ~80 000km.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Юли 2013, 19:09

doomy525 написа:Смени го, аз преди няколко дена сменях масла филтри водна помпа и термостат като също нямах проблеми, но градусите в града на климатик варираха от 92-93 до 99-100-101. След сменята им над 94 градуса не вдига на място 10 минути работи и даже бях очуден. Старата помпа и термостат бяха на около ~80 000km.

Каква помпа и термостат сложи? Марките ни кажи моля.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E39