Е39 520i изхвърля водата/антифриза през ден. Дайте съвет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kokobg2
- Потребител
-
- Кара: e39
- Детайли за колата: M54 170hp
Е39 520i изхвърля водата/антифриза през ден. Дайте съвет
Взех колата преди година и всичко и беше наред до преди 10-ина дена, когато изхвърли всичката вода и прегря. Напълвайки я забелязах, че обезвъздушителя на термостата е счупен и че по долния ръб на казанчето сълзи. Купих от Дарукар Конплект о-пръстени за казанчето и 2 нови обезвъздушителя, но това не помогна с нищо. При обезвъздушена система със затворени обезвъздушители и отворена капачка загрявам колата на 12h и давам газ - мехурета не излизат... Имал ли е някой подобен проблем? Дайте идеи.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Re: Е39 520i изхвърля водата/антифриза през ден. Дайте съвет
Имал съм такъв проблем и се оказа спукан радиатор. Имат навика да се пропукват точно в долната част до казанчето и изглежда все едно тече от него, но не беше. И аз сменях казанче и уплътнения, но в крайна сметка смених и радиатор.
kokobg2 написа:При обезвъздушена система със затворени обезвъздушители и отворена капачка загрявам колата на 12h и давам газ .
Първо виж как се обезвъздушава тоя матор , и после си прави експерименти . http://www.youtube.com/watch?v=Q6BeQozdOYc . Винаги съм се чудел защо някой сами си създават проблеми

- kokobg2
- Потребител
-
ivoo написа:kokobg2 написа:При обезвъздушена система със затворени обезвъздушители и отворена капачка загрявам колата на 12h и давам газ .
Първо виж как се обезвъздушава тоя матор , и после си прави експерименти . http://www.youtube.com/watch?v=Q6BeQozdOYc . Винаги съм се чудел защо някой сами си създават проблеми
Единственото, което не направих е да сложа климатика на максимум. Мислиш ли, че това ще ми реши проблема?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Според теб защо са го написали, дали има смисъл 
п.п. Със сигурност бъркаш в обезвъздушаването като гледам как го правиш. Закарай я при някой който знае как се обезвъздушава бмв и поне ще знаеш че там нямаш проблем!

п.п. Със сигурност бъркаш в обезвъздушаването като гледам как го правиш. Закарай я при някой който знае как се обезвъздушава бмв и поне ще знаеш че там нямаш проблем!

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Аз гоня въздуха по следния начин: на отвити пробки за обезвъздушаване наливам вода и мачкам маркучите докато спре да излиза въздух през пробките и гърловината на радиатора. След това паля със затворени пробки и капачка, парното на 32, вентилатора по средата като чукне 12часа отвивам двете пробки да изпръска хобаво течност, затягам ги и карам. През цялата процедура предницата е качена на тротоара да е на високо радиатора- от личен опит си се убедих, че по тоя начин още с мачкането на маркучите излиза повечето въздух. При отвиването на пробките после излиза съвсем малко въздух. На другата сутрин доливам 100тина грама и това е. Тва е схемата, сичко друго е мъка.
- kokobg2
- Потребител
-
Благодаря колеги. След като смених спукания радиатор (така се оказа) проблема се реши.
7 мнения
• Страница 1 от 1