Питане за прахоуловители на E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- andreshko.georgiev
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 523i
- Мечтае да кара: BMW e39 540i
Питане за прахоуловители на E39
Здравейте колеги,
Извинявам се ако дублирам някоя стара тема, но като пробвах с търсачката не успях да намеря точна информация и за това пускам нова тема. Имам следния въпрос. Наскоро си купих E39 523i. Доста читава беше за парите си и като цяло съм доволен. Закарах я при майстора ми, той я гледа, любува и се и каза, че според него съм случил на кола. Като цяли при него смених масло, филтри, ремъци и две задни биалетки. Всичко останало по окачването изглеждаше ОК. Да обаче забелязах, че когато мина през някой легнал полицай или се движа по по-разбита улица се чува едно ужасно дрънчене от към задните гуми. Мислех, че колата ще се разпадне и отидох отново при майстора да я погледне. Той човекът я погледна и каза "Чакай малко, знам какво е. Това е от прахоуловителите. Раздули са се и опират в пружините.". Хвана един нож и ги изряза. И наистина спряха всякакви шумове и работи. Колата стана направо като нова
. Да обаче много хора ми казаха, че е много лошо, че ги е махнал. Щели много бързо да се развалят амортисьорите и така нататък. Аз разгледах из нета насам натам и честно да си кажа не мога да разбера какво чак толкова им е важно. На всички видеа и снимки, които видях те седяха в горната част на пръчката на амортисьора и нищо не пазеха, а пък спортните амортисьори на Болдщайн например въобще се продават без такива работи. Та въпросът ми е дали наистина са толкова важни тези прахоуловители и какво точно улавят като седят се горе при тампона, защото за да ги сменя трябва да разглобя половината задница почти. Да махам задната кора, да разглобявам окачването за да сваля амортисьорите и си е една прилична играчка.
П.С. Доста работи изгледах и изчетох из нета и реших сам да си ги сменям. Да не се чудите, защо питам.
Благодаря предварително за помощта.
Извинявам се ако дублирам някоя стара тема, но като пробвах с търсачката не успях да намеря точна информация и за това пускам нова тема. Имам следния въпрос. Наскоро си купих E39 523i. Доста читава беше за парите си и като цяло съм доволен. Закарах я при майстора ми, той я гледа, любува и се и каза, че според него съм случил на кола. Като цяли при него смених масло, филтри, ремъци и две задни биалетки. Всичко останало по окачването изглеждаше ОК. Да обаче забелязах, че когато мина през някой легнал полицай или се движа по по-разбита улица се чува едно ужасно дрънчене от към задните гуми. Мислех, че колата ще се разпадне и отидох отново при майстора да я погледне. Той човекът я погледна и каза "Чакай малко, знам какво е. Това е от прахоуловителите. Раздули са се и опират в пружините.". Хвана един нож и ги изряза. И наистина спряха всякакви шумове и работи. Колата стана направо като нова

П.С. Доста работи изгледах и изчетох из нета и реших сам да си ги сменям. Да не се чудите, защо питам.

Благодаря предварително за помощта.
Ако нямаш време да свършиш едно нещо правилно кога ще намериш време да го свършиш отново.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Питане за прахоуловители на E39
Е... несериозно е да ти реши проблема по тоя начин, с ножа
Прахоловителя и ударния тампон съвсем не са излишни части. Точно пък Билщайн в някои каталози го дават и със прахоловителя и е една дълга хуба хармоника, която напълно скрива стержена. Не знам къде си гледал, че седи горе високо и нищо не пази, но е възможно това да е било на вдигната кола. Като се смъкне амортисьора се свива и прашника слиза надолу. Тъй че най-добре вземи едни нови и ги сменете. Верно труд е и не ти се прави, още повече при здрави амортисьори и т.н., но не е добре там да попадат постоянно вода, кал и боклуци. Ето ти все пак картинка да видиш какво точно ти е нужно, в случай че не си запознат.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Dirty M5 driveR написа:Е... несериозно е да ти реши проблема по тоя начин, с ножаПрахоловителя и ударния тампон съвсем не са излишни части. Точно пък Билщайн в някои каталози го дават и със прахоловителя и е една дълга хуба хармоника, която напълно скрива стержена. Не знам къде си гледал, че седи горе високо и нищо не пази, но е възможно това да е било на вдигната кола. Като се смъкне амортисьора се свива и прашника слиза надолу. Тъй че най-добре вземи едни нови и ги сменете. Верно труд е и не ти се прави, още повече при здрави амортисьори и т.н., но не е добре там да попадат постоянно вода, кал и боклуци. Ето ти все пак картинка да видиш какво точно ти е нужно, в случай че не си запознат.
Привет колегата е напьлно прав , обикновенно пластмасата пада и дрьнка , решението е да я залепиш с полиеританов силикон за ударния тампон друг начин няма

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Смени си прахоуловителите, за да не се налага да сменяш скоро амортисьори. Както е казал колегата Dirty M5 driveR по-горе стъблото на амортисьора се показва само, когато колата е вдигната на крик. И може да му споменеш на твоя майстор, че е негова грешка като ти е срязал прашниците.
Ето един сайт, от който може да видиш цени. Сайтът е френски, но явно има и представителство в България. Доколкото съм чувал частите там са качествени.
http://www.mister-auto.bg/bg/
П.П. Така и така ще сваляш амортисьорите, провери дали ударните тампони са ок и ако не са ги смени и тях. Така ще запазиш амортисьорите за по-дълго време.
Ето един сайт, от който може да видиш цени. Сайтът е френски, но явно има и представителство в България. Доколкото съм чувал частите там са качествени.
http://www.mister-auto.bg/bg/
П.П. Така и така ще сваляш амортисьорите, провери дали ударните тампони са ок и ако не са ги смени и тях. Така ще запазиш амортисьорите за по-дълго време.
- andreshko.georgiev
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 523i
- Мечтае да кара: BMW e39 540i
Ами аз си купих вчера 2 прахоуловителя и 2 тампона на BOGE. Те вървят комплект. Взех ги за 35 лева всичко.
Ако нямаш време да свършиш едно нещо правилно кога ще намериш време да го свършиш отново.
5 мнения
• Страница 1 от 1