Въпрос за ASC

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за ASC

Мнение от CuMo » 24 Юни 2013, 15:10

Потърсих с търсачката, но не можах да намеря такава тема.

Е39 523i SE 1998, има ASC бутон, ABS-работи (пробвано е, рита си педала), но като натискам ASC бутона - нищо не се случва.
По принцип като го задържа - трябва да се изключи и да светне лампа на таблото.
Натисках, задържах, на контакт, на запалена - нъцки. Нищо не святка по-таблото. :help:

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? :dunno:
:smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Въпрос за ASC

Мнение от DiGital » 24 Юни 2013, 15:39

Тия първите бензинови мотори имат допълнителен ASC модул или както се казва там с едно жило което се къса и системата спира да работи. Ако си я взел така може даса махнали лампичката (по принцип лампичките на таблото са светодиоди и или ги лепват с изолирбанд или ги дялкат светодиодите) и за това нети свети лампичката. Това е ако колата е преди фейса.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 24 Юни 2013, 15:46

Мой познат като си взе неговата 528i по същия начин не светваше лампата на ASC-то. Като я закачихме не Инпта всичко си беше ОК, а самото ASC работеше! Стигнахме до извода, че може би лампата/светодиода не работи... отворихме таблото и се оказа, че някой е сложил парче изолирбан върху лампата - махнахме го и всичко си дойде на място.
При теб ASC-то работи ли т.е. изпробва ли дали при боксуване(най-лесно на пясък) ще сработи системата със спирачките да блокира колелата?
Ако не сработи, най-добре някой да я закачи да й направи една диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 24 Юни 2013, 16:06

Мисля, че работи, защото на мокро я пробвах, да изляза от едно кръстовище с повечко газ и нищо не се случи.
Не съм правил истински хардкор опит, но до сега колкото и да съм я натискал, никога не ми е боксувала.
На един баир имах чувството че накарах съединителя да пребоксува. Първа до 6000, ръгнах втора и пак газ, колата просто си набра без да рита, без нищо.
Не че ме бърка толкова, ама искам да мога да го изключвам когато ми трябва. :driving:

Карал съм 528i, когато системата е изключена, доста лесно губи сцепление. :mhihi:
:smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 24 Юни 2013, 18:14

Когато дадеш на контакт, лампата за АСЦ на таблото трябва да светне за 1-2сек. и изгасва, ако системата работи нормално. Ако въобще не светва, тогава вече търси лепенки, изолирбанди и т.н, които евентуално са сложени за да я закриват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 24 Юни 2013, 21:36

Може лампата да е изгоряла на АСЦ символа ,ако работи.Ако не работи жилото се е скъсало или цялото моторче с жилото е счупено ,поне при мен се бяха счупули зъбните колела и работеше само при първото светване на лампата
Изображение

Назад към E39