проблем с изпарител на газов инжекцйон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв E60 530d
Мечтае да кара: M5

проблем с изпарител на газов инжекцйон

Мнение от xxx500 » 06 Юни 2013, 21:44

Здравейте , имам бмв 520 и ,97г 150 к.с. бензин ,и онзи ден сложих газов инжекцйон ,много съм доволен ,колата върви като на бензин и работи добре , но днес се появи един шум ,по скоро бучене като давам газ между 2 и 3,5 хил оборота.След доста чудене установих ,че звука идва от изпарителя ,някой има ли представа какъв може да е проблема и дали изпарителя е за смяна и евентуално ,ако го сменявам каква марка да взема .Благодаря предварително за коментари :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: проблем с изпарител на газов инжекцйон

Мнение от barty » 06 Юни 2013, 22:02

xxx500 написа:Здравейте , имам бмв 520 и ,97г 150 к.с. бензин ,и онзи ден сложих газов инжекцйон ,много съм доволен ,колата върви като на бензин и работи добре , но днес се появи един шум ,по скоро бучене като давам газ между 2 и 3,5 хил оборота.След доста чудене установих ,че звука идва от изпарителя ,някой има ли представа какъв може да е проблема и дали изпарителя е за смяна и евентуално ,ако го сменявам каква марка да взема .Благодаря предварително за коментари :)

Не е ли гаранционен?
:yes:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 06 Юни 2013, 22:10

xxx500 написа:Здравейте , имам бмв 520 и ,97г 150 к.с. бензин ,и онзи ден сложих газов инжекцйон ,много съм доволен ,колата върви като на бензин и работи добре , но днес се появи един шум ,по скоро бучене като давам газ между 2 и 3,5 хил оборота.След доста чудене установих ,че звука идва от изпарителя ,някой има ли представа какъв може да е проблема и дали изпарителя е за смяна и евентуално ,ако го сменявам каква марка да взема .Благодаря предварително за коментари :)

А случайно АГУ-то да ти е Тамона с изпарител R-Uno ? Ако с такъв като на снимката , напълно е нормално да (бучи) при натоварване . Ремонтира се за 5- 10 мин , но най добре отиди при ( майсторите ти) да си оправят вилката на мембраната за високото. Това им е проблема на тези изпарители. Иначе след ремонта са безпроблемни. Ако случайно ти предложат смяна с Тomasetto artic , да знаеш че това НЕ Е оферта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Юни 2013, 23:05

А къде и как е закрепен изпарителят?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар
Кара: Peugeot 406 2.0T
Мечтае да кара: Е30ка в завършен вид
Детайли за колата: AE27835

Мнение от djony » 06 Юни 2013, 23:42

А на Tomasetto Artic какво му е? Аз до сега все такива ползвам и нямам оплаквания. :roll: Проблема с R-Uno лесно поправим ли е и какъв е точно? :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв E60 530d
Мечтае да кара: M5

Мнение от xxx500 » 12 Юни 2013, 22:45

изпарителя е някакъв италиянски North .... ,майстора ме уверява ,че е добър .Та проблема се оказа ,че ми се е паднал дефектен изпарител и на 100 бр. се падали по 3-4 такива ,смени ми го и няма проблем и много съжалявам ,че досега не съм монтирал газ,колата върви като на бензин ,а като идеш на колонката не ти настръхва косата :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 18 Юни 2013, 0:39

E да де това Норд ...... е част от стикера на Р-уно и Р-дуе, малко им се разпъва вилката и е шест.
Кофти партида от около 10.12г до около 11.12г датата трабва да ти е гравирана на изпарителчето.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Назад към E39