Въпрос за два индикатора на таблото за 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Въпрос за два индикатора на таблото за 530д
Здравейте колеги!
Става въпрос за двата индикатора, които са между километража и обортомера там където е АСЦ-то, отляво има предница на кола, и зад нея се подава още една нещо такова го виждам не е светил до сега незнам за, какво е а другия, отдясно е една стрелка сочеща нагоре под нея има едно кръгче не съм сигурен но мисля, че е за нивомата и тя не съм е виждал да свети. Защото колкото четах в форума за нивомата е кола с стрелка а аз, такъв индикатор нямам но имам нивомат и тук ще попитам винаги ли трябва да се вдига задницата, защато при мен се вдига понякога усещам я като запаля колата вратата ми е отворена кракът ми е на земята и усещам, как се вдига задницата.Четох също, че като се отключва колата преди да се запали се включва компресора и се вдига но аз моя не го чувам, и не се вдига задницата само, като съм запалил и не всеки път се вдига. Също не пада нивото на задницата, поне не съм е забелязъл сега като се вдига някой път може да е паднала малко незнам, три пръста ми влизат от гумата до калника.С този нивомат нормално ли е и пре вас ли е така.
Друг въпрос, които не е свързан с темата:
На екрана с (голямата навигация съм) ми пише на италянски, има една опция с едни таймери пише "vent.autonoma" което мисля, че е автоматична вентилация в превод, това печка ли е или само настраивам този таймер, и ми духа възтух в купето, защото като го настроя ми духа в купето но не чувам никаква печка, и незнам имам ли въобще.Ако нямам защо ми е тази автоматична вентилация незнам.
Поздрави и предварително ви благодаря!

Става въпрос за двата индикатора, които са между километража и обортомера там където е АСЦ-то, отляво има предница на кола, и зад нея се подава още една нещо такова го виждам не е светил до сега незнам за, какво е а другия, отдясно е една стрелка сочеща нагоре под нея има едно кръгче не съм сигурен но мисля, че е за нивомата и тя не съм е виждал да свети. Защото колкото четах в форума за нивомата е кола с стрелка а аз, такъв индикатор нямам но имам нивомат и тук ще попитам винаги ли трябва да се вдига задницата, защато при мен се вдига понякога усещам я като запаля колата вратата ми е отворена кракът ми е на земята и усещам, как се вдига задницата.Четох също, че като се отключва колата преди да се запали се включва компресора и се вдига но аз моя не го чувам, и не се вдига задницата само, като съм запалил и не всеки път се вдига. Също не пада нивото на задницата, поне не съм е забелязъл сега като се вдига някой път може да е паднала малко незнам, три пръста ми влизат от гумата до калника.С този нивомат нормално ли е и пре вас ли е така.
Друг въпрос, които не е свързан с темата:

На екрана с (голямата навигация съм) ми пише на италянски, има една опция с едни таймери пише "vent.autonoma" което мисля, че е автоматична вентилация в превод, това печка ли е или само настраивам този таймер, и ми духа възтух в купето, защото като го настроя ми духа в купето но не чувам никаква печка, и незнам имам ли въобще.Ако нямам защо ми е тази автоматична вентилация незнам.
Поздрави и предварително ви благодаря!
Последна промяна todorakis82 на 04 Юли 2013, 15:41, променена общо 4 пъти
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Re: Въпрос за два индекатора на таблото.
ИндИкТорите са за активен круйз контрол отляво (нямаш такъв) и за нивомат отдясно (май свети като има някакъв проблем.
Вентилацията е да ти обдухва купето преди да се качиш лятото, за да не е горещо. Вентилацията и печката са различни работи. Ако имаш печка, трябва да имаш табелка Webasto на левия калник под капака.
Вентилацията е да ти обдухва купето преди да се качиш лятото, за да не е горещо. Вентилацията и печката са различни работи. Ако имаш печка, трябва да имаш табелка Webasto на левия калник под капака.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
колега това дигане както го описваш ми говори че имаш издишала сфера чак да ти вдига кракът от земята ....
Напълно номрално е да се вклучва комперсора от време на време ако си спрял на наклон и примерно лявата част на автомобила е на по ниското като се качиш + 60 -120 кг или като качиш още някой.. иначе и на мен ми е чудно кога спадат сферите последно време я товаря повечко +200-300кг и като сваля багажа си стои на ниво не се чува издишане нещо да спада от напопването необходимо на подържа дадените килограми
Напълно номрално е да се вклучва комперсора от време на време ако си спрял на наклон и примерно лявата част на автомобила е на по ниското като се качиш + 60 -120 кг или като качиш още някой.. иначе и на мен ми е чудно кога спадат сферите последно време я товаря повечко +200-300кг и като сваля багажа си стои на ниво не се чува издишане нещо да спада от напопването необходимо на подържа дадените килограми
Последна промяна Conqueror на 02 Юни 2013, 13:03, променена общо 1 път

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Conqueror написа:колега това дигане както го описваш ми говори че имаш издишала сфера чак да ти вдига кракът от земята ....
Напълно номрално е да се вклучва комперсора от време на време ако си спрял на наклон и примерно лявата част на автомобила е на по ниското като се качиш + 60 -120 кг или като качиш още някой.. иначе и на мен ми е чудно кога спадат сферите последно време я товаря повечко +200-300кг и като сваля багажа си стои на ниво не се чува изишане нещо да спада от напопването необходимо на подържа дадените килограми
Колега не ми вдига кракът от земята

И защо го нямям този "круйз контрол" има го, като индикатор но колегата по горе пише, че го нямам той за какво е.
Мислех, че тази вентилация е за зимата по-лесно да пали но уви има толкова екстри, като парктроник отпред и отзад, кожен салон голяма навигация и др. а да няма печка

- doncheff
- младши ентусиаст
-
todorakis82 написа:Conqueror написа:колега това дигане както го описваш ми говори че имаш издишала сфера чак да ти вдига кракът от земята ....
Напълно номрално е да се вклучва комперсора от време на време ако си спрял на наклон и примерно лявата част на автомобила е на по ниското като се качиш + 60 -120 кг или като качиш още някой.. иначе и на мен ми е чудно кога спадат сферите последно време я товаря повечко +200-300кг и като сваля багажа си стои на ниво не се чува изишане нещо да спада от напопването необходимо на подържа дадените килограми
Колега не ми вдига кракът от земятаа точно, като съм спрял на малък наклон се вдига леко задницата, като запаля колата усещам вдигането, като кракът ми е на земята и прага се опира в него и усещам как примерно ми се повдига кръчола на панталона леко.Ака имам заминала сфера нали щеше да е на една страна колата така си мисля. При теб колега колко е вдигната задницата.
И защо го нямям този "круйз контрол" има го, като индикатор но колегата по горе пише, че го нямам той за какво е.
Мислех, че тази вентилация е за зимата по-лесно да пали но уви има толкова екстри, като парктроник отпред и отзад, кожен салон голяма навигация и др. а да няма печка
Може да имаш печка, но да не е отключено менюто. Ако не е отключена, ще се пска сама, самоооооо ако е под 5 градуса по Целзий. Ако намериш някой да ти я отключ, ще можеш да си настройваш кога да се включва.
Иначе активния круйз контрол го имат е38-ците. Ти го имаш като картинка на таблото, но зад него нямаш лампичка изобщо.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
doncheff написа:todorakis82 написа:Conqueror написа:колега това дигане както го описваш ми говори че имаш издишала сфера чак да ти вдига кракът от земята ....
Колега не ми вдига кракът от земятаа точно, като съм спрял на малък наклон се вдига леко задницата, като запаля колата усещам вдигането, като кракът ми е на земята и прага се опира в него и усещам как примерно ми се повдига кръчола на панталона леко.Ака имам заминала сфера нали щеше да е на една страна колата така си мисля. При теб колега колко е вдигната задницата.
Може да имаш печка, но да не е отключено менюто. Ако не е отключена, ще се пска сама, самоооооо ако е под 5 градуса по Целзий. Ако намериш някой да ти я отключ, ще можеш да си настройваш кога да се включва.
Иначе активния круйз контрол го имат е38-ците. Ти го имаш като картинка на таблото, но зад него нямаш лампичка изобщо.
Видях, че имам на калника лепинка на която рише "Webasto" значи трябва да има печка тук в южна Италия не пада под 5 градоса но, като се прибера ще се разбере.
Колега този "круйз контрол" по принцип, каква функция изпълнява.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Тази индикация е за активен круиз контрол и я има в Е38, при нас го няма. Но поне лампата я имаме
п.п. Всички Е39 - 520D,525D и 530D имат печка. Но не на всички е "отключена" да работи с таймерите.

п.п. Всички Е39 - 520D,525D и 530D имат печка. Но не на всички е "отключена" да работи с таймерите.

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Тази индикация е за активен круиз контрол и я има в Е38, при нас го няма. Но поне лампата я имаме![]()
Колко струва "отключването" на печката и да работи с таймерите, и с кои таймери работи с тези на автоматичната вентилация ли?
Какво е "круйз кантрол"

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ето го клипчето за ACC-то при Е38 в Е39 такова нещо никога не е и планувано да се вгражда. Печката се управлява от AUX Heat таймер. А другата лампа в дясно от DSC-то и аз я имам но никъде не мога да намеря за какво е и при кои модели е активна но със сигурност не е за нивомата. Ако я няма количката със вертикалните стрелкички, която по принцип е на мястото на тази лампа (точка със стрелка нагоре) при наличието на проблем с нивомата се изписва на борда.

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
gentata написа:Ето го клипчето за ACC-то при Е38 в Е39 такова нещо никога не е и планувано да се вгражда. Печката се управлява от AUX Heat таймер. А другата лампа в дясно от DSC-то и аз я имам но никъде не мога да намеря за какво е и при кои модели е активна но със сигурност не е за нивомата. Ако я няма количката със вертикалните стрелкички, която по принцип е на мястото на тази лампа (точка със стрелка нагоре) при наличието на проблем с нивомата се изписва на борда.
Колега на екрана нямам "AUX Heat" таймер, защото ми пише на италянски "vent. Autonoma" дали е същото. Дали някой ще знае за, какво е тази лампа ако не е за нивомата. Аз, съм с големия бордови компютър да разбирам примерно, че ако имам проблем с нивомата ще ми изпише на него.
Въпрос, не свързан с темата задния ляв габарит свети, когато си поиска и, като го ударя леко се оправя а някой път свети по-слабо от другия той незнам LED ли се води немога да отвия една черна пластмаса има незнам дори отвива ли се невиждам също дали има крушка да я сменя примерно. Тук в Италия бях на сервиз по друг въпрос казах им, да проверят и габарита казаха всичко е наред, като взех колата беше светло и като се стъмни гледам пак същата работа. Някой път като слизам от колата леко ме хваща ток незнам дали е свързано с това данеби също да губи маса и как се оправя тава губене на маса.
Има два различни таймера:
1. Vent - вентилация - пуска парното в нагласения час. Реално не е нещо особено и не може да се сравнява с печката. Предполагам, че VENT AUTONOM е именно тази независима вентилация на италиански.
2. Heat - печка.
1. Vent - вентилация - пуска парното в нагласения час. Реално не е нещо особено и не може да се сравнява с печката. Предполагам, че VENT AUTONOM е именно тази независима вентилация на италиански.
2. Heat - печка.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Като ти отключат печката, ще имаш вече 4 опции:
Таймер за вентилация
Таймер за печка
Директно включване на вентилация
Директно включване на печка
Таймер за вентилация
Таймер за печка
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
doncheff написа:Като ти отключат печката, ще имаш вече 4 опции:
Таймер за вентилация
Таймер за печка
Разбрах колега Благодаря ти

Имаш ли представа, колко пари струва това отключване не, че ми е тъпнал тъпана точно сега за печката ама да знам.

- doncheff
- младши ентусиаст
-
Зависи от човека. На мен mad_presley ми я отключи за 20 лв. с още куп други неща.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колеги някой знае ли за какво е индикатора с стрелката на горе а под нея има кръгче, по горе колегата каза, че не е за нивомата и примерно при проблем с нивомата няма да светне, а ще ми изпише аз, съм с големия бордови комп. трябва да изпише ако има проблем нали.
Към колегите с комби, колко ви е вдигната задницата примерно от гумата до калника при мен разтоянието е горе-долу три пръста по-малко от 10 см.
Към колегите с комби, колко ви е вдигната задницата примерно от гумата до калника при мен разтоянието е горе-долу три пръста по-малко от 10 см.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2