520i пуши след ремонт.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: 760li
520i пуши след ремонт.
Колеги става въпрос за м52б20 единичен ванос. Наложи ми се да правя ремонт на мотора.Ремонта който направих включва обслужване на главата(шлайфане,напасване на клапани,нови гумички,пълна профилактика на повдигачите и смяна на 1 от разпределителните валове).Сменихме и всички сегменти.Сложихме масло BMW 5/40.От ремонта до сега съм изминал около 500 км.Проблема обаче е в това ,че когато се спускам на скорост по надолнище и после като подам газ колата пропушва и гори масло.При положение ,че е с нови сегменти и гумички-нормално ли е да пуши докато се напаснат сегментите.Възможно ли е проблема да е в маслото вместо 5/40 да сложа 10/40 и след няколко хиляди км. дали ще се оправи това пушене. 

BMW M-POWER
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: ЗАЩО??????
Привет това масло което си сложил го дават за нови автомобили , слагай си 10/40 независимо , че си правил ремонт на мотора
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Напротив, след ремонта е само за тънко масло. Но е нормално след ремонт да гори и доизгаря масло, покарай така!
п.п. и се оправи заглавието че така...
п.п. и се оправи заглавието че така...

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Еми колега да ти кажа преди ремонт, който ми препоръчват цялостен (500лв) и моят м52б28 пуши само на отпусната газ. Смених клапан за картерни газове. Ефект- 0. Майсторите се кълнат, че цялостна ревизия ще реши проблема... ако и аз свърша като тебе пак да пуши нз... и аз съм с 5w40 MOTUL .
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
Пропуснах да кажа че съм сменил и клапана на картерните газове с нов - оригинален на БМВ
BMW M-POWER
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
host написа:Еми колега да ти кажа преди ремонт, който ми препоръчват цялостен (500лв)...
Само ми е интересно къв е тоя цялостен ремонт за 500 лв.?

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
Колега аз не съм казал че ремонта ми е излезнал 500лв.Ако си толкова любопитен ремонта ми излезна 1100лв. със всичко.
BMW M-POWER
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
500 минимум без труд
В момента съм добавил Motor Doctor на MANOL и, да има ефект. Пушенето почти го няма. Ще кара така още месец-два и отиваме на ревизия и ако тогава пак не се оправи нз. За това в твоя случай виждам евентуално кофти развитие на моят.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
В момента съм добавил Motor Doctor на MANOL и, да има ефект. Пушенето почти го няма. Ще кара така още месец-два и отиваме на ревизия и ако тогава пак не се оправи нз. За това в твоя случай виждам евентуално кофти развитие на моят.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
колега сложи 10на40 масло, това да не е кола от магазина ,нищо,че е след ремонт едва ли твоите маистори са по добри от баварските инженери и покарай така поне 2000км.,без да я вкарваш във високи обороти и ще спре да пуши със сигурност, 

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
а във майстора сигурен ли си?бил ли си там когато ти е поставял новите части?но все пак опитай с 10w40.но знай че пазара е наводнен от абсурдно некачествена стока,и много от майсторите купуват от нея,а представят на клиентите си бележки за най скъпата стока и естествено най качествена,като пробутват и специална отстъпка.
успех.
успех.
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
а във майстора сигурен ли си?бил ли си там когато ти е поставял новите части?но все пак опитай с 10w40.но знай че пазара е наводнен от абсурдно некачествена стока,и много от майсторите купуват от нея,а представят на клиентите си бележки за най скъпата стока и естествено най качествена,като пробутват и специална отстъпка.
успех.
Да колега сигурен съм в майстора.Двамата купувахме частите.
BMW M-POWER
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Блока мерихте ли го? Ако цилиндрите са износени на конус, каквито и сегменти да слагаш, пак ще пуши. Какви сегменти сложите, нормални или ремонтни?
P.S Оправил съм ти заглавитето.
P.S Оправил съм ти заглавитето.
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
Re: 520i пуши след ремонт.
Блока го мерихме и майстора каза че си е наред и не е за шлайфане.Сложихме нормални сегменти.
BMW M-POWER
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Има не една или две теми за маслата, които да използваме в колите си и в почти всяка има оплаквания от БМВ-маслото. Сменяй го и проверете уплътненията.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
gentata написа:Има не една или две теми за маслата, които да използваме в колите си и в почти всяка има оплаквания от БМВ-маслото. Сменяй го и проверете уплътненията.
ами ако го купуват по 10лв литъра нормално е да има оплаквания... иначе аз БМВ масло съм си слагал на всички мои коли пъки не само и оплаквания нямам само че знам от къде идва кой го внася и т.н
Барай шишарката Минкеее ....
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2