Няколко въпроса за тампони и каре на е39-530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
Няколко въпроса за тампони и каре на е39-530д
Здравейте колеги.Колата е е39-530 дизел-99 година комби,ръчни скорости.Искам да попитам какви са признаците на прецакани вече тампони на скоростната кутия и на двигателя.Как да разбера дали вече са за смяна.Питам защото като карам на 4-та скорост в диапазона между 40-60-70 км/ч скоростния лост доста вибрира назад напред,амплитусата е някъде около 2 см.Като го хвана леко не оказва никакъв натиск,ако това има значение. Втория въпрос е за карето-кръстачка на кардана.От известно време като тръгвам на задна или на първа се чува някакво чукане на желязо в желязо.Поразпитан разни майстори и те казаха,че било именно това каре.Тряба ли да се сваля целия кардан за да се смени това каре?Също от време на време се чува прословутото тупкане,особено като съм карал на задна и реша да включа първа или обратно.Гуменото каре между кардана и скоростната кутия съм го сменил преди 1000 км с оригинално.
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Няколко въпроса за тампони и каре на е39-530д
Колеги знаете ли какъв е точния размер на каре-кръстачката на въпросното е39.Някой сменял ли го е това чудо. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=26&fg=10
Ето я схемата на кардана с всичките му елементи. Това каре не са го дали като отделна част. Дано някой по-запознат колега да каже, и остава да питаш и по магазините.
Ето я схемата на кардана с всичките му елементи. Това каре не са го дали като отделна част. Дано някой по-запознат колега да каже, и остава да питаш и по магазините.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
колега смени тампоните не само на скоростите, а и на двигателя.Относно карето, питай в цехове където правят кардани.Те имат най-разнообразни размери, наскоро пращах един кардан от Транзит в Разград и го направиха идеално.В Гуугъл ще намериш много такива фирми.
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Вчера ходих на обстойна проверка на ходовата част. Оказа се,че карето което се намира някъде по средата на кардана до висящия лагер е охлабило вече и трака на желязо при тръгване има и луфт при завъртане кардана на ръка. Ще потърся това каре по магазините,ако го няма ще се нагажда от друг модел няма начин. Другото което се оказа,че единия тампон на скоростната кутия(този който е с една тежест под него,незнам закакво служи) е напълно скъсан. Другия от дясно е здрав и е оригиналния и мисля да не го пипам докато не се скъса.Проверихме и маслото в дифа-пълен е до горе. Тази или другата седмица влизам в бокса и ще пиша какво сме направили,основно за карето де. 

- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги. Днес ходих в сервиза и се оказа други нещата покрай моите проблеми. Оказа се,че гуменото каре,което смених преди 2000 км пак си е отишло. Купих оригинално,дадох сума ти пари и... майстора като влезна отдолу да гледа и така се усуква като тръгвам напред-назад,с амплитуда към 4-5мм някъде,според него това въобще не е нормално за почти ново гумено каре оригинално.Вие на какво мнение сте. Другите неща са: ляв тампон на двигателя,семеринга на скоростната кутия и карето на кардана което е точно на входа на дифа,а не това което си мислех аз-карето кръстачка посредата до висящия лагер. Въпроса ми е да ми препоръчате марки за тези части и ако знаете ориентировъчни цени за частите,особено за тампона на двигателя и карето ,защото мисля ,че са важен консуматив. А за гуменото каре мисля да си върна старото,защото май си беше здраво и сега ме е яд много,че го смених с този боклук.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
За части се обърни към колегата laviatan.Много сериозен човек.
След като свършиш с интервенцията не забравяй да пишеш
След като свършиш с интервенцията не забравяй да пишеш

- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги.Малко да съживя темата. В крайна сметка някой успя ли да смени каре-кръстачката на кардана.Напоследък моето започна все повече да звънти и да ме дразни супер много.Интересува ме най-вече размера на самото каре,за да си купя ново и да го сменя.Търся из нета,но никъде не мога да открия размера му.Предварително благодаря на отзовалите се. 

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Мисля, че трябва да се обърнеш към някакъв цех/предприятие за ремонт на кардани, понеже май и баланс трябва да им направят после.
(- с такива впечатления съм останал, но без да съм проучвал този въпрос -- най-добре е да каже някой, който го е правил.)
(- с такива впечатления съм останал, но без да съм проучвал този въпрос -- най-добре е да каже някой, който го е правил.)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
9 мнения
• Страница 1 от 1