Отново проблем 520и

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Отново проблем 520и

Мнение от another90sm » 26 Апр 2013, 19:31

Здравейте, колеги. Знам , че сигурно е писано доста по тези неща , които искам да ви питам , но има много противоречиви понякога отговори и затова реших да направя друга тема.
Напоследък колата ми започна да гасне , като карам на скорост и като освободя, това го прави и на гас и на бензин, като на бензин го прави по-рядко. Проблема ми може би е свързан със една друга моя тема , на които въпроси от нея също нямам отговор viewtopic.php?f=35&t=323204.
Закачих току що колата на ИНПА и имаше следните записани грешки, които се надявам да ме упътите какво точно означават.

Untitled111.png
Untitled.png

Като допълнение мога да каже, че свиренето , което чувам ми се струва , че е от филтъра за картерни газове, освен това като отвъртя капачката за маслото на загрял мотор не гасне и създава доста голямо засмукване.
И възможно ли е според вас като освободя от скорост да дърпа от филтъра въздух и да гасне заради него ?
Ще съм ви много благодарен ако ударите едно рамо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: e39 525i
Мечтае да кара: e46 M3 GTR

Re: Отново проблем 520и

Мнение от crazydrift_85 » 26 Апр 2013, 20:00

Здравей,
Карам е46 М43 и преди няколко месеца при мен се появи проблем който се оказа че е именно от някакъв "КЛАПАН на КАРТЕРНИТЕ ГАЗОВЕ".Проблема беше че както карам и върна педала на газта без значение на скорост или не почваше да свири като хлабав ремък че дори и посилно и нетърпимо, но след при подаване на газ спираше.Съответно проверихме филтъра на картерните газове(мисля че се намираше във капака на главата), но в крайна сметка като сменихме въпросния клапан колата "млъкна" :lalala:
Но при мен нямаше проблеми колата да е угасвала, а аз също карам на газ!
За да си сигурен дали проблема е във този клапан откачи маркуча който влиза в него от капака на главата(стискайки маркуча здраво след като го извадиш) при работещ двигател, ако не вие няма ккакво да му мислиш.
Цената му като за моя двигател беше около 60 лв. на FEBI.
Ами надявам се да съм бил полезен.

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS

Мнение от bmw_power_1984 » 27 Апр 2013, 2:23

имах същите болежки колега като теб смених въпросния филтър за картерни газове и гофрирания маркуч към него които отива в капа на клапаните че имаше цепнатина и всичко е шест ,работи без проблемно :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 27 Апр 2013, 3:09

Колега, знам къде се намира филтъра свалял съм колекторите и съм сменил гарнитурите им и на дросела , както и съм почистил самия дросел и стъпковия мотор.
Искам да разбера тези грешки и гаснене в движение дали са породени от него или проблема е някъде другаде.
Интересното е , че на бензин го прави доста по-рядко отколкото на гас.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 27 Апр 2013, 12:19

niki81vd написа:Ако не ме лъже паметта, проблемите не почнаха ли след смяна на гарнитурите на всмукателните колектори, от една друга тема? Сега като се замисля , може да пробваш със спрей за палене при студено време, в повечето случаи "ЕТЕР". Пръскай по малко около колекторите и всички възможни места, от които може да дърпа въздух. Ако има от някъде проблем и дърпа въздух, то ще се изрази в дигане на оборотите веднага като пръснеш. ;) . По празниците има вероятност да се качвам към Смолян, ако си там, може да погледнем заедно, две глави са повече от една и можем да измислим двойно повече глупости :mhihi:

Не , колега като смених гарнитурите всичко заспа, оборотите ковяха 700-730, но тогава колата я карах на бензин. А въпросното свирене започна още от преди това и се засилваше. Сега на газ смених инжекторите направиха и центровка и се чудя дали нещо и газта не е доизкусурена както трябва.
Ама въпросното свирене вече е и на газ и бензин, което пък ме води на мисълта , че има нещо независещо от горивото.
Смених и гарнитурата на капака на клапаните заедно с 2-те на свещите, че старите гумата се беше превърнала в пластмаса :Д ако има някакво отношение към проблема де .
Ако се качваш към Смолян пиши ми може да уредим една среща, а ако ще сте на хотел пак мога да помогна ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 27 Апр 2013, 12:53

Преди свиреше на около 1300-1500 оборота като се подава газ ако не подаваш газ а спускаш няма и следа от тъпото свирене, а сега вече свири и на празен ход.
И тази грешка ми е интересно от какво е ignition cilinder 5 , чудя са вече да няма свещи или бубини за смяна незнам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 29 Апр 2013, 21:09

Да добавя само, че забравих. Като свалях колекторите бяха доста омаслени, което не ми се струва нормално, по дросела също имаше масло и не беше нагар , а по-скоро прясно масълце.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 29 Апр 2013, 21:28

Не колега, самата клапа когато е затворена от страната на колекторите беше омаслена от другата страна не.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 29 Апр 2013, 21:36

Не съм го проверявал , аз мисля направо да взимам нов и да забравям за него , че и без друго сигурно е сменян преди 100к км в най-добрия случай. Ама тва свирене на контакт незнам вече дали изобщо може да е от него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 29 Апр 2013, 21:42

Тук съм няма къде да ходя .

Назад към E39