Разлика в показанията на скритото меню и борд.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Разлика в показанията на скритото меню и борд.
Колеги защо има разлика в показанията за разхода на гориво и оставащи км. от скритото меню и това на навито. Това на скритото меню ме кефи че си изчислява разхода доста актуално според карането а това на навито като забие примерно на 12/100 ако ще и 300км. да мина най много да падне до 11/100 а и пада доста бавно. Защо се получава така и от къде идва разликата?
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Re: Разлика в показанията на скритото меню и борд.
Не за това става въпрос това го знам. Става въпрос за разликата между борда и навито както и в пресмятането му.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това и аз го забелязах преди време и даже питах тук, май. Аз лично, незнам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
споко, не си единственият....общо взето бмв и разход на гориво (или масло) са малко откъснати неща.
и при мен я има тази аномалия - от скритото меню ми показва 9.5, разход1 на навито е около 11.7, разход2 е около 12.6. Реалният разход е 10.6. Доста време се мъчих с корекционният коеф. да напасна показанията на реалният разход, ама така и не успях. Уж всичко изглежда просто и самата сметка и тя, ама не успях.
Най - интересното е, че разход1 и разход2 са различни при положение, че ги нулирам по едно и също време и след като мина 40км ми показват различни стойности (разлика около 1литър).
Явно има разлика в начина на пресмятане на разхода на гориво на борда и на навито (макар, че е логично да е еднакво).
и при мен я има тази аномалия - от скритото меню ми показва 9.5, разход1 на навито е около 11.7, разход2 е около 12.6. Реалният разход е 10.6. Доста време се мъчих с корекционният коеф. да напасна показанията на реалният разход, ама така и не успях. Уж всичко изглежда просто и самата сметка и тя, ама не успях.
Най - интересното е, че разход1 и разход2 са различни при положение, че ги нулирам по едно и също време и след като мина 40км ми показват различни стойности (разлика около 1литър).
Явно има разлика в начина на пресмятане на разхода на гориво на борда и на навито (макар, че е логично да е еднакво).
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
[quote="@2bar"]споко, не си единственият....общо взето бмв и разход на гориво (или масло) са малко откъснати неща.
Явно има разлика в начина на пресмятане на разхода на гориво на борда и на навито (макар, че е логично да е еднакво).[/quo
Значи се оказва че взимат инфо от различни места така ли? Това на борда си е перфектно и ако имаше начин и навито да е така щеше да е добре.
Явно има разлика в начина на пресмятане на разхода на гориво на борда и на навито (макар, че е логично да е еднакво).[/quo
Значи се оказва че взимат инфо от различни места така ли? Това на борда си е перфектно и ако имаше начин и навито да е така щеше да е добре.
добре, зле - голяма работа. 1литър повече или по - малко - все тая. Не виждам кой знае колко голям проблем.
Разход1 и разход2 сигурно имат различни интеграционни константи, защото идеята на разход2 е да засечеш разхода на къси отсечки. по тая логика би трябвало да станат горе - долу еднакви по някое време.
а на таблото е само разход л/км, т.е. явно в сметката не влиза празният ход. затова е и по - малък.
Разход1 и разход2 сигурно имат различни интеграционни константи, защото идеята на разход2 е да засечеш разхода на къси отсечки. по тая логика би трябвало да станат горе - долу еднакви по някое време.
а на таблото е само разход л/км, т.е. явно в сметката не влиза празният ход. затова е и по - малък.
7 мнения
• Страница 1 от 1