Копчета от волан с мултифункция на волан без?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Копчета от волан с мултифункция на волан без?
Понеже ми е доста захабен волана се зачудих дали ако взема читав волан без мултифункция мога да си прехвърля копчетата и бега от моя? Гледам има читави около 50-на лв. Ако случайно става това упражнение трябва ли да се доправя нещо или всичко си пасва? Предварително Благодаря.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Копчета от волан с мултифункция на волан без?
Vladocbr написа:Понеже ми е доста захабен волана се зачудих дали ако взема читав волан без мултифункция мога да си прехвърля копчетата и бега от моя? Гледам има читави около 50-на лв. Ако случайно става това упражнение трябва ли да се доправя нещо или всичко си пасва? Предварително Благодаря.
Сменяш само бега то копчетата са на него ако си с правоъгълния бег и си става всичко едно към едно.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Да ползвам темата - а ако колата е нямала мулти свързването като при Е46 ли е? Говориме за кола преди фейслифта. (да тръгнат само копчетата за радиото)

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Значи махам бега на тоя без мулти и слагам моя бег с копчетата така ли? Няма ли да има проблем с кабелите?
ще ти трябва и лентовия кабел от твоя волан ако новия е без мулти. тъй като и лентовия няма да има кабели за пилота и за радиото 

и гледай волана ти да съвпада с диапазона на производство 03/96-09/96 10/96-03/99 и нагоре вече е фейслифта там 100 процента ще ти трябва здрава интервенция, за да го пригодиш за твоя модел ... 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз сменях само мултито на моя волан когато си инсталирах мултифункцията, с правоъгълния съм. Лентов кабел не съм сменял, прокарах си само кабелите след волана и всичко ми тръгна. Май не се сменя лентовия кабел или има значение модела 

Ако волана донор е без мулти и лентовия кабел прикрепен към него, ще е без функция , а доколкото разбрах колегата иска да си смени самия волан с по неизносен такъв, но без мулти за да му дойде сметката, а за да стане това освен бега с копчетата, трябва да си вземе и лентовия кабел от стария волан, за да не се налага прекарване на нови кабели. А така като гледам колега твоето е и фейслифт щом е 20 дизел , а там филма вече е друг 

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
braina написа:Ако волана донор е без мулти и лентовия кабел прикрепен към него, ще е без функция , а доколкото разбрах колегата иска да си смени самия волан с по неизносен такъв, но без мулти за да му дойде сметката, а за да стане това освен бега с копчетата, трябва да си вземе и лентовия кабел от стария волан, за да не се налага прекарване на нови кабели. А така като гледам колега твоето е и фейслифт щом е 20 дизел , а там филма вече е друг
Искам да сменя само волана и питането ми беше дали става да прехвърля моя бег с копчетата на такъв без мулти. Не ми се дава за претапициране защото ще остана без кола няколко дни а пък да взема друг с мулти няма смисъл. Щом може да се прехвърли без побългаряване и преработки е идеално. Значи да търся волан до 99г. така ли?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
braina написа:А така като гледам колега твоето е и фейслифт щом е 20 дизел , а там филма вече е друг
Преди фейслифта е...

Bavarcho написа:braina написа:А така като гледам колега твоето е и фейслифт щом е 20 дизел , а там филма вече е друг
Преди фейслифта е...
Не съм виждал 2.0 дизел е39 преди фейса, нищо че е със старите фарове и стопове, това не пречи да е след 3/99

- Bavarcho
- Пантерчо
-
braina написа:Bavarcho написа:braina написа:А така като гледам колега твоето е и фейслифт щом е 20 дизел , а там филма вече е друг
Преди фейслифта е...
Не съм виждал 2.0 дизел е39 преди фейса, нищо че е със старите фарове и стопове, това не пречи да е след 3/99. Разбира се може и аз да се бъркам нещо.
520d започва от 06/99г., а фейслифта е година по-късно.

Колега вероятно не си прочел горните ми постoве, но Фейслифта почва от 04/99 аз самия се занимавам в момента с пригаждане на волан от кола от фейслифта на кола от преди него, (даже мога да кажа, че е от първите модели при който също има разлики в МФЛ-а). И съответно съм прочел до момента тонове информация за е39 и специално годините в който се променя управлението от волана и по точно разположението на лентовите кабели и въздушните вълзглавници, в които също има разлика - single stage airbag и вече по новата система dual stage airbag.
Тук разбира се не мога да твърдя, кога точно пускат новите двигатели.. тъй като съм виждал фейслиф фабричен със стар мотор, но по този въпрос, вече не съм чак толкова компетентен.
Тук разбира се не мога да твърдя, кога точно пускат новите двигатели.. тъй като съм виждал фейслиф фабричен със стар мотор, но по този въпрос, вече не съм чак толкова компетентен.
Vladocbr написа:braina написа:Ако волана донор е без мулти и лентовия кабел прикрепен към него, ще е без функция , а доколкото разбрах колегата иска да си смени самия волан с по неизносен такъв, но без мулти за да му дойде сметката, а за да стане това освен бега с копчетата, трябва да си вземе и лентовия кабел от стария волан, за да не се налага прекарване на нови кабели. А така като гледам колега твоето е и фейслифт щом е 20 дизел , а там филма вече е друг
Искам да сменя само волана и питането ми беше дали става да прехвърля моя бег с копчетата на такъв без мулти. Не ми се дава за претапициране защото ще остана без кола няколко дни а пък да взема друг с мулти няма смисъл. Щом може да се прехвърли без побългаряване и преработки е идеално. Значи да търся волан до 99г. така ли?
Мда колега ако колата ти е в интервала 09/96 03/99 производствена дата търсиш волан в този диапазон ако е по ранна от 09.96 щото е39 почва от 95 пиши едно лично да ти кажа каква е процедурата

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
braina написа:Колега вероятно не си прочел горните ми постoве, но Фейслифта почва от 04/99 аз самия се занимавам в момента с пригаждане на волан от кола от фейслифта на кола от преди него, (даже мога да кажа, че е от първите модели при който също има разлики в МФЛ-а). И съответно съм прочел до момента тонове информация за е39 и специално годините в който се променя управлението от волана и по точно разположението на лентовите кабели и въздушните вълзглавници, в които също има разлика - single stage airbag и вече по новата система dual stage airbag.
Колега, фейслифта на Е39 започва 09/2000 г. Ако говориш за фейслифт на волана, тогава е друго- преди и след 03/99 имат разлика

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2