вода в багажника е39 седан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
вода в багажника е39 седан
здравейте,предварително се извинявам но единственото което намерих в търсачката бе едно бегло споменаване за евентуален теч от задните стопове.от скоро притежавам е39 и сам нов в подфорума ,имаше локва под резервната гума ,та от тогава не сам на себе си.гледах отдушници,всичко даже си викам от дупката на номера кадето дупчат с нита.пък и то не спря да вали тея дни че да я залея и да дебна.ако може някой да ми разясни .благодаря.
MOMO
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: вода в багажника е39 седан
И при мен е наводнение и уж всичко е добре от към уплътнения,имам дупка под акумулатора... но от там да влиза... ?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Провери си добре уплътненията на стоповета....ако колата ти е произведена преди 09.2000 година и е със фейсови стопове... най-вероятно колегата преди теб е играл чуковете по ламарината за да ги монтира и сега е река вътре.
Другия вариант е ако имаш шибидах, маркуча за дренажа да е скъсан или запушен и да тече вътре.
Другия вариант е ако имаш шибидах, маркуча за дренажа да е скъсан или запушен и да тече вътре.
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Колеги същия проблем. Като първия глупак, прочетох тук- там и викам от стопа ше е нема начин. Поръчах уплатнение/оригинално от дилър/, разглобявам сичко около фара сухо, викам си ше го сменя, може просто да не личи. Въпреки, че го смених по време на проливен дъжд. Ташаци. Пак мокро на същото място. Мокри се точно под кухината зад десния стоп. Левият, където е СД-то имаше само много малка локвичка, почти незабележима. Но отдясно е гьол. Проверих уплатненията на багажника, не е от там. Всичко нагоре от стопа е сухо. И от 2те страни. Има някакви тапички, черни точно под стопа, на ламарината на самото купе. Дали може да е от тях? И предполагам не са много пари, но не мога да намеря part номер. Давайте съвети, че тука една седмица го дават поройща. Не искам басейн при резервната гума.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Тия тапи са стандартни изводи/входове на всяка марка автомобили и няма как през тях да влезе вода освен ако не махнеш бронята и не седиш със спринцовка да впръскваш.
При мен беше от стоповете , сложих малко силикон по външния край на стопа където трябва да опира с ламарината и от тогава всичко спи.
При мен беше от стоповете , сложих малко силикон по външния край на стопа където трябва да опира с ламарината и от тогава всичко спи.
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
При мен не е от там, със сигурност. Самите стопове са сухи. Просто вижкам как от външния край на ръба, този който натиска уплатнението всичко е мокро, а от вътрешната страна е напълно сух. Въпреки всичко го смених. Така и така го бях купил. И когато пипна кухината е мокра. Когато пипна дупките на стопа всичко е сухо. Сега сутринта след пороен дъжд вечерта, проверих и локвичката седи, но няма теч към леглото на батерията, което ме навежда на мисълта, че това си е от снощи. Демек тече само когато съм в движение. Сега ше сляза да подсуша и ще видя, защото продължава да вали, дали пак ще се намокри.
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
Ми няма, ама има. Точно от там тече. Подсуших и видях капки. Пипнах и е точно от нея. От дясната страна. Ще проверя и лявата, но определено е от нея. Ще се опитам да ги намеря, но за по-сигурно си мисля просто да му нахакам един кок на BASF и да приключа по въпроса веднъж завинаги. Защото не знам за какво точно са тея дупки там, не искам да избързвам със запушване. Така, че някаква информация за какво точно служат? И дали е голяма работа ако ги запуша.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
И по-горе ти писах , това са фабрични отвори за разни кабеляци и т.н. ако има нужда да се пускат или за екстри дето при други модели ги има и при теб не и т.н.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Провери си също гумения маншон в дясно през който минават кабелите за капака на багажника, ако има разкъсване или е ваден и не е наместен правилно към купето почва да влиза вода и се стича по кабелите.
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
Теча си беше точно от тази тапичка, за тези евентуални... за каквото и да са го пробили. Тя дори не е гумена, а пластмасова. Не виждам как въобще някога е правила добро уплатнение, но... Както и да е. Не ми се търси ся такова нещо, а и ме съмнява пак да не пропусне, затова просто я запушех с кок да знам, че съм приключил. Не съм сигурен дали съм го сложил както трябва, защото сега дъжда спря. Ще изчакам ден да изсъхне хубаво и мятам маркуча.

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Тази глупава дупка е правена допълнително и акъла не ми стига с каква цел е пробита.
Технологичните отвори които са запушени с гумени тапи се намират по надолу и са вертикално разположени, дори и без тапа трудно влиза вода, но при теб някой е творил нещо, иначе добре си го запушил, едва ли ще текне повече.
Технологичните отвори които са запушени с гумени тапи се намират по надолу и са вертикално разположени, дори и без тапа трудно влиза вода, но при теб някой е творил нещо, иначе добре си го запушил, едва ли ще текне повече.
- bobazzia
- Потребител
-
- Кара: E39 520i 98
- Мечтае да кара: Много са :)
Здравейте колеги, от година и половина си карам 520-ката с кеф (знам че е слабичка, но си е катедрала на пътя) и след като спуках гума видях, че и в моя багажник има не малка локва с вода. Не се оттичаше, което ме кара да мисля че не е от тапите. Гледах около стоповете, но единствено имаше 2 капки и то след автомивката днес. Та, днес след автомивката окрото се появява точно под акумулатора в края към купето. Огледах го хубаво и там, под акумулатора забелязах една много странна бяла малка тръбичка, от която ми се стори че идва водата. Възможно ли е да е някакъв отводнител, който се е извадил и да вкарва водата направо в багажника? Благодаря Ви много!
Oт уплътнението на десния стоп е, иска наместване и добре притягане. А тази дупка на колегата по горе не е фабрична.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Някой да е имал проблем с протичане от това място което съм посочил на снимката.В повечето случаи е само от там ,при много силен дъжд по някоя капка и от другата страна го прави на същото място. Уплътнението е здраво,мисля си ,че причината е от задния капак и тапите на самия капак за настройка на височината за затваряне. Мислех си водата от задния прозорец да не се стича към гофрето и от него да влиза ,ама след дъжд гофрето е сухо ,то нали затова уж е с процепи/набръчкана форма. Дали ако развия 2-те гумени тапи на задния капак и се вдигне малко затварянето, задния капак ще притисне гуменото уплътнение и няма да влиза вода между капака и уплътнението?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2