Проблем с диагностиката? и мнения?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Проблем с диагностиката? и мнения?

Мнение от Disasterr » 20 Фев 2013, 20:48

Здравейте колеги,
случат е следния. Харесахме една 530d 193 к.с. 2002г. и отидохме да я видим. Колата на първи впечатления е много добра. Мотора не пропуши грам бяло /със сменена турбина в гаранция/, пали работи равномерно не чука и не тропа нищо по нея /чува се една ролка, но това се обслужва така или иначе ако я купим/. По окачването също не се чува нищо и собственика каза, че скоро е правено. Закарахме я на диагностика и се оказа, че не може да влезе в компютъра нацяло заради проблем с таблото /така предположи майстора/. Успяхме да хванем само мн. лек проблем на дюзата на 1 цилиндър и евентуално проблем с помпата в резервоара. Другото не излезе. Понеже според мен колата е читава въпроса ми е конкретен: какво мога да очаквам от нея, което да не съм видял на диагностиката? Знам че въпроса е общ, но знам и че в ИНПА излизат едно по едно ABS, EBS, Airbag и тн. Не можахме да ги видим и затова питам какво е останало скрито? И още един общ въпрос: Под 7000 лв. класираме ли се въобще за читава 530?
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Проблем с диагностиката? и мнения?

Мнение от mad_presley » 21 Фев 2013, 0:10

По-добре си отправи молбата към човек от твоя град, който да дойде да и пусне една диагностика. Това "Не може да влезе в компютъра заради проблем с таблото" може да го каже дете на 6 години. За "майстор" е леко смешно, така че го сменяй от сега ;)

P.S Това за цената е както я намериш, не очаквай някой в този форум да ти каже, че ще намериш такава читава за 7 и под 7к лв! Сам можеш да си направиш справката в mobile.de или в autoscout24.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 21 Фев 2013, 1:09

Проблеми с дюза + ролка + помпа на резервоара и ти я смяташ за читава :?:

За тези пари трудно ще намериш читава фейсова :!:

Четенето с диагностика е трудно само ако е със сменяна елекроника (евентуално и мотора) :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 21 Фев 2013, 2:08

Мисля че не сте ме разбрали. Проблема е че не иска да се свърже напълно със всички модули. Висях му на главата на Милен от Суходол, ако ви говори нещо. Със 16 пиновата букса не стана и я вадихме. Едвам влязохме да видим мотора. И да, смятам, че ако една кола има проблеми за 600-700 лв. със обслужването е читава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 21 Фев 2013, 2:40

Щом Милен не е могъл да я прочете,бегай далече! :smoke:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 21 Фев 2013, 2:47

dr.peshev написа:Щом Милен не е могъл да я прочете,бегай далече! :smoke:

+1 Ах как ме изпревари доктора :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 21 Фев 2013, 6:52

Той Милен най-добре би те посъветвал дали колата си заслужава.
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 21 Фев 2013, 18:13

колата е тотален кош!!! тотално омазана електроника , свален ербег модул и замаскирана лампа на таблото, боядисан лошо салон и препръскани лайсни да приличат на шадол лайн, който се бяха пообелили :mhihi: тюнинг стопчета затъмнени есетественно, нито един здрав подкалник, подбити прагове и т.н. за цена от 7500 е ъпсурд!!! единственно мотора работеше добре.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 21 Фев 2013, 22:01

хах, брато знам че разбираш от марката BMW, не знам само защо приказваш с г*за си. Значи ли че една кола е тотален кош ако някой селянин си е оставил ръцете по нея. Не я докарах на диагностика да ми кажеш, че тЮнинга е селски, това го виждам и сам. Дойдох за да разбера техническото състояние на 530d. Сам каза, че мотора и е добър. На дизелов автомобил му се гледа мотора, защото ако там е фира, е тотален кош, не ако е с опушен стоп и са и счупени двата подкалника :D. Това ти го казвам без да имам сервиз. Карам 725 tds от година и половина и съм влизал в сервиз за 1 път за свещи и 2 пъти за обтегач на пистовия ремък. Нека да е тотален кош милионерката :D По-интересното в случая е, че преди да ти кажа колко и търсеха на петицата /с 2 комплекта лети джанти с нови гуми/, ти зададох 3 пъти въпроса тоя автомобил боклук ли е, става ли или e добър. Нито веднъж не ми каза, че е боклук Изведнъж за 7500 стана голям боклук, все едно ти ще ги плащаш :D Предлагам да не коментираме 530d комби за 5000 лв. от автокъща, който спомена, че са пушки. Като те питах за няколко добри автокъщи ме прати в City Drive да си купя нова кола за 200 000, като искам хубава :D Кой нормален си купува кола от автокъща :D
С дървени философи не се занимавам. Пожелавам ти успех със сервиза и маркетинговата стратегия! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 21 Фев 2013, 22:18

Disasterr написа:хах, брато знам че разбираш от марката BMW, не знам само защо приказваш с г*за си. Значи ли че една кола е тотален кош ако някой селянин си е оставил ръцете по нея. Не я докарах на диагностика да ми кажеш, че тЮнинга е селски, това го виждам и сам. Дойдох за да разбера техническото състояние на 530d. Сам каза, че мотора и е добър. На дизелов автомобил му се гледа мотора, защото ако там е фира, е тотален кош, не ако е с опушен стоп и са и счупени двата подкалника :D. Това ти го казвам без да имам сервиз. Карам 725 tds от година и половина и съм влизал в сервиз за 1 път за свещи и 2 пъти за обтегач на пистовия ремък. Нека да е тотален кош милионерката :D По-интересното в случая е, че преди да ти кажа колко и търсеха на петицата /с 2 комплекта лети джанти с нови гуми/, ти зададох 3 пъти въпроса тоя автомобил боклук ли е, става ли или e добър. Нито веднъж не ми каза, че е боклук. Изведнъж за 7500 стана голям боклук. Предлагам да не коментираме 530d комби за 5000 лв. от автокъща, който спомена, че са пушки. Като те питах за няколко добри автокъщи ме прати в City Drive да си купя нова кола за 200 000, като искам хубава :D Кой нормален си купува кола от автокъща :D
С дървени философи не се занимавам. Пожелавам ти успех със сервиза и маркетинговата стратегия! ;)

:mhihi: много си далече от истината, несъм ти спестил нищо, нали за това си дошъл? Като не ти изнася мнението ми сервизи дал господ.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 21 Фев 2013, 22:20

Ти го каза. Колата трябва да е роб на човека, не обратното! Темата е за ключ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 21 Фев 2013, 22:36

Външният вин на колата и интериора+екстри отнемат много повече пари,за да се приведат в ред отколкото един читав мотор втора ръка
Да не говорим,че точно тази кола,проблемите са и с електрониката,а очевидно не си и даваш сметка какво главоболие е това

Но като виждам ти си на друго мнение.
Дано не станеш пишман от майстори и да речеш да се върнеш там,където си с..л на метеното :smoke:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 21 Фев 2013, 23:25

@Disasterr, човек който разбира и то доста ти дава мнение, на което аз а и 90% от хората тук вярваме, но ти си знаеш твоето. Щом си решил да си вземеш курник, направо го купувай, без да питаш. Съответно повече тук няма кой какво да ти каже.

М/у другото, колата е перфектна като за теб, мятай се :idea:

Назад към E39