Неоправяема хидравлика!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Неоправяема хидравлика!!!

Мнение от bili1 » 13 Фев 2013, 3:42

Здравейте колеги,проблема вече наистина стана огромен и се вбесих много на тая кола моля ви помогнете!!!
Проблема е следния колата ми е 523 Е39 края на 97г., още преди 3-4г. от как тая кола е при мен гадната и хидравлика вие,проблема Е..в хидравличната помпа поръчах тогава една 2-ра употреба от форума от Е39 на части след като пристигна отидох веднага в сервиза и я сменихме наляхме ново масло,но виенето продължи даже на пълен ляв и пълен десен волан помпата чукаше посъбрах малко мнения относно маслото което съм налял било некачествено тогава го смених с Мотул декстрон 3 да но виенето пак си остана..!След известно каране така поръчах друга помпа от колега от форума (всички го познаваме) от 528 Е39 ръчка,дойде помпата веднага в сервиз сменяме я чукането на пълен ляв и пълен десен го нямаше но виенето си остана :banghead: :banghead: и ясно се чува,че виенето е от помпата наляхме пак ново масло продължи да вие..тогава поръчах чисто ново казанче за хидравличното масло и маркучите от него до помпата сменихме ги виенето остана вече се хванахме за главите всички...карах така колата близо година и сега преди 5-6 дена реших пак да се заема с това досадно виене като френска линейка,запалихме колата взех и 2-ма приятели с мене и отидохме до Хасково да видим една 528 Е39 98г. автомат на части запалихме я влезнах вътре тиха нищо не се чува въртя волана лек перфектен отворихме капака слушахме помпата въртяхме волана тихо нищо не се чува викам сваляй я взимам я!
Взехме помпата и на другия ден още в сервиза отидох за смяна,дигнахме колата махнахме корите разкачихме помпата и запалихме колата без ремък и без помпа за малко да чуем само и да се убедим,че виенето е било от помпата..нямаше виене тя е била да ама слагаме ги една до друга с новата която купих имат разлики :shock: :shock: а аз знаех че хидравличните помпи на Е39-ките са еднакви,самите помпи са еднакви но ролката на старата ми помпа е по-голяма и е пластмасова,а на новата която взех по малка и метална и захващането им отзад е различно викам а сега де какво правим...майстора вика няма страшно помпите са еднакви сменяме ролката и петата за захващане и готово така и направихме прехвърлихме ролката от старата помпа на новата и захващането отзад и я сложихме проверихме всички останали ролки по двигателя за шумове (сменял съм ги) проверихме и ремъците (сменял съм ги) всичко е 6 няма проблеми наляхме ново масло декстрон 3 (непомня марката нещо с Х...) както е дигната колата запалихме я обезвъздушихме помпата пуснахме колата майстора вика айде иди покарай и ела да кажеш как е тръгвам аз колата тиха неможе да се чуе че работи покарах пробвах въртях волана лекичък супер връщам се плащам му и последните 2-3 дена не я спрях колата от кеф да я слушам как работи!
Да обаче вчера сутринта паля колата абе нещо като май пак леко вие отворих капака проверих маслото има масло не е мръднало понаслушах се като май май леко пак е почнало да вие викам внушавам си да ама не,качва се приятелката викам и абе май пак вие тая помпа и тя потвърди вика да по шумна е от вчера викнах мойте приятели и те я чуха хванаха са за главите викат е те такъв филм няма пак е почнала да вие и тая помпа :banghead: :banghead: :banghead: вече немога да разбера какво става с тая хидравлика налях сумати пари за да утихне един път завинаги смених всичко възможно и все без резултат имаше за последните 4-5 дена смених 3 помпи казанче маркучи и 4 пъти хидравлично масло,какво по дяволите развива тия помпи като линейки в тая кола..... :evil: значи чудя се проблема дали сега е от това че прехвърлихме по голяма ролка на тая помпа и сега евентуално да работи на по високи обороти,ама няма логика защото като дадеш газ същата работа оборотите на помпата се увеличават или другата версия е протеклата ми рейка и скъсания ми маншон от единия и край,но съм виждал и чувал 528 с доста разбита и протекла рейка и хидравликата не е виела и волана не е бил тежък...неможем да разберем аз и още хора около мен какво се случва вече с тая кола и тия помпи гледахме я смених всички по тая хидравлика по няколко пъти вече само без рейката,ако това виене и по-тежкия волан идва от нея да я сменям и нея веднага но много запознати хора ми казват че колкото и да е разбита рейката не би трябвало да прави такива мизерии?!?!?!
Има и нещо друго по вин номер колата ми излиза със сервотроник демек рейка с букса,а в същност гледахме рейката ми няма букса никъде демек нямам серво,това е колеги което мога да опиша по проблема ми моля помогнете дайте по компетентно мнение защото за мен това вече е загадка?
Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Re: Неоправяема хидравлика!!!

Мнение от braina » 13 Фев 2013, 9:27

Колега нека бъда първия, който ще ти каже че трябва да си вземеш нова помпа такива неща втора ръка, не се вземат все едно да си купиш ремаци oт моргата мoже да са читави ама си е нож с две остриета. :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 13 Фев 2013, 9:54

Нямаш сервотроник вече,демек рейката да се "втвърдява" когато GM-a каже на клапанчето!
Замислял ли си се че ,самия проблем може да ти е от самата рейка,а не от помпите? Ако рейката са и правени опити за ремонт или е пренатегната,има някакъв проблем,нормално да кара помпата да вие ;)

Помпите за кола със или без сервотроник са едни и същи!Щом колата ти няма букса,за клапана на сервото,значи просто някой преди теб е гръмнал рейката и е предпочел втора употреба(или нова незнам) но без сервотроник!

Да Ви е минавало през ум на премерите едно налягане на помпата и да видите под товар как се държи? И какъв всъщност и е товара ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 13 Фев 2013, 10:41

braina написа:Колега нека бъда първия, който ще ти каже че трябва да си вземеш нова помпа такива неща втора ръка, не се вземат все едно да си купиш ремаци oт моргата мoже да са читави ама си е нож с две остриета. :conf:

Айде бе все едно било, ти нова ли ще си купиш?

Номенклатурен номер : 32411094098
Описание : АТ - ХИДРАВЛИЧНА ПОМПА
Ед.цена (с ДДС) : 935.40 BGN

Или викаш то има и нови под 200лв/пройзведени в с.Стряма, изнесени и пак внесени/, ама те не са нож с две остриета :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 13 Фев 2013, 13:06

Лагерите на алтернатора как са? Проверил ли си дали няма някакво усукване на помпата, така че ролката да не се върти в същата равнина. Не знам как може да стане тоя фал, ама като идея просто.
40653

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 13 Фев 2013, 13:26

Значи относно това чисто нова или втора употреба помпа ще кажа следното държа помпата да е оригинална си немска хубава защото аз нова ще взема има до 200лв. но не се знае колко ще кара тая помпа съмняват ме доста,а оригиналните както е постнал колегата борис по горе виждате каква цена са,но няма смисъл втората помпа която смених ми е пратена от сигурен колега едва ли ще ми прати виеща помпа дори и така да се е случило тая последната която взех лично я чух как работи на колата въртях волана слушах я всичко както си трябва беше си супер,нещо при мен се случва неможем да разберем какво,имам съобщение на лично колегата борис пише,ако има някакви боклуци в системата да пречат на налягането на помпата и от там тя да се тормози тия боклуци според мен може да влезнат през скъсания ми маншон на рейката (според мен,не му разбирам прекалено много) с две думи проблемите май идват от рейката трябва тя да се смени,но съм виждал и чувал 528 с доста разбита протекла рейка нямаше ядове с волан и виене :dunno: ?!?!?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Фев 2013, 13:51

А сетихте ли се да проверите охладителя на сервото, да не са запушени тръбите и да скапва помпата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 13 Фев 2013, 14:42

boris_k написа:
braina написа:Колега нека бъда първия, който ще ти каже че трябва да си вземеш нова помпа такива неща втора ръка, не се вземат все едно да си купиш ремаци oт моргата мoже да са читави ама си е нож с две остриета. :conf:

Айде бе все едно било, ти нова ли ще си купиш?

Номенклатурен номер : 32411094098
Описание : АТ - ХИДРАВЛИЧНА ПОМПА
Ед.цена (с ДДС) : 935.40 BGN

Или викаш то има и нови под 200лв/пройзведени в с.Стряма, изнесени и пак внесени/, ама те не са нож с две остриета :winky:

колега, не че нещо ама официалния дилър не е единствения разпространител на части за бмв има също афтер маркет чаркове който са читави колегата laviatan скоро имаше в наличност тази част и я продаваше на доста добра цена, от която един приятел се възползва и вече незнамз колко време стана всичко си е добре по колата нито вие нито нищо ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 13 Фев 2013, 14:47

сега към автора на темата да кажа, че същото това момче смени 3 попмпи все втора ръка, като вече последната уж не виеше и след седмица се разви и тя като латерна в тунел... след, което си взе нова и проблемите свършиха :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Фев 2013, 15:07

braina написа:...има също афтер маркет чаркове който са читави колегата laviatan скоро имаше в наличност тази част и я продаваше на доста добра цена ...

Ти на тези китайски миндили, дето вече на двама им изкочиха шарнирите на "оригиналния лемфьордер" на супер цена, ако казваш читави...За това никога няма да си купя кола от БГ аз, освен ако не е моята :mhihi:

П.С Придържайте се към темата, без обяснения за нови и стари части. Колегата ясно е написал, че преди да вземе последната помпа е била на колата и са я видели и чули как работи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 13 Фев 2013, 20:28

Забравил съм да пиша помпите който смених и ги махнах от колата си на други Е39 работят без проблем пробвано с приятел от града ми на неговата 528-ца сменихме помпите един път после си ги върнахме обратно на 100% нещо се случва при мен,сега ми стана интересно с това запушване..охлаждане на сервотроника нещо неразбрах,ако може колегата да ми обясни така,че като ида в сервиза да обясня и аз на майсторите къде да гледат и какво да пробват,по вин номер имам сервотроник,а в същност нямам рейка с букса на нея обикновенна ми е рейката!?! :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Фев 2013, 21:05

Колега, проблема със сигурност не тие в помпите, или поне не във всичките. Някой по-горе посочи да се измери налягането в системата. Силно го препоръчвам и аз, преди да продължиш с покупките. Също така сравнете резултата с безппроблемна кола...
Успех ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 13 Фев 2013, 21:38

Колега,
щом колата ти по VIN излиза,че има сервотроник,а всъщност на самата рейка нямаш необходимия клапан,обяснението според мен е само едно- рейката на твоя автомобил по един или друг начин е дефектирала,след което е била заменена по незнайна причина с такава без сервотроник! До тук няма никакъв проблем,освен че си загубил една екстра(сервотроника)!

Хидравличната помпа,която всъщност прави налягането за да може рейката да функционира,е една и съща на кола "без" и "със" сервотроник!
Както казах по-горе,закачете един манометър и проверете какво налягане прави системата на празен ход и съответно на обороти,проверете същото само че при натоварване,тоест когато въртите волана или го задържите под напрежение!

Според мен проблема може би ти идва от кормилната рейка или карето на волана-нещо което кара помпата да се товари и да "шуми" ! Проверете тези неща :!: Имал съм не един случай с шумящи помпи,вследствие на проблем с карето на волана,или проблеми с рейките!

Но трябва да се направят посочените проверки по-горе,няма как и то е желателно да ги направи човек,знаещ какво прави ;)

Както каза Преслав,проверете радиатора на маслото,тръбита за запушвания и т.н .....не мисля,че проблема е там,защото все пак времето в момента не е толкова горещо,че да позволява прекалено нагряване на маслото и промяна на вискозитета му,НО проверете и това :!:

Друго не остана,и без да се засягаш,но закарай колата при някой който познава колите,а не "просто майстор"

Поздрави и Успех :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Фев 2013, 22:50

bili1 написа:Забравил съм да пиша помпите който смених и ги махнах от колата си на други Е39 работят без проблем пробвано с приятел от града ми на неговата 528-ца сменихме помпите един път после си ги върнахме обратно на 100% нещо се случва при мен,сега ми стана интересно с това запушване..охлаждане на сервотроника нещо неразбрах,ако може колегата да ми обясни така,че като ида в сервиза да обясня и аз на майсторите къде да гледат и какво да пробват,по вин номер имам сервотроник,а в същност нямам рейка с букса на нея обикновенна ми е рейката!?! :dunno:

Щом като си сменил маркучите и казанчето, би трябвало да сте видели, че хидравличната течност минава през охладител. Двата маркуча от хидравликата, които влизат от лявата страна на водния радиатор са към охладителя, който стои м/у двата радиатора. Номер 12 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=20
Свалете го и го надуйте да видидите да не е задръстен или натиснат някъде.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 14 Фев 2013, 1:39

mad_presley написа:
bili1 написа:Забравил съм да пиша помпите който смених и ги махнах от колата си на други Е39 работят без проблем пробвано с приятел от града ми на неговата 528-ца сменихме помпите един път после си ги върнахме обратно на 100% нещо се случва при мен,сега ми стана интересно с това запушване..охлаждане на сервотроника нещо неразбрах,ако може колегата да ми обясни така,че като ида в сервиза да обясня и аз на майсторите къде да гледат и какво да пробват,по вин номер имам сервотроник,а в същност нямам рейка с букса на нея обикновенна ми е рейката!?! :dunno:

Щом като си сменил маркучите и казанчето, би трябвало да сте видели, че хидравличната течност минава през охладител. Двата маркуча от хидравликата, които влизат от лявата страна на водния радиатор са към охладителя, който стои м/у двата радиатора. Номер 12 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=20
Свалете го и го надуйте да видидите да не е задръстен или натиснат някъде.

Колега сега като го видях на схемата се сетих какво съм пропуснал да изброя към сменените части :mhihi: тази част и тя е сменена с чисто нова,до тука май всичко сочи към рейка!!! :roll:

Следваща

Назад към E39