Евентуален проблем с AIR BAG централа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Евентуален проблем с AIR BAG централа

Мнение от Gari » 09 Фев 2013, 12:04

Здравейте колеги. След като си оправих повечето проблеми с колицата остана проблема с лампата на Air Bag-а. Тя си свети постоянно.
Проблем се състой в това, че при диагностика не излиза Air Bag-a изобщо. Все едно няма такава функция в колата.
Свалих задните духалки и видях, че централата е там и си е свързана, но ме е страх да рова наляво-надясно. Бихте ли дали предположения, от какво може да идва проблема. Колата е е39, 520i. Моделa e на края на 99г.
Не знам какво трябва да се направи. Централата ли да се смени за да проработи системата... Не знам. Лошото е, че тук нямам
и условия за разглобяване на колата и диагностична апаратура. Мисълта ми е да ме насочите в правилната посока.
Благодаря предварително.
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Re: Евентуален проблем с AIR BAG централа

Мнение от toni » 09 Фев 2013, 13:14

То няма какво да му разглобяваш толкова, на самия модул има две гайки отвиваш ги вадиш буксата и вадиш модула. Тръгваш по моргите и си търсиш друг със същите означения. После при някои, който си разбира от работата, за да инициализира всичко и отново да си имаш бегове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 09 Фев 2013, 16:36

Ако няма захранване към модула не излиза на диагностика. Сега незнам за ейрбега дали има предпазител, но почни от там.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nik » 10 Фев 2013, 22:06

проблема според мен може да е в датчика под пасажерската седалка ( доста често срещано ) обикновенно е лоша връзката в буксата или ако е натиснат с коляно самия датчик :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 10 Фев 2013, 23:25

Gari написа:Здравейте колеги. След като си оправих повечето проблеми с колицата остана проблема с лампата на Air Bag-а. Тя си свети постоянно.
Проблем се състой в това, че при диагностика не излиза Air Bag-a изобщо. Все едно няма такава функция в колата.
Свалих задните духалки и видях, че централата е там и си е свързана, но ме е страх да рова наляво-надясно. Бихте ли дали предположения, от какво може да идва проблема. Колата е е39, 520i. Моделa e на края на 99г.
Не знам какво трябва да се направи. Централата ли да се смени за да проработи системата... Не знам. Лошото е, че тук нямам
и условия за разглобяване на колата и диагностична апаратура. Мисълта ми е да ме насочите в правилната посока.
Благодаря предварително.

или да се е прецакала самата централа и да не се чете на диагностика имал съм го този проблем на няколко коли и се оправя само като се възстоновява епрома на централата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 11 Фев 2013, 2:01

Nik написа:проблема според мен може да е в датчика под пасажерската седалка ( доста често срещано ) обикновенно е лоша връзката в буксата или ако е натиснат с коляно самия датчик :)

Не е датчик. Както съм написал, AirBag системата не съществува при диагностика. Явно ще трябва да се подменя или
да се рови в нея...
Не искам много, искам всичко!

Назад към E39