Проблем с нивомата САМО НА СТУДЕНО
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- radik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 3.0 218 hp
Проблем с нивомата САМО НА СТУДЕНО
Здравейте колеги,
Миналата зима започна да ми свети лампата на нивомата. Един път светка и спадат и двете възглавници равномерно, един път само свети без да спадат. Когато спаднат се получава тъпия момент, когато почвам да давам на контакт и да махам контакта по 1-2-3 пъти до като "зацепи" компресора и почне да пълни......такаааа това беше миналата зима. Тази зима е малко по добре - 3-4 пъти само ми се случи и то просто индикира лампата, без да спада задницата, без да чувам компресора.... Тоест като изключим, че свети лампата - няма проблем. Отбелязвам че това се случва само зимата и съм забелязал, че под 1-2градуса - тоест на студенко. Летата нито веднъж.
П.С. Малко предистория.... Едната възглавница я смених с чисто нова, гаранция и двете напълно изправни. Преди 2 зими/мисля лятотот преди първата горепосочена зима/ имах отечка на бушон номер 4 под жабката/на него са вързани плафоните в купето, водата в казанчето на чистачките и НИВОМАТА/. Тъй като тогава ми искаха много пари да оставям колата по разни сервизи да ми търсят утечката ми сложиха едно реле на бушона - съответно когато не е на контакт не ми работи нивомата. И най - накрая ВЪПРОСЪТ: От какво е това според вас? Аз се съмнявам в модулът на нивомата/заради отечката - мое мнение, че там има нещо нередно/, компресора може - ли да има конденз в него, или датчиците отдолу на носачите нещо зимата да сгъват???? Аз до такава логика съм стигнал, но сега в студа не ми се разглобява задницата да откачам нещата, а ако са датчиците с нещо да ги пръскам ли?
П.С.2 : Извинявам се за дългата тема - идеята е да се избегнат илишните питания
Миналата зима започна да ми свети лампата на нивомата. Един път светка и спадат и двете възглавници равномерно, един път само свети без да спадат. Когато спаднат се получава тъпия момент, когато почвам да давам на контакт и да махам контакта по 1-2-3 пъти до като "зацепи" компресора и почне да пълни......такаааа това беше миналата зима. Тази зима е малко по добре - 3-4 пъти само ми се случи и то просто индикира лампата, без да спада задницата, без да чувам компресора.... Тоест като изключим, че свети лампата - няма проблем. Отбелязвам че това се случва само зимата и съм забелязал, че под 1-2градуса - тоест на студенко. Летата нито веднъж.
П.С. Малко предистория.... Едната възглавница я смених с чисто нова, гаранция и двете напълно изправни. Преди 2 зими/мисля лятотот преди първата горепосочена зима/ имах отечка на бушон номер 4 под жабката/на него са вързани плафоните в купето, водата в казанчето на чистачките и НИВОМАТА/. Тъй като тогава ми искаха много пари да оставям колата по разни сервизи да ми търсят утечката ми сложиха едно реле на бушона - съответно когато не е на контакт не ми работи нивомата. И най - накрая ВЪПРОСЪТ: От какво е това според вас? Аз се съмнявам в модулът на нивомата/заради отечката - мое мнение, че там има нещо нередно/, компресора може - ли да има конденз в него, или датчиците отдолу на носачите нещо зимата да сгъват???? Аз до такава логика съм стигнал, но сега в студа не ми се разглобява задницата да откачам нещата, а ако са датчиците с нещо да ги пръскам ли?
П.С.2 : Извинявам се за дългата тема - идеята е да се избегнат илишните питания

Последна промяна radik на 29 Яну 2013, 0:33, променена общо 1 път
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Проблем с нивомата САМО НА СТУДЕНО
Възможно е да е модула, но по-вероятната причина е лоша връзка щом в студеното е проблема.
ПП "Утечка" се пише

ПП "Утечка" се пише

- radik
- кандидат ентусиаст
-
Лоша връзка на датчиците долу на носачите или?? Мерси за "Утечката" - не сме безгрешни 

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
и аз имам такав проблем на моята Х5 4.4. 2001 ,компресор,вазглавници всичко е ок..??? но пада сама??
така е вече 1 месец откакто я купих...ако никой не може да я оправи май ще слагам пружини
не знам какво да правя вече??

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ако е по датчиците ще стой или на едната или на другата страна да речем, но не е изключено и там да има проблем. По-скоро около управлението и/или компресора. То му и трябва време да "разбере" управлението какво е положението на задницата. А така както е направено с допълнителното реле това време се увеличава. За това е зацепвало след няколко пъти като дадеш на контакт. Най-добре я отстрани утечката и нещата може да си дойдат на мястото.

- radik
- кандидат ентусиаст
-
Колеги сега ди отивам на изпит и постоянно ми го правеше номера с лампата - без да пада задницата. Дали да пробвам да махна отечката и да сменя модула? Има ли смисъл от упражнението?
6 мнения
• Страница 1 от 1