Към колегите с 540i, справка обороти :)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Към колегите с 540i, справка обороти :)
Колеги, имам една молба към тези с 540i автомат. Може ли да сравните оборотите в скритите менюта с показанията на стрелката. Интересува ме на 2000, 3000, 4000...дали имате някакво голямо отклонение в показанията на стрелката и на сервизното меню. Теста може и да е на място, не в движение.
В сервизното меню се влиза, като се задрържи десния бутон на километража, докато се покаже TEST 1, пак с десния бутон отивате на TEST 7, влизате в менюто с левия бутон, първото показание е температура на антифриза, натискате пак левия бутон и там са оборотите.
Ако не ви е отключено сервизното меню, сборувайте последните 5 цифри от VIN номера си, идете на TEST 3, влезте с левия бутон и ще ви изпише LOCK ON, наберете с левия бутон сбора от последните 5 цифри на VIN-а и натиснете десния бутон. След това, както съм го описал горе.
Благодарско на отзовалите се
В сервизното меню се влиза, като се задрържи десния бутон на километража, докато се покаже TEST 1, пак с десния бутон отивате на TEST 7, влизате в менюто с левия бутон, първото показание е температура на антифриза, натискате пак левия бутон и там са оборотите.
Ако не ви е отключено сервизното меню, сборувайте последните 5 цифри от VIN номера си, идете на TEST 3, влезте с левия бутон и ще ви изпише LOCK ON, наберете с левия бутон сбора от последните 5 цифри на VIN-а и натиснете десния бутон. След това, както съм го описал горе.
Благодарско на отзовалите се

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Към колегите с 540i, справка обороти :)
При мен при 2000 по оборотомер 2020 на борд, при 3000->3015, 4000->3990. Не знам колко е точно защото показанието варира +/- 20-30 об./мин. За по 5-6 секунди съм задържал (колкото мога) на оборотите. Но общо взето съответства показанието на стрелката с показанието по борд.

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
При мен ми се струва по-точно от на колегата горе, съответства си.
И за по добра сверка го правих с лаптопа, задавах точните обороти които да държи колата и гледах стрелката колко показва.
И за по добра сверка го правих с лаптопа, задавах точните обороти които да държи колата и гледах стрелката колко показва.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Хм, много странно. При мен има правопропорционална грешка в минус при увеличаване на оборотите. При айдъл оборотите са 1:1 стрелка и борд, но тръгнат ли нагоре вече отклонението става доста голямо до 400 оборота в минус при 4000 на стрелката. Това хем с оригиналния километраж, хем с един от 2005-та, който кодирах за колата.
@gentata, ако нямаш нищо против, като се оправи времето да се видим, да видя каква е разликата в кодировките ни.
@gentata, ако нямаш нищо против, като се оправи времето да се видим, да видя каква е разликата в кодировките ни.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Няма проблеми, да се пооправи само времето 

5 мнения
• Страница 1 от 1