Бояджия-тенекиджия

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Бояджия-тенекиджия

Мнение от DekeR » 22 Яну 2013, 18:04

Здравейте!! Винаги съм мразел да си мия, колата зимата...защото след всяка мивка ме боли все повече сърцето!! И този път не е по различен...след мивка, лъсна леко сгънат и надран преден десен калник(по самия ръб), също така надраскана броня и лайсна към нея, но това е по малкото зло!! Та се обръщам към Вас с молбата, да ме насочите към някой колега който би ми помогнал или към сервиз, с надеждата да не ми смъкна кожата за единия калник!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Re: Бояджия-тенекиджия

Мнение от Николай К » 22 Яну 2013, 18:18

Можеш да си вземеш един втора употреба за 50- 60лв,вместо да даваш за елемент 120-150лв на бояджия.
Поздрави!
Николай Кадийски

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Яну 2013, 18:43

Какво имаш предвид под смъкване на кожа колега ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DekeR » 23 Яну 2013, 12:17

Ами нещо което и колегата, каза...някакъв вариант за направа без да оставя около 300лв. за нещо не толкова съществено!! Било то покупка на друг и т.н. защото до сега не съм опирал до такива услуги и търся на удачния вариант !! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 24 Яну 2013, 0:23

DekeR написа:Ами нещо което и колегата, каза...някакъв вариант за направа без да оставя около 300лв. за нещо не толкова съществено!! Било то покупка на друг и т.н. защото до сега не съм опирал до такива услуги и търся на удачния вариант !! ;)

Ами последно - цена на елемент за боядисване - ок. 150 лв. В С-я може и повече да е. Ако имаш каско, можеш и да вземеш някой лев. Аз есента от "Булинс" за изчукване и боядисване на преден л. калник + пр. броня, взех..........150 ЛВ. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DekeR » 24 Яну 2013, 1:15

Аз парите от от каското си ги чакам, идеята ми е не да спестя от тях, а да си го направя като хората не после да има разлика или нещо подобно !!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 24 Яну 2013, 9:25

Вариянтите са няколко
1.Към който си се насочил,отиваш в сервиз или на майстор и ти правят колата.Цените варират от 100,до към 150 лв.Има и по-скъпо,но предполагам не е интересно...
2.Взимаш калник в твоя цвят и си го монтираш.
3.Боя и лак на спреи.
Във форума има няколко предложения за сервизи и майстори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Яну 2013, 9:41

DekeR написа:Аз парите от от каското си ги чакам, идеята ми е не да спестя от тях, а да си го направя като хората не после да има разлика или нещо подобно !!

Хубаво и евтино не вървят ръка за ръка :mhihi: Добрите тенекеджии и бояджии не стоят без работа, съответно взимат добри пари. Приготви си 150+лв за детайл за да не плачеш после
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 24 Яну 2013, 10:36

За жалост дори и с тази цена може да плаче после.

Избора на тенекеджия зависи от това колко си капризен.
Ако си дебил и не ти пука, ще ти я направят за 80 кинта, ако си леко дребнав 150 на детайл може и ди хареса как става.

В случай обаче че си истински педантичен за 150 лева на детайл както трябва - майстора наистина трябва да не е поредното мързеливо леке което гледа просто да те мине от ред.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 24 Яну 2013, 11:19

Аз съм доволен от един Илиян от Обеля. Човека взима найстина около 100-120лв на дейтайл до 150лв за по-голям като капак, но за мен става перфектно. Но както enchev казва, всеки си сам си има виждане.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 24 Яну 2013, 23:59

На мен също ще ми се наложи да ползвам такива услуги.Имам огънат праг между вратите,не е нещо фрапатно но ще се прави 100%.Някой имал ли е подобен проблем,защтото малко ме притеснява как точно ще се изправя прага и колко ще ми струва "удоволствийето".
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 25 Яну 2013, 10:45

MPOWERfan написа:На мен също ще ми се наложи да ползвам такива услуги.Имам огънат праг между вратите,не е нещо фрапатно но ще се прави 100%.Някой имал ли е подобен проблем,защтото малко ме притеснява как точно ще се изправя прага и колко ще ми струва "удоволствийето".

Много зависи колко е подблит прага...
1.Т.нар обратен чук или спотер.На попистена ламарина лепиш пирони и с обратния чук се изтегля вдлъбнатината.После един скромен ред от различни грундове,покрития и боя.И много важно,за да се отдалечи срещата с ръждата-консервационна вакса/течен парафин вътре в прага,щото където са "лепени" пироните,нищо не пази ламарината отвътре и лесно корозира.
2.Ако прага е мнага подбит или смяна на целия или поне на най-увреденото място.И пак покритията вътре и вън за да не ръждяса за един сезон.
Цената е според кой ще го прави,какви материяли ще се подберът и много други фактори.

ПП.сегяа се загледах,че си от Перник,при вас цените са с 30-50% по-ниски отколкото в София,незнам обече как е положението с качеството :D .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 25 Яну 2013, 11:28

Днес ще ходя до един познат да видим каква цена ще каже за прага.Като площ е подбит малко,не вярвам да е кой знае колко трудоемко да се направи.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

Назад към E39