БМВ 520i ГИ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

БМВ 520i ГИ

Мнение от dunab » 18 Яну 2013, 12:46

Здравейте!Имам 520 с ГИ колата работи перфектно и на бензин и на газ,но от вчера светва на таблото проблем с двигателя.Какъв може да е проблема?Таблото светна по време на движение, като се надявах след изгасване да сработи компютъра и повече да не светва.За съжаление тази сутрин след запалване лампата остана да свети.Какъв може да е проблема благодаря предварително на всички които могат да дадат компетентно мнение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Re: БМВ 520i ГИ

Мнение от doncheff » 18 Яну 2013, 12:50

Най-лесно ще разбереш, ако я закачиш на диагностика. Така би трябвало да си покаже проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Яну 2013, 13:21

Ако преди си карал колата да речем 2-3 хил. км и не е светвала тази лампа има два основни варианта:
1. Настройките на газта са били перфектни, но впоследствие за избягали нанякъде и бензиновият компютър вече не ги харесва (богата/бедна смес). Може да са избягали като се почне от филтрите за газта и се мине през изпарител, и накрая се стигне до рейката с газовите инжектори.
2. Изгоряла е ламбда сонда и компютърът иска да се обърне внимание на това.
НО!!! Както е казал колегата, трябва да се направи диагностика, за да се види какво точно означава светенето на тази лампа. Кажи после какво е показала диагностиката и ще се прецени какво е най-добре да се направи.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от dunab » 18 Яну 2013, 15:43

закарах я на диагностика и казаха ,че компютъра показвал гаснене на шестте цилиндъра и от там показанието на проблем в двигателя.За сведение аз съм сменил свещите преди 300км с чисто нови NGK и не би трябвало да имам проблем с тях.Да не говорим ,че тя не прекъсва по никакъв начин нито на тихи нито на високи обороти.Майстора който прави диагностиката каза ,че по скоро е от газовата...Възможно ли е да е прав?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 18 Яну 2013, 20:24

dunab написа:закарах я на диагностика и казаха ,че компютъра показвал гаснене на шестте цилиндъра и от там показанието на проблем в двигателя.За сведение аз съм сменил свещите преди 300км с чисто нови NGK и не би трябвало да имам проблем с тях.Да не говорим ,че тя не прекъсва по никакъв начин нито на тихи нито на високи обороти.Майстора който прави диагностиката каза ,че по скоро е от газовата...Възможно ли е да е прав?

Да. Възможно е. Моята е също на газ. Така съм я купил, така си я карам. Работи перфектно и на ниски и на високи обороти.
Светва ми лампата на чека ако я понастъпя малко повече. Отдавам го на стари ламбда сонди, защото след като се кротна лампата си гасне сама. Понякога не веднага, след 1-2 дни, но гасне и така до следващото настъпване. Говоря за над 5000 об.
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 18 Яну 2013, 23:50

Споко, колега! Всичко е от газта, с която зареждаш. И при мене е така - като зареждах от една верига, постоянно карах на светната индикация. Смених газта с друг доставчик и индикацията почти не се появява повече. А преди това що притеснения, що центровки на ГИ/ в гаранция е/, що пари за диагностика...... щом си доволен от вървежа, оборотите и разхода, не се коси.
P.S. А за газостанциите няма да кажа, докато не си платят за рекламата :mrgreen:

Назад към E39