Бекер БМ54
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Бекер БМ54
Колеги,
Изчезна ми задна дясна колона. Рових из форумите и намерих ,че това е common issue на тези радио модули. Проблема ми е че след като го свалих замерихме с един приятел ( аудио видео ремонти). Каза че няма проблем в крайното стъпало и че всичко е наред. Няма студени спойки и тн.
Сложих ме го и хоп... всичко си работише както трябва. Но 1 ден по късно проблема пак се появи. Сега обаче сме в задънена улица. Гледаме цялата схема на интегралите и тн за да разберем кое от къде минава и кое дели каналите на леви десни и тн. Колоната работи и няма проблем с нея. Тъпото е че не знаем на къде да поемем, след цялата тази галимаця. Сега презапояваме спойките тъй като ту работи ту не работи. Според вас къде може да е проблема ?
Изчезна ми задна дясна колона. Рових из форумите и намерих ,че това е common issue на тези радио модули. Проблема ми е че след като го свалих замерихме с един приятел ( аудио видео ремонти). Каза че няма проблем в крайното стъпало и че всичко е наред. Няма студени спойки и тн.
Сложих ме го и хоп... всичко си работише както трябва. Но 1 ден по късно проблема пак се появи. Сега обаче сме в задънена улица. Гледаме цялата схема на интегралите и тн за да разберем кое от къде минава и кое дели каналите на леви десни и тн. Колоната работи и няма проблем с нея. Тъпото е че не знаем на къде да поемем, след цялата тази галимаця. Сега презапояваме спойките тъй като ту работи ту не работи. Според вас къде може да е проблема ?
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Бекер БМ54
ivo86 написа:Колеги,
ако напишеш в търсачката "проблем бм54" ще се изумиш колко много решения има на този масов проблем колега, ето пример
viewtopic.php?f=34&t=260126&p=3540254&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D0%B1%D0%BC54#p3540254
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Гледам съм ги тези теми. Пак казвам искам да съм сигурен на 100 % че е крайното стъпало. Лошото е че не знам как да го замеря. При мен ту се появява ту изчезва за мен това е студена спойка. Интересно ми е с какви ТДА-та ги сменят ? 100лв определено няма да дам за 12 спойки и 30лв за материалите 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Не е студена спойка, а е прегоряла спойка. Ако смяташ, че само с презапояване ще направиш нещо, от сега да ти кажа, че този проблем е мъдрен от преди 7-10 години и всички са стигнали до решение с ново крайно стъпало, както е показано тук http://www.dg-onlinehandel.de/Anleitung ... itung.html
Ако намериш някакво друго решение, сподели го, но това за 30-те лв части малко го казваш не на място. Ако имаш нужните умения да си го направиш сам, пробвай и като започне да ти пука при стартиране и започнеш да даваш по 10 по 20лв, със сигурност ще надминеш тези 100лв и пак няма да имаш успех вярвай ми и това е точно, защото малко хора знаят какви ТДА да сложат.
Ако намериш някакво друго решение, сподели го, но това за 30-те лв части малко го казваш не на място. Ако имаш нужните умения да си го направиш сам, пробвай и като започне да ти пука при стартиране и започнеш да даваш по 10 по 20лв, със сигурност ще надминеш тези 100лв и пак няма да имаш успех вярвай ми и това е точно, защото малко хора знаят какви ТДА да сложат.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Точно в това ми се изразява въпроса... Кое е най доброто и най удачното ТДА. Тук ми казват да сложа на ДобриКит 2х40w и се слагат ЛЦ филтри( така ми казаха) и пукането изчезва. Нямам представа и аз кое тда да избера и да е точно това.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
На мен поправянето на радиомодула излезе 75лв, като 45 струваше платката (четириканално крайно стъпало) и останалите за труд. Проблема с “пукането“ до колкото ми стана ясно от коментарите на майстора се оправя с правилно връзване на “mute“ кабела. Според него ако се върже където му е мястото при завъртане на ключа няма рязко подаване на сигнал към говорителите, и съответно не се получава това досадно “пукане“
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
така нареното( пукане ) зависи от краиния усилвател който вграждате. т.е. дали има стендбай режим или се налага да се направи закъснителна верига в захранването на усилвателя за да се отстрани пукането.
аз използвам тези http://dobrikit.net/NCHUSILVATEL-2H40w-p-31.html имат добро усилване, качествен звук и ниско ниво на шума.
аз използвам тези http://dobrikit.net/NCHUSILVATEL-2H40w-p-31.html имат добро усилване, качествен звук и ниско ниво на шума.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Извинявам се на колегата че му пиша в темата.
Има ли някой в София който да може да отремонтира
това досадно пукане че и при мене го има.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ICHIBAN написа:Извинявам се на колегата че му пиша в темата.
Ами колегата @NAPSTERS, който е писал над теб

9 мнения
• Страница 1 от 1