Е39 фиксатори на скорости
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Е39 фиксатори на скорости
Здравейте колеги,
Имам проблема със скоростния лост, който държи лоста в позиция към пета предавка, когато е на свободна. Разбрах че се сменят фиксатори към 5та и задна но днес звънях във Варна карс и така и не разбраха що е то фиксатор. Та молбата ми е ако може някой да ми каже кои номера са тези 2 фиксатора за да си ги поръчам и чак тогава да вляза в сервиз, защото при всички положения са с поръчка.
Колата е Е39 525 ТДС 98 година.
Благодаря.
Имам проблема със скоростния лост, който държи лоста в позиция към пета предавка, когато е на свободна. Разбрах че се сменят фиксатори към 5та и задна но днес звънях във Варна карс и така и не разбраха що е то фиксатор. Та молбата ми е ако може някой да ми каже кои номера са тези 2 фиксатора за да си ги поръчам и чак тогава да вляза в сервиз, защото при всички положения са с поръчка.
Колата е Е39 525 ТДС 98 година.
Благодаря.
- nicks11
- Потребител
-
- Кара: BMW & Alfa Romeo
Re: Е39 фиксатори на скорости
Ако лостът е наред, на свободна трябва да стои между 3-та и 4-та.
BMW E39 525TDS Touring & Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Е тез пък от Варна Карс може ли да не знаят що е то фиксатор ???????????????
Ама ти нали знаеш, че трябва да се свали кутията и съответно отвори и подменят съответните детайли ? Определено цената във Варна Карс превишава 3 кратно цената на кутия втора ръка. А и те едва ли ако ти е съединителя за смяна биха ти сложили отново стария износен......

- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Не не, отдавна не използвам сервиза на варна карс
Ясна ми е процедурата и ще е в друг сервиз, идеята е да си взема сам фиксаторите преди да вляза за да спестя време без кола.. Някой да помага с realoema?

Ясна ми е процедурата и ще е в друг сервиз, идеята е да си взема сам фиксаторите преди да вляза за да спестя време без кола.. Някой да помага с realoema?

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
И аз имам подобен проблем,много често лоста застава като за 5-та не се връща в средно положение.Но май филма е голям с ремоната ...
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
тоя филм с фиксаторите няма ли да ви излезе по ефтино една кутия втора ръка читава
Барай шишарката Минкеее ....
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
При мен не е толко проблемно,особено като съм свиклнал.На брат ми Е39-ката същтата работа ...явно е често срещтан проблем.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- anzak
- старши ентусиаст
-
като се замисля май на дизелаците и особено на комън рейла сякаш по често е срещано
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
anzak написа:като се замисля май на дизелаците и особено на комън рейла сякаш по често е срещано
И защо така реши?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- anzak
- старши ентусиаст
-
ми защото повече оплаквания съм чувал от собствениците на такива модели може би защото са дизели повече вибрации поразбити двумасови маховици .... но това са си само мои предположения
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
anzak написа:ми защото повече оплаквания съм чувал от собствениците на такива модели
Това е защото повечето дизели без значение тдс/д са над 300-400-хиляди. Аз оплаквания от скорости нямам,единствено втора малко по-така влиза но разбираемо защо... Смених маслото на скоростите преди година въпреки че ми обясняваха че било вечно оригиналното...
До автора не се занимавай да ремонтираш твойте скорости а взимай читави втора ръка...
П.П Маховиците са демферни,не "двомасови".
Последна промяна boksioraE39 на 08 Яну 2013, 12:46, променена общо 2 пъти

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Аз съм сменял въпросните фиксатори, но е голяма играчка, плюс това покрай тях има сума ти щифтове, синхронизатори, семерини и т.н Отделно ти трябва после специален инструмент за лагерите на кутията..
В сервиза в който работя, отдавна се отказаха да ремонтират скорости поради високата цена на ремонта и купуват външна услуга към други фирми...
Значи ако ти е заминал съединителя, плюс смяна на масло, и основен преглед на кутията в БГ може да ти поискат към 500 лв. всичко, което за 15 годишна кола си е излишно пилеене на средства, вземай една втора ръка и не се занимавай, после твоята ако искаш си я ремонтирай.
В сервиза в който работя, отдавна се отказаха да ремонтират скорости поради високата цена на ремонта и купуват външна услуга към други фирми...
Значи ако ти е заминал съединителя, плюс смяна на масло, и основен преглед на кутията в БГ може да ти поискат към 500 лв. всичко, което за 15 годишна кола си е излишно пилеене на средства, вземай една втора ръка и не се занимавай, после твоята ако искаш си я ремонтирай.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Аз си имам друга кутия на която преди 5 години правих това с 5та и си беше супер. По спомен с труда излиза около 150 лв. Но на въпросната кутия започна да вибрира лоста когато е към втора... Затова взех втора ръка но сега пак го има това с 5. Общо взето си е проблем на тези кутии и по добре да си го оправя.
Номерът трябва да е това 23 11 7 542 726
Проблемът е известен, появява се почти при всички кутии (рано или късно). Ето ти един линк motor-talk
Кутията не се отваря, но се сваля. Това е и лошата новина. Та с две думи основно плащаш за сваляне и качване на кутията.
Проблемът е известен, появява се почти при всички кутии (рано или късно). Ето ти един линк motor-talk
Кутията не се отваря, но се сваля. Това е и лошата новина. Та с две думи основно плащаш за сваляне и качване на кутията.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
И аз имам същия проблем и взе да го прави вече доста често, но си мисля да я ремонтирам по добре поне знам че съм правил процедурата, а 2ра ръка като я взема каква е гаранцията, че няма пак да се наложи да и се сменят тия фиксатори...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2