Последствия от счупено турбо?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Последствия от счупено турбо?
Здравейте колеги, днес ми се струши турбото на Е39 525да 2001г., та въпросът ми е следният, понеже бях дал колата на един познат и не бях с нея не знам какво точно се е случило, по неговите обяснения е започнало да излиза много пушек от ауспуха и е изхвърлело маслото от там, след което е изгасил колата, за турбото е ясно ще се купува ново или ще се рециклира това, но може ли да има някакви последствия за двигателя от проблема с турбото? Благодаря предварително на отзовалите се, и весело посрещане на новогодишните празници.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Последствия от счупено турбо?
Търсачката пита ли?
Ето жокер: viewtopic.php?f=35&t=253128&hilit=%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE
Ето жокер: viewtopic.php?f=35&t=253128&hilit=%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Не аз питам дали може да има някакви последствия за двигателя и какви може да са те, а тя турбината присвирваше и си мисля че им е дошло времето.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колега аз карах моята кола около 30км със счупено търбо и нямам никакъв проблем с двигателя.Турбото беше тотал-щета ,след което беше рециклирано и вече 1 година(30 000км) нямам никакви проблеми,нито с турбото нито с двигателя 
Искрено ти пожелавам и при теб да е така
Поздрави!

Искрено ти пожелавам и при теб да е така

Поздрави!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Кофти става когато почне да вкарва масло в двигателя, ако не реагираш да угасиш мотора увреме.

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Колега аз карах моята кола около 30км със счупено търбо и нямам никакъв проблем с двигателя.Турбото беше тотал-щета ,след което беше рециклирано и вече 1 година(30 000км)
Колега,ако е тотал щета,турбото не подлежи на рециклиране,след което,вярвай ми,имаш 10сек до тотал щета на мотора.До автора-чупил съм на две мои коли турбо заради пренадуване.Ако е излязъл бял пушек от ауспуха и се е чуло яко тракане от мотора,това означава,че турбото е вкарало масло в мотора,което при работещ мотор означава неконтролирано подаване на гориво,което не изгаря всичкото,което от своя страна води до рязко повишаване на оборотите и "хидравличен удар".В този случай единствения начин да угасиш мотора преди да се пръсне е на 5-та и спирачка(ръчна,крачна),но за това трябва реакция в рамките на некви секунди.И при двата ми случая не успях да угася мотора,резултат-Сеат Леон тди-една биела отпред през блока,една отзад през блока и няколко пети на вала през картера,Пежо 406 тд-среща на клапани с бутала-от мотора само един здрав блок,всичко друго на салата.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря Ви за помощта колеги, предполагам, че не би трябвало да имам проблеми защото човека ми обяснява че веднага я е угасил след като е пропушила много здраво. Весело посрещане на новата година на всички.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Има ли живи
сега колеги да попитам, изпадна ми супер изгодно една турбина, но е от 530, въпросът ми е мога ли да я монтирам на моята, защото съм чел че други колеги са го правили и мога ли да я дам някаде да я настроят за моята кола? 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ти първо откачи нагнеттателната линия след турбото и я запали на място да видиш мотора поне здрав ли е.Да не наринеш един куп пари за нови турбини и да се окаже че мотора е тотал.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ако е почнала да вкарва масло в мотора и да иска няма да може да изгаси колата а той спомена че са я загасили нормално така че едва ли ще е пострадал мотора ама за всеки случай като монтирате новата турбина откачете маркучите преди колекторите да видите дали ще хвърля масло и ако хвърля свалете интеркулера и турбо пътищата за почистване
Барай шишарката Минкеее ....
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
anzak написа:ако е почнала да вкарва масло в мотора и да иска няма да може да изгаси колата а той спомена че са я загасили нормално така че едва ли ще е пострадал мотора ама за всеки случай като монтирате новата турбина откачете маркучите преди колекторите да видите дали ще хвърля масло и ако хвърля свалете интеркулера и турбо пътищата за почистване
За двигателя съм почти сигурен че е добре, но въпросът е дали ще пасне турбина от 530, дали трябва да и се преправя нещо и да се настройва

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Моля Ви се колеги дайте ми някакъв съвет че доста противоречиви мнения изчетох и не съм сигурен дали ще стане турбина, че утре трябва да отивам да я взимам?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Най добре свали старата и отиди с нея в унитех
https://plus.google.com/115817128893236 ... l=bg&hl=bg
хората си разбират от работата ще се направи дефектация ще се разбере изобщо от турбото ли пуши може ли да се рециклира или трябва нова.При всички положения ще трабва да свалиш старата ама преди това ти казах запали със свален въздуховод да е ясно кво става и виж откъм студената част ли хвърля масло и изобщо хвърля ли.
https://plus.google.com/115817128893236 ... l=bg&hl=bg
хората си разбират от работата ще се направи дефектация ще се разбере изобщо от турбото ли пуши може ли да се рециклира или трябва нова.При всички положения ще трабва да свалиш старата ама преди това ти казах запали със свален въздуховод да е ясно кво става и виж откъм студената част ли хвърля масло и изобщо хвърля ли.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
14 мнения
• Страница 1 от 1