Странно показание на нивото на гориво (е39 тдс)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странно показание на нивото на гориво (е39 тдс)

Мнение от BukTopCaBoB » 24 Дек 2012, 15:56

Колега, от скоро съм с Е39 2,5 тдс и ме притеснява показанието на нивото на нафта в резервоара. Светна ми лампичката и налях 25 литра, след което като дам на контакт и ми се качва стрелката само на 10 (тоест малко под показанието за 15 литра) като върна контакта и пак дам на 1-во положение на ключа , стрелката се качва малко по нагоре... почити до 15. и така с малко мъчение я качвам на реалните 25 литра които са ми в резервоара.и това ми го прави всеки път като запаля. А ако случайно не я "подканя" 2-3 пъти си стои стрелката под 10 литра (свети си лампичката за горивото,че е в резерва) и дори като я карам, не се качва. По принцип са ми изгорели пикселите на таблото ,тоест светят някои , но нищо не се разчита. Разбрах че там е от лентовия кабел, но не вярвам да има нещо общо с показанията на нивото на горивото. Дано да съм се изразил правилно и да сте разбрали проблемът ми . Мерси предварително колеги.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Странно показание на нивото на гориво (е39 тдс)

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Дек 2012, 18:12

viewtopic.php?f=35&t=319979
Колега, тази тема беше само няколко теми под твоята, научете се да четете преди да питате обсъждани неща или поне като питате да е във вече отворена тема!
Успех с решаването на проблема!
Изображение

Назад към E39