е39 тресе на свободна и на ниски

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

е39 тресе на свободна и на ниски

Мнение от EcLipSeR » 15 Дек 2012, 22:15

Става въпрос за 523и с газов инжекцион. Проблема е следния когато колата е студена няма проблем,но загрее ли забелязвам ,че като се спре на светофар или на P (автомат е) почва да се усещат вибрации в купето и мотора не работи равномерно ,на моменти даже стават доста силни вибрациите няма значение дали е на газ или бензин и 2та случая се случва.. Проблеми от мощност и палене няма освен,вчера когато при запалване се чу като пукане от мотора.. Колата е 2000г
Последна промяна EcLipSeR на 29 Дек 2012, 1:47, променена общо 1 път
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: е39 тресе на свободна

Мнение от omegaart » 15 Дек 2012, 22:41

EcLipSeR написа:Става въпрос за 523и с газов инжекцион. Проблема е следния когато колата е студена няма проблем,но загрее ли забелязвам ,че като се спре на светофар или на P (автомат е) почва да се усещат вибрации в купето и мотора не работи равномерно ,на моменти даже стават доста силни вибрациите няма значение дали е на газ или бензин и 2та случая се случва.. Проблеми от мощност и палене няма освен,вчера когато при запалване се чу като пукане от мотора.. Колата е 2000г

Вероятно от някъде дърпа въздух и прави misfire из цилиндрите .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Дек 2012, 23:15

провери си температурните датчици колега... вярвам с диагностика ще излезе :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 16 Дек 2012, 11:20

Мерси колеги препоръчайте ми някой в София,че временно пребивавам там а пък не ми се е налагало да посещавам сервизи в града.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: е39 тресе на свободна и на ниски

Мнение от EcLipSeR » 29 Дек 2012, 1:55

Така: Ходих на сервиз при тези момчета в Пловдив http://www.bgmaps.com/link/0E00D552008E ... 594EFB0F25 и първоначалния проблем бе : спукан филтър на картерни газове.. оставих колата да го сменят и като е взех днес работи дота по зле тресе няма мощност до 3к оборота и като сменям от D -> R някой път даже гасне,както и в движение.. Върнах се при тях и ми казаха,че при сменянето на този филтър може и да са прецакали датчика на горен разклонителен смукателен вал и искат да го сменят,та се чудя дали наистина това е проблема или ме баламосват тъй като ,когато взех колата от сервиз бяха барникали акумолатора както и доста работи по мотора..
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 29 Дек 2012, 14:04

EcLipSeR написа: да са прецакали датчика на горен разклонителен смукателен вал

:mhihi: Това за разКлонителния вал е много добро :yes: Може да са счупили някой клон , на който е закачен вала. :mhihi:
Сега сериозно. При смяната на филтъра на картерните газове , няма как да повредят датчика на вала по какъвто и да е начин. Единствено / което е най вероятно/ да се е опекла изолацията на кабелите , и докато са сменяли филтъра да се е скапал кабела . В такъв случай те вина нямат. Това си болест при Е39. А щом гасне понякога , значи е от датчика на коляновия вал.
P.S Между другото -вала е разпределителен :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 29 Дек 2012, 20:23

ivoo написа:
EcLipSeR написа: да са прецакали датчика на горен разклонителен смукателен вал

:mhihi: Това за разКлонителния вал е много добро :yes: Може да са счупили някой клон , на който е закачен вала. :mhihi:
Сега сериозно. При смяната на филтъра на картерните газове , няма как да повредят датчика на вала по какъвто и да е начин. Единствено / което е най вероятно/ да се е опекла изолацията на кабелите , и докато са сменяли филтъра да се е скапал кабела . В такъв случай те вина нямат. Това си болест при Е39. А щом гасне понякога , значи е от датчика на коляновия вал.
P.S Между другото -вала е разпределителен :yes:

датчика на ала е да.. Роската го хвана днес от рас !
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 09 Яну 2013, 19:46

Колеги проблема продъшжава.. смених свещи дебитомер термостат датчици на смукателни валове и куп дреболий и все така продължава да тресе даже на ниските в движение тресе... идей??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 10 Яну 2013, 0:50

каква марка ти е газа ?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 20 Яну 2013, 13:19

fobos ходих и при тях,сменяха някакви инжектори пак нищо.. от последния сервиз ми казаха ,че според тях датчика на разпределителния вал,който вече сменях и не възнамерявам пак да го сменям докато не се разбере на 100 процента ,че е той което ме съмнява много.. проблема с тресенето си остава... даже до 3хиляди оборота се усещат вибрациите паралелно с натискане с натискането на газта..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от smetkata » 20 Яну 2013, 14:08

колега само на гас ли го прави ако е и на бензин и не дава никакви грешки пробвай да видиш компресията дали нормална на всички цилиндри аз имах подобен проблем оказаха се че имах издухан клапан смених го паснах останалите и никакви ядове повече с тресенето

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 20 Яну 2013, 15:50

smetkata написа:колега само на гас ли го прави ако е и на бензин и не дава никакви грешки пробвай да видиш компресията дали нормална на всички цилиндри аз имах подобен проблем оказаха се че имах издухан клапан смених го паснах останалите и никакви ядове повече с тресенето

Почна само на газ ,после и на бензин... Не дава грешки на диагностика... Дотегнало ми е от сервизи последно време сменил съм 6 и никой не може да разбере от какво е това... ще поизчакам малко,че вече нямам нерви и ще проверя за компресията и клапан :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 22 Яну 2013, 17:41

Колега аз имах същия проблем,излезе бубина.На ниски обороти ми прекъсваше първо на газ после започна и на бензин.Свали ги и с един мултицед им замери съпротивлението,аз така хванах повредената.Не се хвърляй веднага на компресия и клапани,ако имаше проблем там щеше да имаш проблеми и на високи обороти.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от ti6o » 03 Фев 2013, 0:05

Stennli написа:Колега аз имах същия проблем,излезе бубина.На ниски обороти ми прекъсваше първо на газ после започна и на бензин.Свали ги и с един мултицед им замери съпротивлението,аз така хванах повредената.Не се хвърляй веднага на компресия и клапани,ако имаше проблем там щеше да имаш проблеми и на високи обороти.

:yes: и аз на това залагам , като си на газ и ти претриса отвори капака и отгоре кадето ти е рейката на газта почвай да ги изключваш от буксите един по един цилиндите и виш кой като изключиш не се променя работата на колата (все едно е дали е с него или без ) така ще разбереш ако има проблем в някоя бубина . Макар че това трябваше да излезне на диагностиката :) , но нищо не пречи да пробваш :yes:

Назад към E39