Информация относно вануси

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW520i e39

Информация относно вануси

Мнение от alex2001 » 14 Дек 2012, 8:13

Предстои ми смяна на О-пръстените на ванусите. Мотора ми е М52ТУ двойния ванус.От Ямбол съм и тук няма кой да ми направи този ремонт.За това се интерисувам дали в близките градове (Бургас-Стара Загора ) има такъв човек.Ремонтен комплект за ванусите също нямам защото не знам от каде да взема.Също се интерисувам колко ще ми излезе този ремонт.Благодаря предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Re: Информация относно вануси

Мнение от landolin » 15 Дек 2012, 21:57

А защо ще сменяш пръстените?

По принцип из форума и интернет има доста добри описания и клипчета за тази процедура така, че можеш и сам да ги смениш.

По принцип си отнема доста време (поне на мен ми отне над половин ден) и се свалят доста неща затова може да се очаква да ти вземат за труд поне 70-100лв. Поръчай си ремонтен комплект от Beisan Systems от щатите, не купувай от по евтините от ebay да не ги сменяш после пак :)

За подходящи майстори по добре да се изкажат колеги от твоя район.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Мнение от another90sm » 16 Дек 2012, 2:35

Мен също ме вълнува този проблем, понеже видимо имам теч от гарнитурата на ваноса. А вътре за какво става въпрос незнам. Като се сменят такива гарнитури и О-пръстени трябва ли да се презацепва ваноса? Няма ли тука в БГ такива качествени комплекти , че чак от щатите и от е-бей да се поръчва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Дек 2012, 3:46

Упътване за ремонт:

(текст и картинки + всички нужни части за ремонта)
http://www.beisansystems.com/procedures ... cedure.htm

(видео)
http://www.youtube.com/watch?v=nXrhGXbYKhQ

Ако все пак прецените, че не можете да се справите...

@Alex2001 - Във Бургас опцията е Митко БМВ-то, но трябва да се говори с него - не вярвам да откаже.
@another90sm - познавам човек в Пловдив, който може да помогне. Любака в Кичука.

Координати на ЛС.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от landolin » 16 Дек 2012, 21:02

another90sm написа:Мен също ме вълнува този проблем, понеже видимо имам теч от гарнитурата на ваноса. А вътре за какво става въпрос незнам. Като се сменят такива гарнитури и О-пръстени трябва ли да се презацепва ваноса? Няма ли тука в БГ такива качествени комплекти , че чак от щатите и от е-бей да се поръчва?

За тези от щатите има само добри отзиви и ги правят от viton не от гума, за да издържат на температурите и триенето. Ще е добре ако и тук се заеме някой с производството на подобни редки части, но като знам мисленето на българина вероятно ще бъдат по скъпи и по некачествени :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 16 Дек 2012, 21:31

А как стоят там нещата с доставката? И колко излиза крайната цена за единичния ванос(който трябва и да се зацепва после както разбрах)?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 16 Дек 2012, 21:36

another90sm написа:А как стоят там нещата с доставката? И колко излиза крайната цена за единичния ванос(който трябва и да се зацепва после както разбрах)?

За единичен ванос 30 долара е ремонтният комплект и 17 долара доставка. Общо 47 - плаща се през пейпал.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 17 Дек 2012, 19:54

пичове не си барайте ваносите сами отидете в някой сервиз където могат да ги центроват че ще има теми после от сорта на 'смених си о пръстените на ваноса и колата не върви' айде единичния не е кой знае какво ама двойния без скоби не става
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 17 Дек 2012, 21:58

anzak написа:пичове не си барайте ваносите сами отидете в някой сервиз където могат да ги центроват че ще има теми после от сорта на 'смених си о пръстените на ваноса и колата не върви' айде единичния не е кой знае какво ама двойния без скоби не става

Колега, до колкото знам на единичния трябват задължително скоби и зацепване, а на двоиния може май и без тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Дек 2012, 22:41

а някой ползвал ли е рециклирани от drvanOs.com ?

ogata написа:Митко БМВ-то

ей къде бачка сега този маниак? мога да потвърдя, че това е един от малкото майстори, които каквото пипнат и се оправя.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 20 Дек 2012, 0:57

Ше дойдеш до Бургас, ше пиеме едно кафе и ща заведа :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 20 Дек 2012, 18:14

another90sm написа:
anzak написа:пичове не си барайте ваносите сами отидете в някой сервиз където могат да ги центроват че ще има теми после от сорта на 'смених си о пръстените на ваноса и колата не върви' айде единичния не е кой знае какво ама двойния без скоби не става

Колега, до колкото знам на единичния трябват задължително скоби и зацепване, а на двоиния може май и без тях.

точно обратното е ама по инструкции а и за да стане както трябва и за дватамодела трябват скоби но единичния има възможност и без скоби да го зацепиш с подръчни материали става докато двойния просто няма да стане както трябва без скоби
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от landolin » 22 Дек 2012, 20:36

anzak написа:
another90sm написа:

точно обратното е ама по инструкции а и за да стане както трябва и за дватамодела трябват скоби но единичния има възможност и без скоби да го зацепиш с подръчни материали става докато двойния просто няма да стане както трябва без скоби

За смяната на уплътненията на двойния ванос не трябват никакви скоби и центровки! Виж ако искаш да сменяш металните пръстени вероятно ще трябват, но тук всички говорят за уплътнения :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 22 Дек 2012, 21:49

И каква е истината в крайна сметка единичния или двойния иска зацепване и скоби след процедурата или и двата вида вануси?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Дек 2012, 22:31

за единичния със сигурност трябват скоби, според мен... иначе не знам кой ще хване валовете неподвижно за да може да вкараш ваноса.

тва е от сайта на beisan.
Изображение

също така взех един ванос да си играя и това което виждам е, че лагерите се износват и оста почва да трака (на тях ли викате метални пръстени?). само със смяна на уплътнение може би ще почне да работи напълно ваноса, но тракането ще остане. за двоен не знам, нямам такава кола да си играя.

п.с. и какво е ванУс по дяволите :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към E39