Въпрос за светодиод на алармата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Въпрос за светодиод на алармата
Здравейте,
Имам следното питане:
Колата е със заводската аларма, но вместо светодиод на огледалото за задно виждане имам светодиодче под скоростния лост м/у копчетата за аварийните светлини и откл./закл. на вратите. Проблемът е че светодиода (който е и копче) се строши и вчера ходих до КаморАуто да си взема нов.
Там ми казаха, че това не е заводска аларма защото според тях всички Е39-и са със светодиод в огледалото. Огледалото не изглежда като да е сменяно и няма никави светодиоди на него.
Някой може ли да внесе малко ясното дали това е така наистина, защото мисля, че алармата ми е наистина заводска.
И ако някой знае къде мога да намеря такова бутонче/светодиодче за алармата ще съм му много благодарен ако сподели.
Благодаря предварително.
Имам следното питане:
Колата е със заводската аларма, но вместо светодиод на огледалото за задно виждане имам светодиодче под скоростния лост м/у копчетата за аварийните светлини и откл./закл. на вратите. Проблемът е че светодиода (който е и копче) се строши и вчера ходих до КаморАуто да си взема нов.
Там ми казаха, че това не е заводска аларма защото според тях всички Е39-и са със светодиод в огледалото. Огледалото не изглежда като да е сменяно и няма никави светодиоди на него.
Някой може ли да внесе малко ясното дали това е така наистина, защото мисля, че алармата ми е наистина заводска.
И ако някой знае къде мога да намеря такова бутонче/светодиодче за алармата ще съм му много благодарен ако сподели.
Благодаря предварително.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Въпрос за светодиод на алармата
Алармата ти не е заводска,както са ти казали.
А от къде можеш да намериш такова бутонче,нямам идея.Даже незнам как изглежда.
Оригиналните наистина са само в огледалото,което от своя страна пък те подсеща,че алармата ти или не е стокова,или огледалото ти е сменяно.
Ако е оригинална аларма,някъде вътре в огледалото може да си стои диода
А от къде можеш да намериш такова бутонче,нямам идея.Даже незнам как изглежда.
Оригиналните наистина са само в огледалото,което от своя страна пък те подсеща,че алармата ти или не е стокова,или огледалото ти е сменяно.
Ако е оригинална аларма,някъде вътре в огледалото може да си стои диода
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Ами алармата ми се отключва от заводските ключове. Скоро сменях сирената на алармата и я смених със заводска на БМВ.
Не съм сигурен, но ми се струва доста играчка да се нагоди някоя не заводска аларма да ръботи с ключа и да използва заводските кабели и сирена.
Единственото, което ми хрумва е да е сменяно огледалото и поради факта, че няма такъв диод, някой да е изкарал това светодиодче долу до скоростния кост.
Иначе това светодиодче прилича много на тези от Е36.
Не съм сигурен, но ми се струва доста играчка да се нагоди някоя не заводска аларма да ръботи с ключа и да използва заводските кабели и сирена.
Единственото, което ми хрумва е да е сменяно огледалото и поради факта, че няма такъв диод, някой да е изкарал това светодиодче долу до скоростния кост.
Иначе това светодиодче прилича много на тези от Е36.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Може и такава да е ситуацията.Аз лично съм със сменено огледало,което няма "нос на палячо" и светодиода ми се вижда как мига във вътршността през отвора на светлинният сезор(ел.хроматично е ).Просто го оставих в интериора на огледалото,когато му редих кабелите.При теб може да са си играли да прекарат жици чак до конзолата
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Заводска си е алармата смисъл ОЕМ е но ако колата е била с обикновенно огледало т.е. няма автоматично затъмнение, няма и място за светодиод като другите. Светодиода в тези случаи е или както е при теб или на лайсната където са бутоните над държачите за чаши отпред или където им е харесало на тези които са я монтирали. Този светодиод е и бутон, алармата е сигурно DWA IV или V. Вътре сигурно има и обемни датчици в ляво и дясно над колоните на предното стъкло. А от къде да се намери такъв бутон-светодиод не мога да кажа
.

- biser00
- Потребител
-
- Кара: BMW 525tds 2000г.
- Мечтае да кара: Нов автомобил
- Детайли за колата: Перфектният автомобил
Колега моята е от Италия и светодиода на алармата ми е от дясно на волана. Нямам светодиод в огледалото а като ходих във варна карс ми казаха,че от италия така ги правили. Моята аларма ми правеше проблеми и за това я смених, като ми оставиха светодиотчето. Алармата ми струваше 180лв. с монтажа. Слага се модул в шофьорската врата за да може да се управлява от ключа. Забравих светодиодчето ми е и бутонче.
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Моята също е от италия и както каза колегата gentata -имам обемни датчици, които се намират точно на конзолата над огледалото за задно виждане, но нещо не мога да ги накарам да работят.
Някой знаели каква е ролята на това ключе на светодиода. Преди имах една Е36-а и там се оправляваше комфорт модула (т.е страничните стъкла се вдигаха автоматично или съответно спираха).
Относно светодиода мисля да проверя в някой сервиз за аларми дали няма да имат подобен.
Някой знаели каква е ролята на това ключе на светодиода. Преди имах една Е36-а и там се оправляваше комфорт модула (т.е страничните стъкла се вдигаха автоматично или съответно спираха).
Относно светодиода мисля да проверя в някой сервиз за аларми дали няма да имат подобен.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
И моята е там и доколкото знам това е италианска работа..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- biser00
- Потребител
-
- Кара: BMW 525tds 2000г.
- Мечтае да кара: Нов автомобил
- Детайли за колата: Перфектният автомобил
Аз също не можах да се оправя с "оригиналната" аларма (неработещи обемни датчици, не активираща аларма при отваряне на вратите и т.н.) за това я смених. Относно обемните датчици ги махнах защото много ме дразнеха да ми стърчат. За бутона-светодиода мисля, че е за настройка на функциите на самата аларма но не съм сигурен на 100%. Според мен ако нещо не работи на заводската аларма по добре да се смени с нова отколкото да човъркаш, човъркаш и на края "абе защо аджаба тази кола съвсем спря да комоникира по моя начин а си прави каквото си иска". Това е лично мое мнение. Успех на всичи и весели празници.
За да смениш алармата/заводската/,значи да си смениш GM модула.Това ще рече,че абсолютно всяко Е39 има заводска аларма.Друг е въпроса дали е активирана и дали има монтирани датчици,които да я обслужват.С две думи,на всяка една като се активира въпросният DWA,може да му мигат и мигачите при отключване/заключване,след това,ако добавиш и диод на правилните пинове и той ще почне да мига.Слагаш обемен датчик и той почва да действа и така тн..
- gentata
- старши ентусиаст
-
ОЕМ алармата си е отделемн модул в който си влизат типичните за една авто-алармена система сигнали и датчици. Функциите им са въпрос на кодиране. За справка може да се ползва BMW EBA-то, има го във форума. Имаше и също какво означават засветванията на светодиода. С бутона мисля че имаше някаква функция за байпасиране на някои датчици (тилт сензор , обемни датчици).
ПП ТДС-а ми беше италианка и имаше такава аларма.
ПП ТДС-а ми беше италианка и имаше такава аларма.
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Рових се из темите и открих снимка, която има моя бутон:
http://imageshack.us/photo/my-images/34/p1070385es.jpg/
Колега genatata видях че ти си се борил с разни проблеми с такива италиански аларми, но темата ти не беше довършена. Може ли да кажеш какво направи в крайна сметка.

http://imageshack.us/photo/my-images/34/p1070385es.jpg/
Колега genatata видях че ти си се борил с разни проблеми с такива италиански аларми, но темата ти не беше довършена. Може ли да кажеш какво направи в крайна сметка.
- gentata
- старши ентусиаст
-
Тъй като сирената ми беше изтрещяла и не ми се даваха куп пари за нова оригинална а и ми подариха една читава авто-аларма си сложих новата. ОЕМ-ската е напълно деактивирана но и тя си е в колата
. Ползвах кабелите им че да си изкарам необходимите ми сигнали от врати, запалване, захранване и т.н. В момента колата се отключва/заключва с дистанционното в ключа а алармата се вкл./изкл. от отделно дистанционно и всичко си е пушка. Вече две години и половина някъде не е имало проблеми с акумулатори, утечки и т.н.

- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Днес закачих колата на БМВ скенера, за да видя какво е настроено за алатмата. Предимно ме интересуваше защо не ми работят обемните датчици и защо колата не издава звук като я закл./откл.
Резултата беше, че нищо от DWA настройките не беше включено. Реших да ги включа и:
1. Обемните датчици проработиха
2. Като цъкнах DWA, и колата при откл./закл. започна да пуска аварийните, което не беше търсеният ефект. Някой има ли идея защо се пускат и какво точно активира само DWA опцията.
3. Tilt сензора го включих, но така и не успях да разбера дали работи, ако изобщо имам такъв.
Относно звукът при отк./закл. на колата не успях да го накарам да пропищи. Реално като опция беше избрана - да бибка на интервали, но нито тази опция нито другата за продължителен сигнал не накараха колата да издаде звук при откл./закл.
Ако някой може да даде повече инфо по въпроса, ще съм му благодарен.
Резултата беше, че нищо от DWA настройките не беше включено. Реших да ги включа и:
1. Обемните датчици проработиха
2. Като цъкнах DWA, и колата при откл./закл. започна да пуска аварийните, което не беше търсеният ефект. Някой има ли идея защо се пускат и какво точно активира само DWA опцията.
3. Tilt сензора го включих, но така и не успях да разбера дали работи, ако изобщо имам такъв.
Относно звукът при отк./закл. на колата не успях да го накарам да пропищи. Реално като опция беше избрана - да бибка на интервали, но нито тази опция нито другата за продължителен сигнал не накараха колата да издаде звук при откл./закл.
Ако някой може да даде повече инфо по въпроса, ще съм му благодарен.
Влез отново в менюто на ZKE-то,ако е почнало да ти дава грешка за датчиците,ти е ясно колко работят/ако ги има,въобще/.DWА,,е всъщност самата аларма на колата,в GM модула се намира.Нормално е да не издава звук,ако няма монтирана сирена,откъде очакваш да почне да се обажда,от завода на БМВ в Германия ли
?

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2