Вентилаторче климатроник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525tds '98
Мечтае да кара: F16

Вентилаторче климатроник

Мнение от yordanzhelev » 09 Дек 2012, 22:18

Здравейте колеги, колата е 525тдс '98.
Вентилаторчето на управлението на климатроника прави проблеми които са описвани многократно в този форум. случва ми се вече няколко пъти да оставам без ток заради него. Днес пак стана така - слизам сутринта да паля - няма ток. Свалям управлението на климатроника - вентилаторчето се върти. Та.. съм решил да му сложа прекъсвач, за да съм сигурен че няма да остане да работи.
Въпроса ми е някой дали го е правил този номер и ако е как точно го е направил. И за по-знаещите може ли да ми дадете съвет къде да прекъсна веригата за да сложа прекъсвач?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Re: Вентилаторче климатроник

Мнение от another90sm » 09 Дек 2012, 23:24

Колега, то това вентилаторче , за което говориш работи постоянно с отключването на колата и 15мин след като я заключиш до колкото знам. А пък и от него да ти пада акомулатора незнам.. дали не е нещо друго , да не би вентилатора на парното да не ти изключва(визирам таралежа) като отключиш колата от вън чува ли се да върти нещо? И да не ти е дошло време за нов акомулатор?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 09 Дек 2012, 23:40

И аз мисля , че вентилаторчето не е виновно...по-скоро виж таралежа да не прави номера !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanzhelev » 09 Дек 2012, 23:46

След като изключа се чува жужене около 10сек. не повече. Акомулатора е сравнително нов 100Ah, но това с падането на акомулатора ми го е правило и преди и като сваля и почистя вентилаторчето на климатроника спира да пада акомулатора. То наистина вчера я карах на някакви къси разстояния и я палих студена няколко пъти почти без да я карам, ама тази сутрин направо беше умрял акомулатора.
Утре сутринта ще видим. Днес повъртях малко да позареди. Утре вечер ще пиша какво е станало.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 09 Дек 2012, 23:56

Колега, утре сутринта отклюи я и се ослушай отвън в основата на предното стъкло дали не работи вентилатора на парното като влезеш преди да запалиш също.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanzhelev » 10 Дек 2012, 18:33

Днес запали от четвърт, нощес беше със свалено упр. на климатроника. Никакви бръмченета и жуженета не се чуваха нито отвън, нито вътре преди да запаля. Понеже не разбирам от ел. мисля да прекъсна направо плюса на буксата, която захранва панела.
Ако някой разбирач има какво да посъветва съм отворен за предложения.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 10 Дек 2012, 23:59

viewtopic.php?f=35&t=218081
Втората страница. Но е добре да се прочете всичко.
:driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 14 Дек 2012, 13:11

Проблема ти е в таралежа, а не в панела на климатроника, няма смисъл да прекъсваш захранвания, просто си свали и ремонтирай таралежа или купи нов.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanzhelev » 20 Дек 2012, 0:25

Колега, от този таралеж не трябва ли да има и други последствия.
При мен само вентилаторчето на панела остава да работи.ю
Тази събота и неделя бях на работа, така че още нищо не съм срязал, ама вчера влязох във супермаркета, и след поне 40 мин. вътре, като излязох и погледнах вентилаторчето на панела - въртеше се.
Иначе като изгася мотора оставам вътре да се ослушвам и нищо не се чува да работи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 20 Дек 2012, 1:06

Незнам колеги, ама ми се струва, че само от вентилаторчето няма как да падне акомулатора, че да неможе да запалиш особено с 100амп акомулатор!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batbambo » 21 Дек 2012, 0:28

Пада пада и то така че,нов си взех след като го зареждах около 10 пъти стария не ставаше за нищо,всяка сутрин едно и също.Накрая се оказа тва вентилаторче гадно ,дето бръмчи постоянно и не спира изобщо на загасена и заключена кола.Бачка си и тва е половин час съм стоял в колата да видя дали спира.Ядец.Сега всяка вечер махам клемата от акумулатора и сутрин я слагам.Явно трябва да се смени тва вентилаторче или да се ремонтира,но за сега така ши е. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 21 Дек 2012, 0:35

yordanzhelev написа:Колега, от този таралеж не трябва ли да има и други последствия.
При мен само вентилаторчето на панела остава да работи.
Тази събота и неделя бях на работа, така че още нищо не съм срязал, ама вчера влязох във супермаркета и след поне 40 мин. вътре, като излязох и погледнах вентилаторчето на панела - въртеше се.
Иначе като изгася мотора оставам вътре да се ослушвам и нищо не се чува да работи.

Колега въпросното вентилаторче работи 15-тина минути след като си заключил колата т.е. до като "заспи" и започва да работи с отключването на колата ако ще и един месец да е стояла заключена.

another90sm написа:Незнам колеги, ама ми се струва, че само от вентилаторчето няма как да падне акомулатора, че да не може да запалиш особено с 100амп акомулатор!

Може може, ако работи нонстоп и колата не се кара 5-6 дена си умура акумулатора като стой та гледай, както е приказката :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 21 Дек 2012, 0:47

yordanzhelev написа:Колега, от този таралеж не трябва ли да има и други последствия.
При мен само вентилаторчето на панела остава да работи.ю
Тази събота и неделя бях на работа, така че още нищо не съм срязал, ама вчера влязох във супермаркета, и след поне 40 мин. вътре, като излязох и погледнах вентилаторчето на панела - въртеше се.

Това малкото вентилаторче в управлението на климатроника няма как да ти свали акумулатора за 1 вечер, както ти казах проблема най-вероятно е в таралежа, който своеволно от време на време включва вентилатора който обдухва купето, а той черпи доста ток и изтощава батерията.
Вентилатора в управлението остава да работи 16 минути след като изкараш ключа от контакта и като нищо не се пипа по колата, отвориш ли вратата, модулите се събуждат и почват да текат нови 16 минути, също при отключване на колата, отново модулите се събуждат.
За да разбереш дали вентилатора спира, паркираш някъде на тихо, вадиш ключа от контакта, отваряш шофьорската врата след което я затваряш и седиш в колата докато минат 16-те минути, би трябвало да спре да се върти.
Другия вариант е да свалиш кората под жабката и тази от страната на климатроника, откачиш буксата на таралежа и на другия ден, ако имаш ток, проблема е в него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 21 Дек 2012, 1:31

По-лесно е като извадиш бушон 28 той е за вентилатора за обдухване вместо да сваляш кори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325Ci
Мечтае да кара: М5

Мнение от tiho_madjarov » 21 Дек 2012, 22:30

Колеги,моето вентилаторче след загасяне на колата спира след 3-4 секунди.Това нормално ли е,защото тука чета за някакви си 16 минути? :nono:
Изображение

Следваща

Назад към E39