Проблем навигация МК3

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 39 530 DA
Мечтае да кара: M 6

Проблем навигация МК3

Мнение от taba4e » 25 Ное 2012, 2:58

Здравейте,

Имам следния проблем, навигацията се вкл. когато си иска, диска е оригинален, но явно има проблем. Не може същи да се види среден разход на навигацията, постоянно ме изхвърля от менюто.??? Някакви идеи имате ли???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Проблем навигация МК3

Мнение от Rosendo » 25 Ное 2012, 13:50

viewtopic.php?p=3431072#p3431072

Погледни в тази тема съм писал как оправих проблема при мен.
Поздрави

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 26 Ное 2012, 13:27

Откачи кабелите на компютъра, отзад на навигацията, и виж дали БК ще се оправи. Ако да, то значи проблема е в нави-то, ако не........ търсиш го другаде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 30 Ное 2012, 0:08

М*мка му и моето МК3 явно има проблем. Вкарва диска на навигацията и след 2-3 сек. го плюе обратно. Пробвам се днес да запиша диск с ЕЕ_12_13 и ако не стане, трябва да видим какво може да се направи по въпроса...

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 30 Ное 2012, 0:33

Да записваш дискове до победата. Пробвай с различни марки. Почни с Вербатим. Ако не става и така, ъпгрейд до МК4 :).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doncheff » 30 Ное 2012, 0:53

Точно Verbatim записвам, макар че до сега нещо не правих както трябва. Първо записвах .ccd файла, после видях, че трябва да се записва .cue файла. Вчера записах .cue, но ми даде 20-тина пъти Miscompare при verifying-a. Навежда ме на мисълта, че нещо се е прецакало. Както и да е, пробвах го дали ще стане, но го плюе почти веднага. Предишните с .ccd файловете и тях ги плюе. Преди малко го записах наново .cue файла и този път нямаше Miscompare, та да видим кво ще стане утре. В Неделя ще се видя с Convertible и ще взема оригиналното CD от М5-цата му да видим дали с него няма да подкараме тая ми ти навигация.

Иначе с ъпдейтване на софта не става ли? Четох някъде за версия 17 или 24 US формат или на руски ли кво беше.... Няма ли да стане така?

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 30 Ное 2012, 1:10

Версията ако ще за Занзибар да е, софта е един и същ, само се зарежда различен езиков файл ;). Недей да зареждаш софт, защото ако окото не чете картите, няма да прочете и софта. Запиши на Вербатим, но така като гледам май по-добре е да ползваш друга записвачка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525dА 2003

Мнение от bmw e 39 » 30 Ное 2012, 1:21

При мен подобен проблем се оправи като написах нов диск.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doncheff » 30 Ное 2012, 23:06

ivo1bg написа:Версията ако ще за Занзибар да е, софта е един и същ, само се зарежда различен езиков файл ;). Недей да зареждаш софт, защото ако окото не чете картите, няма да прочете и софта. Запиши на Вербатим, но така като гледам май по-добре е да ползваш друга записвачка.

Записвачката ми може и да не е наред. Затова ще запиша на нов диск, пак Verbatim, на 4-та скорост, но на друга писачка. Дали ще стане, един Господ знае.

Иначе на последния диск, който имах, не ми даде Miscompare при verifying-а, но пак го плюе за 2 секунди. Ще пробвам с друга записвачка...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Мнение от lud fen » 25 Яну 2017, 0:15

https://youtu.be/qAnbB5fxa9Q
Колеги ползвам темата за да не отварям друга тема,проблема е много дразнещ,даже по някога не искам да се качвам в колата.Качил съм видео,ако може някой да ми каже как да се справя с този проблем,че ми омръзна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 26 Яну 2017, 22:21

lud fen написа:https://youtu.be/qAnbB5fxa9Q
Колеги ползвам темата за да не отварям друга тема,проблема е много дразнещ,даже по някога не искам да се качвам в колата.Качил съм видео,ако може някой да ми каже как да се справя с този проблем,че ми омръзна.

Сваляш монитора от колата, разглобяваш го, отделяш дисплея, вадиш платките с електронните компоненти, вземаш един мултицет и зпочваш да мериш докато откриеш, кой елемент е прецакан. Добре е да разполагаш със възможности за тест на монитора докато е разглобен, за да си сигурен при диагностицирането, кой точно е проблемният елемент.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 26 Яну 2017, 22:56

Или друг вариант.
С Navcoder се гледа в реално време какво върви по I-bus и конкретно да се обърне внимание за съобщения за натиснати бутони. Много ме съмнява точно бутона Eject да прави разни чудеса (ако е заливано с нещо там) или гъвкавия кабел от панела назад да се е прецакал (прекъснал).

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Яну 2017, 0:01

gentata написа:Или друг вариант.
С Navcoder се гледа в реално време какво върви по I-bus и конкретно да се обърне внимание за съобщения за натиснати бутони. Много ме съмнява точно бутона Eject да прави разни чудеса (ако е заливано с нещо там) или гъвкавия кабел от панела назад да се е прецакал (прекъснал).

:yes:
Само дето трябва да използва Navcoder с I-bus интерфейс, а не с K+DCAN кабел, защото няма да види нищо друго, освен командите за диагностика.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 27 Яну 2017, 19:32

stony1 написа:Само дето трябва да използва Navcoder с I-bus интерфейс, а не с K+DCAN кабел, защото няма да види нищо друго, освен командите за диагностика.

Което не е абсолютно никакъв проблем и аз се присъединявам към твърдението, че така трябва да започне, а не със сваляне и тотално разглобяване дисплея.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 27 Яну 2017, 21:49

PeReZ написа:
stony1 написа:Само дето трябва да използва Navcoder с I-bus интерфейс, а не с K+DCAN кабел, защото няма да види нищо друго, освен командите за диагностика.

Което не е абсолютно никакъв проблем и аз се присъединявам към твърдението, че така трябва да започне, а не със сваляне и тотално разглобяване дисплея.

Абсолютно :yes:
Това с разглобяване го написах, защото колегата пита как да отсрани проблема, та аз го хвърлих направо на последняи етап :mhihi:
Българския вариант:

Следваща

Назад към E39