теч на масло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

теч на масло

Мнение от didite_bg » 22 Ное 2012, 15:07

IMAG0435.jpg
Имах теч на масло от маслената централа под филтъра, ходих при колега от форума в. Бургас и той ми смени гарнитурата. После обаче забелязах, че преди време, когато сменях филтрите не са ми сложили уплътненията (медното.и гуменото) от комплекта с филтъра. Принудих се. Да си купя нов филтър и сложих едното(гуметия о пръсте), а другото(медното) не знаех дали да го сложа и го оставих. Сега 2 пъти вече ми избива масло през голямото уплътнение- избутва оплътнението и избива. Да взема ли от някъде динаюометричен ключ.да гостегна точно колкото пише на капачката- толкова ли е важно? Да сложа ли малкото медно пръстенче? Има ли друга причина да избива така това масло? Поздрави!
IMAG0417.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: теч на масло

Мнение от E30_DK » 22 Ное 2012, 16:44

Колега, като свалиш капачката махни старото уплътнение, което е добре легнало в улей(легло) в горната часта... слагаш новото уплърнение в улея и завиваш... липсата на динамометричен ключ не е определяща. Трябва уплътнението да влезе в корпуса т.е. да застане между корпуса и капачката така че да се скрие, а не да стои над корпуса и ръба на капачката, защото така винаги ще изкача и ще тече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
Мечтае да кара: само BMW

Мнение от Ivan_BMW » 22 Ное 2012, 23:44

Колега като слагаш новия пръстен огледай го добре да не се усукал и при стягането да го прещипваш и затова да става така

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 23 Ное 2012, 0:59

медната дихтунга не е ли за пробката на картера ? Сигурно и нея не са ти сменили , но ако няма теч , сменяй на следващата смяна .
с мойте филтри винаги са ми давали алуминиева дихтунга , никога медна :dunno:
иначе тези каучуковите ги омаслявай преди завиване , защото на сухо се набират ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 23 Ное 2012, 14:29

Шефе, тази медната ти е отдолу за пробката на картера :yes: :yes: Медна е, и е откалена...
Ако филтъра ти е правилната дължина, обърни внимание какво казвам- правилната дължина, няма как да избие масло от пръстена, ако ще 50 атмосфери да вдигне на маслото. Има много филтри ментета, които са по големи и оттам се получава така. И си намери по възможност оригинален преходник за затягане на капачката, иначе може да посучеш капака, особенно на горещ мотор.
Запомни го от мен, на два разнородни материала, в случая пластмаса и алуминии, не може да се слага уплътнение от алуминии да кажем или мед или т.н, само гума !
Последна промяна sadex5 на 23 Ное 2012, 14:34, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 23 Ное 2012, 14:31

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 24 Ное 2012, 17:37

Брал съм го този яд и аз колега. Стигнах до извода, че тия о-пръстени със филтрите дето ги дават са на късмет- някой път държи, друг път става на пластелин гумата и избива. Аз си купувам отделно о-пръстени от маслоустоичива гума от магазин за о-пръстени и семеринги и са бетон.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 24 Ное 2012, 22:38

Оказа се точно о- пръстена!!!! Така се беше сплескал, че все едно беше част от пластмасата и аз със риск да счупя капачката със супер много сила го изкарах. Сложих новия от филтър Mahle и си викам дай да сменя и филтъра иначе за какво ми е- да ама не филтъра точно както каза Sadex-а по-дълъг от нужното и не може да се завие капачката :clap: :clap: :clap: - а е избран по вин от "марков" магазин в Бургас :dunno: :dunno: :dunno: Мерси за отговорите, наистина ми помогнахте!!!
Изображение
Изображение

Назад към E39